Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? (beszélgetés)
Az a sok gyermekes család, ahol nem jut se pénz, se "kedv" (mert ilyen is van) a gyermek normális felneveléshez, mivel támogatja a társadalmat? Én erről írtam... Azzal támogatja, hogy csinál 17 gyereket, benyomorítja őket 2 penészes szobába, magasról tojik a nevelésükre, fejlődésükre, valószínűleg a továbbtanulásukra is, aztán ugyanolyan embert nevel ki, mint ő? Hogy aztán nekiálljanak szülni/gyereket csinálni 16-17 évesen, és ezt ameddig a biológia engedi, műveljék is? Ez így egy ördögi kör, nem látom, hogy ebben mi a jó a társadalomnak.
Nem minden nagygyerekes család ilyen, ezt is tudjuk, sok, nagyon sok pozitív példa van, de van az is, amit felvázoltam, nem kis számban. Na, tőlük miért jobb nekem, miért lesz jobb a gyerekemnek? Milyen értéket teremtenek? A fórum címe sem azokról a nagycsaládokról szól, ahol tisztességgel felnevelik a gyerekeket, hanem azokról, akik a nincsbe csinálják őket...
Tudod...azért valamire kíváncsi lennék..
Ha valami módon,mégis csak úgy alakul,hogy mi is kapunk nyugdíjat,vajon hányan utasítják majd vissza a "hőbörgők" közül,az elveikre hivatkozva..?:DDDDDDDDDDD
Azért hadd ne legyen mindegy, hogy az a gyerek hova születik, milyen példát lát otthon; olyat ahol a szülei, felmenői segélyből, mások szánalmára hagyatkozva élnek/szülnek, vagy ahol azt látja, hogy apa, anya dolgozik, tesz az élete jobbra frdulásáért és az az élet rendje, hogy idővel ő is az ő mintájukat követi
A munkáról leszoktatott vagy soha rá sem szokott emberek társadalmi értéke igencsak mínuszos; általában az ilyen családokban -ahogy az emlegetettben is- a legkevesebb figyelmet sem fordítják a gyeremekek ellátására, nevelésére, oktatására... ehhez azért hadd ne tapsoljunk
És persze a többi mind nagycsaládos támogatásra megy...neeee má!:(
Tudod,mi nem könnyen élünk,mert voltunk olyan ökrök,hogy hitelt vettünk fel..:(
De nem panaszkodom,mert van,akinek még ennyi sincs..:(
Viszont a büdös életben nem siránkoztam azon,hogy most az én,vagy a párom levont pénzéből támogatják-e a nagycsaládosokat,vagy nem...!
Ha a kutyák kovászban b@cnak,akkor is lefogják vonni azt a pénzt,és akkor mit érdekel engem,hogy hova megy?Talán ha ezen stresszelek,akkor majd azt mondja a k.r.m.ny,hogy:"Ó,ha nem tetszik,az persze más! Akkor nem vonjuk le!"....??
Előző bejegyzésemet nem bizonyos társadalmi rétegekre leredukálva írtam,hanem általánosan,mindenkire vonatkoztatva.
Sajnos te is abban az általános "elmezavarban" vagy tévhitben (nevezzük így)élsz,miszerint a gyermekes családokat a társadalom látja el „juttatásokkal”, „segélyekkel”, „támogatásokkal” családi pótlék s egyebek formájában, holott a valóságban épp fordítva: a gyermekes család segíti, támogatja – nem ritkán erején felül – a társadalmat.Voltaképp ezt az elmezavart képviseli a világszerte hivatalosnak tekinthető szociálpolitikai szemlélet, amely az első számú közügyünket, az élet társadalmi méretű újratermelését a szociálpolitika egyik alfejezetének feladatkörébe utalja, a „ha jut rá pénz”, a „maradékelv” guberálóknak fenntartott roncstelepére száműzi: szánalomra méltó elesettek, nyomorultak, hajléktalanok közé sorolja a szánalomra és megsegítésre méltónak ítélt gyermekes családokat.A „jövő beruházásai” az „emberi tőkébe” – a gyermek szülése, ellátása, nevelése, oktatása – létszükséglete a társadalomnak, tehát a legkevésbé sem a szociálpolitika – a „ha jut rá pénz” – alfejezetébe tartozik, noha világszerte oda sorolják, pedig ugyanúgy a főhely illetné a jövedelemelosztásban, mint a parasztgazdaságban a vetőmagot.
hát akkor majd fogsz; de nem alapvetően a hova megy a pénzem, mire költik? kérdések miatt, ez eszedbe sem fog jutni a döbbenettől, mikor meglátod, hogy a munkáltatód által kifizetett bérköltségnek milyen töredéke landol nálad :S
Tudom, tapasztalat
Annyi gyerekre,havonta másfél millió,az semmi!:(
És ne felejtsd el,hogy nem látsz a költségvetésükbe..:)
Azért ne felejtsd el,hogy az ilyen vallásos nagycsaládosok,szintén segélyből élnek,csak ők pl.amerikából kapják,az ott élő vallásos emberektől,templomoktól,gyülekezetektől...Amerikában pl.pedig nem sírnak azon,hogy :"Jajj,istenem az én pénzemből kap a nyomorultja"..
