Mik a tapasztalatok a törölköződiétáról? (tudásbázis)
Én "csak" napi 2 x csinálom. Nekem is visszaugrik, de kitaláltam, hogy egyszercsak úgyis úgy marad :) mármint laposan.:)
Különben én a derekam meg a gericem miatt csinálom, és nagyon jó :) (mondjuk én elmúltam 60, ilyenkor meg már kell a gerincnek a támogatás)
Amit leírtál, az vagy a legtöbb mozgásra igaz, vagy csak "babona".
Ettől még ez a "törülköződiéta" hatásos pár dologra, azt nem vitatom. De nem kell csoda-hírét kelteni, legfeljebb ha ettől sokkal jobban érzed magad. Csak ne terjeszd, mert még elhiszi valaki. :D
Szia! Igazból nem is diéta. :D
A legegyszerűbb, ha az elején kezdesz olvasgatni. a törülközőt bizonyos helyzetben kell a hátad alá enni, hanyatt fekvésben. Kicsit igazít a csigolyákon, ezáltal változik a belső szervek helyzete.
Az ésszerű étkezést (nem koplalást!)és a mozgást még mindig nem tudta semmi felülmúlni.De ez a törülközős dolog kifejezetten jó.
Újabb váratlan tapasztalatom:
Családi vonás, de másoknál is így alakul: kicsit kezdtem púpos lenni, habár a tartásom soha nem volt jó.
Keresgélek amúgy is gyakorlatokat. Két olyat találtam púposság (kifotikus tartás)ellen, amit nem is hittem el igazán, de a közlő szavahihető,kipróbáltam.Úgy látom,egész egyenes kezdek lenni, pedig nem is csinálom rendszeresen!
Az egyik a "kurta fekvőtámasz". Fekvőtámasz pózban a könyököt nem hajlítjuk, csak berogyasztjuk a felsőtestet a vállaknál,és újra kiemeljük. Nem tudom, így érthető-e.
A másik:egy falhoz háttal állva,a karjainkat könyökben hajlítva felemeljük ("kezeket fel!"-tartás), de azok is végig érjenek a falhoz lehetőleg! Kinyújt-visszahúz néhányszor. Ez is megnyújt pár pillanatra, de egyenesít hosszabb távon is.
Megnőttetek? Csökkent a méretetek? Vagy már senki sem csinálja?
Azt nem tudom, hogy magasabb lettem-e, de a derékkörfogatom kisebb lett. Nem csinálom minden nap, de minden nap csinálok valamit.
Én naponta csinálom. Nem tudom mit csinál, de azt gondolom, hogy ártani nem árt. Ez a nyújtó gyakorlatom a torna végén:D
A kolléganőm is el kezdte és azt mondta, hogy tuti jó, mert ahogy lefeküdt és beállította magát a megfelelő pózba begörcsölt végig a lába, ekkor felugrott, de újra kezdte és akkor ropogott a háta, ahol problémás neki, így fogja ő is csinálni. Na, erre kíváncsi leszek:DDDD
További ajánlott fórumok:
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Hol készítenek rendelésre hímzett törölközőt?
- Ajándékba kapott törölköző nem szívja fel a vizet, van rá valami megoldás?
- Hogyan kell a törölközőt puhítani?
- Mivel mossam az antik megsárgult vászon ágyneműt, törölközőt, anélkül, hogy a színes hímzés, szőttes része kifakulna? Valakinek tapasztalat?