Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz? (tudásbázis)
Megpróbálom fejből-emlékezetből a receptet
40dkg liszt
csipet só
3 tojás
2 ekanál kristálycukor
1 vaniliáscukor
Tej-amennyit fel vesz 1l-nél több.
Én a masszáva csak 2-3 csepp olajat teszek, én külön olajozom a tepsit kenőecsettel.
Ha apránként öntöd a tejet, keverés közben akkor nem lesz csomós..
Még ey lényeg, hogy ha kikeverted fél órát pihentesd sütés elött.
Nekem teljesen mások az arányok-de én már szemre csinálom, ezért nem adtam meg a receptet. De majd legközelebb leirom...hülyeséget meg nem akartam mondani.
Amúgy is én a tésztába vaniliáscukrot is teszek.
Én hagyományos sütőbe sütöm,mindig belekeverem az olajat,a teflon nem alkalmas...
Az elsőnél teszek alá kevés olajat,mert "sovány" a sütő...
sok a cukor, kevés az olaj, nem jó a sütő
sok lehetőség van.
Nekem a teflon ment tönkre szépen és azóta kicsit több olaj kell bele.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?
- Amerikai palacsinta tésztája mitől nem ragad le sütés közben?