Csak itt,csak nálunk...Háát...mi erre lehetünk büszkék...:)
Egyébként sokan írták, hogy valaki mélyen vallásos, ezért szül sok gyermeket. Nyilván ellene van az abortusznak, és hasonlók. Én azt látom viszont, hogy az ilyen vallásos embereknél nem nélkülözik az a sok gyerek, sőt. Ez viszont nem mondható el azokról, akik mindenféle megfontolás nélkül csak úgy ösztönből, "hopp, becsúszott ez is" alapon csinálják és szülik az újabb és újabb gyerekeket.
A legvallásosabb embernek, akit ismerek, 10 gyereke van, a felesége életében nem dolgozott a háztartáson kívül, nyilván már nem is fog, de nem csak 10 gyerekük van ám, hanem hozzá 3 szintes ház, apukának pedig 7 számjegyű fizetés... Nagyon jóravaló, gyönyörű gyerek egyébként mind, tanulnak, dolgoznak, soha nem bántanak senkit, csakúgy mint a szüleik, semmi probléma velük. Na, úgy érzem, az, hogy ők ilyen sok gyereket vállaltak, tényleg a társadalom javára vált. :)
A gyermek szülését, ellátását, nevelését el kellene ismerni értékteremtő munkának.Aki életet teremt az értéket teremt, s ezt nem is szokás tagadni, csupán a jövedelemelosztásból tagadják ki mindmáig ezt az értékteremtő munkát.Még hozzá legfőbb érték teremtő, s a legfőbb érték rangja akkor is megilleti az életet, ha egy életellenes politika sokak szemében elvette a rang hitelét.
Normális ember számára nem lehet kétséges, hogy a gyermek szülése, ellátása, gondozása, fölnevelése – kivált épp a fogyatkozó társadalomban elismerésre méltó – munkát, áldozatot, felelősséget, függetlenül attól, hogy mit ismer el ebből a jövedelemelosztás, elismer-e egyáltalán valamit. S ha ezt a valamit netán „segélynek”, „támogatásnak”, „juttatásnak” keresztelik el, normális ember nem dől be a félrevezető szóhasználatnak, mert pontosan tudja, hogy az a valami korántsem adomány volt, nem ajándék, hanem a felgyűlt adósság szerényke részének a törlesztése.
Vannak. :)).. és én is mondtam már, vacak kölyök..de csak az enyémre. :)
Tényleg befejeztem,nem ismerlek, és Te sem ismersz engem. Így meg semmi értelme a bökdösődésnek. Van nekem bőven más problémám is.
"Nem fogok vitatkozni erről, de azért felháborító, hogy te akarod megmagyarázni, hogy ÉN mire gondoltam,"
...de mégis vitatkozol :DDDD
Háborodj fel, nem az én ostobaságom, ha nem jól fogalmazol, és ezt adod át. Már írtam, nem mindegy a szövegkörnyezet. Nem jól használta.Nem is vitattam, hogy van vicces, könnyed bohókás jelentése is. Írtam rá pár példát.
Egy kölyköm van :)
De köszi, viszont kívánom Neked és a Gyermekeidnek is (ha vannak).
A sajátjára használhatja, máséra nem illik.
Ne légy ingerült, süt a szavaidból az indulat. Nyugi.
Mibe kötöttem bele? Nem vagyunk egy véleményen, most ha felvenném a kesztyűt akkor én is azt mondhatnám, kötekedsz velem, de én azt mondom, véleményt cserélsz.
Boldog, vidám új évet neked és, hogy lásd, elfogadom a véleményed,a saját kölykeidnek is!!
Még valami: abban a hsz-emben, amiből kirobbant a vita, egyszer sem használtam a kölyök szót.
:D
Bukta :)
Nem szoktam a szüleivel egy kalap alá venni a gyerekeit, pedig néha lenne rá okom.
Nem negatív értelemben használtam, de ezt nem fogom többet magyarázni, főleg nem olyan embereknek, akiket nem ismerek.
Aki ismer, tudja, milyen vagyok, és ennyi, más véleménye meg nem érdekel.
Patakit lecarom és utálom, sosem szerettem :D
Szóval az ő szava számomra minimális szinten SEM mérvadó. Pont.
További ajánlott fórumok:
- 40 körül babát vállalók
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Babát vállalni ebben a világban?
- Mikor érdemes babát vállalni?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Félállású vállalkozóit szeretnék...mennyire kockázatos anyagilag?