Mihez hasonlítanád a szülési fájdalmat/makat? (beszélgetés)
A fiamat hüvelyi úton szültem,a lányomat császárral, nem bántam.
Azt érzed majd szét szakadsz, de aztán a baba megszületik, és tényleg elmúlik minden fájdalom.
de ne alapozz...mindenkinek más.ha félsz kérj epidurált.
az sokat könnyít ott elvicceled a vajúdást ven erőd összeszedni magad a kitolásra!és akkor nincs fájdalmad,csak pár percig.
az elsőt nélküle szültem,ezért tudtam másodszorra nem akarok ilyen hosszadalmasan elhúzódó fájdalmakat(de jobb is volt így mert nagy babát szültem:-)
Egyetértek!
Bár tolófájásaim nem voltak császár miatt, így arról nemtudok mondani semmit, de közel 12 órát vajúdtam és az a legdurvább, amikor közben megvizsgál a doki. Legalábbis nekem nem egy finomkodó dokim van.
Én mindíg a babára gondoltam, amikor fájt és ez sokat segített!
A fájás olyan, mint erős alhasi görcs. Nem nagyon erős, hanem veszettül erős. Kaparná a falat közben, és letépnéd az arcodat.
Utána a tolófájást megszépíti, hogy tudod, ez már a célegyenes. Viszont ahhoz sok erő kell, mert fájs alatt kell nyomni. És az peig valóban olyan, mintha szétszakadnál. A baba feje fájt nekem a legjobban.
én lehet szerencsés vagyok, - csak tolófájásaim voltak, igaz az jó sokáig - de én rosszabbra számítottam.
Ami fura volt, hogy nem egy ponton fáj, hanem az egész mindened fáj, mintha egy iszonyat erős gyomorgyörcs, hascsikarás meg mensifájdalom lenne együtt
Ez egy nagyon nehéz kérdés!Igazából nem lehet leírni,mert nem lehet semmihez sem hasonlítani.
Tény hogy fájni fog,de ki fogod bírni,és utána már nem az fog számítani hogy mennyire fájt,mert ott szuszog melletted a gyönyörű egészséges babód.
de igazság szerint arra gondolsz közben hogy úristen nem bíros tovább,csináljanak bármit csak jöjjön már ki:-)
igen az égő érzés az van..és a görcs-na igen nézed a ctgt és látod hogy megy fel-meg fel a mutató...és látod hogy még mindíg:-)aztán elindul lefelé.olyankor arra gondol az ember mennyi van még...
Gondolom, mindenkinek más...A fájás erős, időnként jelentkező hasi fájdalmak voltak, mint a mensinél.
Nekem az egyik ismerősöm azt mondta, úgy kell nyomni, mintha szorulása lenne az embernek. Hát nekem bevállt, pedig aztán se kismamatornára nem jártam, se időm nem volt sokat utánaolvasni. De normális szülésznőm volt és normális szülészorvosom.
Valaki egyszer azt mondta, hogy nagysága kb. egy érzéstelenítés nélküli láb-amputációhoz mérhető. Hát, nem biztató.
Nekem mindkettő császáros volt, úgyhogy nem tudom :)
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Kire hasonlítasz? :-D
- Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz?
- Miért érzünk fájdalmat, ha szerelmesek vagyunk?
- Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?
- Mennyire faj a tetko? Mihez lehet hasonlitani?