Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán? fórum

Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
2016. jan. 23. 19:20
Mert először szépen írsz, amire paraszt módra reagálnak. Aztán kezdődik az iszapbirkó.
2016. jan. 23. 07:23

Sajnos, minden portálon előfordulnak olyanok, mint itt is, hogy az élő fába is belekötnek, mert nekik épp olyan napjuk van, vagy eleve rosszindulatú emberek. Az intelligens fórumozást tanulniuk kéne még.

Ide idéznék egy régi topikot: [link]

2016. jan. 15. 17:56
Nem lenne sok, csak van egy-ket szemelyisegzavaros bomlaszto egyed 😝
2016. jan. 15. 16:04

Mert az életben is vannak összetűzések. Itt sincs ez másként. Ráadásul itt bátrabban a földbe merik döngölni a másikat az emberek.

A való életükben hogy mernék ennyire? Sehogy.

Ott vannak következmények.

Felbssza őt a főnök, nem küldheti el az édesanyjába, mert kirúgják. Bántja őt az anyósa? Nem vághat vissza.


Ezért itt vezetik le a feszkót.

279. 7fb29bdf03 (válaszként erre: 278. - 4c07880d46)
2014. ápr. 7. 20:02
Tanuld meg! Nem azt kell nézni mit mond, hanem hogy ki mondja.
2011. jún. 18. 09:34

Úgy látom, itt rég megállt a beszélgetés. Frissítsük fel!

Én is nap mint nap tapasztalom, hogy sajnos vannak itt pökhendi, okoskodó, maguktól eltelő hozzászólók, persze az ellenkezője is igaz, szerencsére az utóbbiak vannak többségben.

Pár héttel ezelőtt egy ételreceptet kértem, nem mindennapi kajáról volt szó, és olyan utálatos válaszokat kaptam, hogy többet hozzá se szóltam. Totál idiótának néztek páran, cinikusak és lenézőek voltak velem. Pedig egyszerűen csak megkérdeztem, ki hogy készíti azt a bizonyos ételt.

277. Anka71
2009. máj. 8. 08:20

Drnéni, Spinneli, Katinkaboszi, most visszaolvastam, és nagyon egyetértek a kifejtéseitekkel. Nagyon a szívemből szóltatok.

Én amikor bekerültem új családba (férjemhez, de neki volt már két gyereke, akik velük éltek), én úgy gondoltam, hogy ha valamit nem helyeslek, akkor kifejtem, és szóljon hozzá mindenki. Nem hatalmi pozícióból, hogy én vagyok a felnőtt (új anyujuk meg a büdös életben nem is akartam lenni). De nagyon meglepő volt a fogadtatás: nem ragozom, de még a férjem is azt mondta, amit én teszek, az szarkeverés. A kölykök persze a hátam mögött ellenségeskedhettek, ők keverték igazáz a szart, de sunyi módon, szépen csendben, jó gyerekhez illően. És az volt a jó. Ha én kulturált hangnemben valamit át akartam beszélni, akkor én voltam az akadékoskodó, összeférhetetlen keverőgép.

Én pedig nyílt, egymás szemébe nézős családból jöttem, nagyon sokat szenvedtem itt, mire megtanultam, hogy jobb, ha teszek mindenre.

276. Anka71
2009. máj. 8. 05:33

Szerintem azért, mert nagyon sokan érzik úgy, hogy egyből vagdalkozniuk kell. Én pl. úgy érzem, nem osztottam ki senkit ezen a fórumon (na, másikon sem).

De elképesztő reakciók vannak sokszor. Én pl. egyszer egy viszonylag ritka étel alapanyagról érdeklődtem, kaptam 2-3 normális és segítőkész választ. De valakinek akkor is lételeme volt kioktatni, hogy mi az, hogy harminc akárhány évesen még ezt sem tudom, meg miért nem keresek rá, stb.

Én azt mondom, ha segíteni nem tud (vagy nem akar) valaki, akkor ne ítélkezzen. Őszintén, én már kiábrándultam belőle, de nem is baj, több időm marad másra.

2009. márc. 19. 16:48
Nem csak a Hoxán vannak konfliktusok!
274. drnéni
2009. márc. 17. 22:41
Egyébként az eredeti kérdésre: szerintem egyeltalán nincs sok!
273. drnéni (válaszként erre: 272. - Haaeen)
2009. márc. 17. 22:28
igen, nagyjából így gondolom. Nem bántásból mondom, én is azok közé tartozom, akik nem merik felvállalni a konfliktust, aztán szoronganak. "Rendes" gyerek voltam, nem beszéltem vissza, nem ugráltam, ha valamit másként gondoltam. Csak sajnos a mai napig is ilyen "rendes" vagyok, pedig tudom, hogy jobb lenne, ha többször felvállalnám a véleménykülönbségeket. Nem veszekedésre gondolok, hanem a személyes problémák kultúrált rendezésére. De valószínűleg már lekéstem: ezt gyerekkorban kell megtanulni. Most azom vagyok, hogy legalább agyerekemet ebben segítsem.
272. haaeen (válaszként erre: 271. - Drnéni)
2009. márc. 17. 22:19
elolvastam. és én úgy értelmezem, hogy szerinted szar az iskolarendszer, mert meghunyászkodásra tanít, nem tudjuk elfogadni a másik véleményét, ezért ellenségeskedünk, aki meg nem, az szorongó vagy meghunyászkodik.
271. drnéni (válaszként erre: 270. - Haaeen)
2009. márc. 17. 21:52
Talán olvasd el a hsz. többi részét is.
270. haaeen (válaszként erre: 249. - Drnéni)
2009. márc. 17. 19:41
"Aki meg nem ellenségeskedik, az meg meghunyászkodó, túlalkalmazkodó, szorongó" - most én értem félre, vagy úgy gondolod, hogyha én most nem esek neked, hogy hülye a véleményed és ostoba vagy (távol álljon tőlem), akkor én most meghunyászkodó/túlalkalmazkodó/szorongó vagyok?! (vagy én lennék a kevés kivétel? :)
269. haaeen
2009. márc. 17. 19:36
aki úgy látja, hogy az iskolarendszer csupán a szabályok követésére, az "elvegyülésre" tanítja a gyerekeket, az vagy régen járt már iskolába, vagy csak nekem vannak ellenkező tapasztalataim...
268. Katinkaboszi (válaszként erre: 263. - Mohonc)
2009. márc. 17. 19:00

remélem sok pedagógus olvassa el ezt éppen, és ha nemis pont így, de a lényeget magáévá teszi :DD


egyébként tévedés, mindenki, a szülő is hozott anyagból dolgozik, hiszen mikor a pici a világra jön, egyéniség máris, csak ezt kell észrevenni időben és nem elnyomni.

Na, abból lesz a szorongó felnőtt!!!

267. Katinkaboszi (válaszként erre: 266. - Spinneli)
2009. márc. 17. 18:58

monnyuk a fórumcímben sem szerepel vita, csak konfliktus, veszekedés és személyeskedés.

Azt hiszem mi vittük el a vita irányába is.


a vita az vita, az lehet parázs, lehet kellemes, lehet előremozdító és lehet aktuális, igazad van.

2009. márc. 17. 18:46
írjunk a vita helyett veszekedést, szerintem azt lehet nehezményezni a vitát nem.
265. Katinkaboszi (válaszként erre: 260. - Drnéni)
2009. márc. 17. 18:43

Persze, hogy nincs olyan ember, akivel nem érdemes beszélgetni, de itt a Hoxán sajnos vannak olyanok akik direktbe másznak a képedbe, hogy mikor jön már ki belőled a düh és mondhassák, ugye te sem vagy különb és erre spendiroznak, ezért a sok vita még.

Majd megnézem már, hogy mi van kiírva Rólad, még nem olvastam, mi a hívatásod, de magamról tudom, sokszor mire az igazi probléma bárki elé került, már kiadja valahol, megnyugtatják és békében tudja előadni a gondját, erre is vannak emberek.

264. Katinkaboszi (válaszként erre: 259. - Drnéni)
2009. márc. 17. 18:39

Értelek én, ezzel tisztában is vagyok, csak éppen már megtanultam, hogy ha mosolyogsz, abból baj nem lehet, legfeljebb azt hiszik, amit leírtál, de akit érdekel, hogy mi a véleményed és szépen meg tudod vele beszélni, annál kijöhet az igazi mondanivaló.

Másnál meg minek? Csak mert veszekedni akar valaki? Hát velem ne!!

Nem annyira elhibázott ez a nevelés, inkább azt hiszem régebben, hogy az asszonyok nem dolgoztak, ezáltal nyugodtabb családi légkört tudtak teremteni, és egy idegesen hazaérő, munkában kimerült férjnek nem kellett szembesülnie azzal, hogy nincs vacsora, a gyerek mit csinált az iskolában, stb, nem sorolom, hiszen tudod, és ettől tudtak békében élni.

Persze, viták ott is és mindig is voltak, de a tűrőképesség viszont nagyobb volt ezáltal.

Ez hiányzik ma már.

Ha nekem más a véleményem, mint pl a Tiéd, elmondjuk, megbeszéljük, valahol középutat találunk és ki-ki megy a dolgára, és ha legközelebb összefutunk, már tudju, hogy a másiknak kb milyen a véleménye és nem fogunk hajbakapni :DDD

263. mohonc
2009. márc. 17. 16:38

Elmondom, mit szoktam én minden 5. osztályommal végigcsinálni.

Körbeülünk, és gy földgömböt középre teszek az asztalra. Megkérdezem, ki mit lát. Az egyik Afrikát, a másik Ausztráliát, stb... Kinek van igaza? Egy dolgot nézünk és mást látunk.

Azután egy gyerek odaáll az mögé, aki Afrikát látta. Onnan ő is azt látja. Azután az mögé áll, aki Amerikát látja. Ő is azt látja.

Ha sikerül egy kicsit a másik szemével nézni a dolgokat, sok mindent megérthetünk. Az emberek többsége ehhez türelmetlen.

Aki tanul belőle, az tanul, aki nem, nem.

Egy pedagógus sem képes csodákra. "Hozott anyagból dolgozik."

2009. márc. 17. 16:27

Sziasztok!

Nekem az a véleményem,hogy azért van itt ennyi acsarkodás,mert ezek az emberek akik itt veszekednek pitiáner kis dolgokon,annyira unalmas,ingerszegény életet élnek,hogy e miatt a romló életvitelük miatt ide,a virtuális világba jönnek "kikapcsolódni".Állfeszültségeket generálnak itt az állítólagos állbarátaikkal és örülnek,hogy na végre történt velük valami érdekes.Szánalmasak...

Olyan sokan vannak,akik azért nyitnak egy-egy topikot,vagy tesznek fel kérdéseket,mert objektív embereket szeretnének megkérdezni,mi a véleményük,ehelyett csak még jobban belerugnak az emberbe.Ha valaki nem segítőszándékkal ír be egy topikba az jó lenne,ha a távollétével emelné az ünnepély fényét.

Ne értsetek félre! Nem az egészséges vitákkal és eszmecserékkel van bajom,hanem ezzekel az emberekkel aki ide jönnek pocskondiázni a saját kis érzelemszegény életük fellendítésére,és azokkal akik nem képesek elfogadni,hogy más véleményen is lehetnek emberek.

261. spinneli (válaszként erre: 258. - Drnéni)
2009. márc. 17. 16:12

:)


csak ha felismerik.

260. drnéni (válaszként erre: 255. - Katinkaboszi)
2009. márc. 17. 16:01
Szerintem nem is 3 oldalú az igazság, henem végtelen sok. Én itt a Hoxán és máshol is sokat vitatkozom, és nem hiszek benne, hogy van olyan ember, akivel nem érdemes beszélgetni. Csak próbálkozni kell, és mindenkivel szót lehet érteni. Na jó, mondjuk nekem ez a hivatásom.
259. drnéni (válaszként erre: 251. - Katinkaboszi)
2009. márc. 17. 15:58
Azért baj, mert nincs olyan ember, aki minden helyzethez tökéletesen alkalmazkodik, de ha nem szól, csak tűr, belül halmozódik a feszültség. Nem az odamondogatásról, a veszekedésről beszélek, hanem hogy civilizáltan meg tudjuk beszélni azt is, ha nem egyezik a véleményünk a másikéval. A kellemetlen dolgokat se muszáj bántóan elmondani. Ha valaki mindig tartja a száját és mosolyog szépen, sose lehet tudni, hogy mit is gondol valójában. De ez nem egyének hibája, hanem egy több évtizedes, ha nem évszázados elhibázott nevelési kultúráé.
258. drnéni (válaszként erre: 250. - Spinneli)
2009. márc. 17. 15:54
a ventilálás jó dolog (hallgatni néha nem annyira, de ezt te is tudod)
2009. márc. 17. 15:48
van aki a személyes sérelmét is itt kiáltja világgá ahelyett, hogy megpróbálná megoldani. Sérteget másokat, ismeretlenül, alaptalanul. Ez már tényleg nem arról szól, hogy véleményt cserélünk, segítünk egymásnak pedig lehet, hogy ez lenne a lényeg. Elég bosszúság ér bennünket nap mint nap az életben, ide tényleg azért jövünk, hogy kikapcsolodjunk s jót beszélgessünk akár ismeretlenül.
256. spinneli (válaszként erre: 254. - Katinkaboszi)
2009. márc. 17. 15:39

akkor ugyanarról beszélünk.

:)

255. Katinkaboszi (válaszként erre: 253. - Spinneli)
2009. márc. 17. 15:36

jaj, sietnem kell, csak még ezt és utána futok, később majd jövök,

szóval sokan hiszik azt, hogy meghunyászkodom, mert másnak is igazat adok.

Azt illenék megtanulni, hogy az igazságnak 3 oldala van, ebből egy az enyém, a többi másé, és ha nagyon jól hozzuk össze, akkor mindenkinek igaza van, a saját szemszögéből. Ehhez idő és türelem kell.

szia.

254. Katinkaboszi (válaszként erre: 252. - Spinneli)
2009. márc. 17. 15:33

na igen, de nem mindegy kivel vitázol. Akinek az a fontos, hogy neki legyen igaza, hát azzal fölösleges. Én az ilyet otthagyom. Nem partner.

Ha viszont érzem, hogy tanulok tőle, még korosan is, hát szívesen teszem és bármikor.


Igenám, (így egybe:D) de legtöbben nem tudnak disztingválni, emiatt hiszik a vitát veszekedésnek és ha már vita, akkor lehet csúnyán odamondogatni. hát ezt nem szeretem én.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook