Miért nem tud főzni a mai fiatalok többsége? (beszélgetés)
Na, én látok olyanokat is, hogy a kutyám szebbet okád. És odaírják: -de guszta, küldj belőle! :D
Én érzékeny vagyok a látványra, ízre. Az összebszott kajákra allergiás vagyok. A túlgondoltra is. Pl: banános csirkemell. Kivágnám az ablakon, pedig amúgy imádom a sósat az édessel, de...
A ronda de finom velem is előfordult már párszor. Meg a sok nevesincs kaja, amit a hűtő tartalmából rottyantok össze, nagybevásárlás előtt. Nálam sem halt még éhen senki. :)
:DDD
Amúgy meg ez a fotó dolog, amit írt, hát logikus, hogy mindenki csak a jól sikerült dolgokat teszi fel, nem fotózzuk az elbaszarintott kajákat, ez alapszabály;)
Ez akkor sem jelenti, hogy mindig minden sikerül de én nagyon sokszor a legfinomabb és nehezen összehozott dolgokat le sem fotóznám, mert nem szép, viszont mindenki megnyalja az ujját. És rengeteg nagyon egyszerűen elkészített, gyors cucc annyira dekoratív, mintha műalkotás lenne, ezek tuti jól fotózhatóak, mégsem az a nagyon profi konyha csak egy kis marhaság, de látványos. De esetleg valakit elriaszthat, hogy hú, de szép, "én biztos nem tudnék ilyet"...
Ne legyél így elkenődve! Nagyon sok hidegtál van, amit csak össze kell állítani és nincs benne főzés (igaz, a topik az főzésről szól), és szerezz be 3 dolgot, ami a szétszórt szakácsnőknek elengedhetetlen:
-mérleg
-csipogós timer
-fali táblázat mértékegységekkel
Én speciel utálok kóstolni mert szerintem lelövi a poént, nem tudom miért, nem szeretek kóstolni, a kész kaját szeretem csak ízlelni:) Ezért pontosan betartom a mértékegységeket a sózáshoz, így tudom, hogy mindig pont jó lesz, a főzési időket is mindig betartom, ezért kell a timer.
Ha leveskockát használsz, akkor abból mindig 20deka rizshez 1 leveskocka kell, és a zöldségekhez, krumplihoz, hüvelyesekhez húshoz minden 30dekához 1 kocka. Én saját fűszersót használok, egy kisebb teáskanál egyenlő 1 leveskockával.
Ha tésztát főzöl, minden 10deka tésztához számolj 1 liter vizet, minden liter vízhez 1 teáskanál nagyszemű sót, mindig forráskor dobod bele és azonnal indítod a timert a dobozon írt főzési idővel, amikor csipog, azonnal le kell szűrni és hozzákeverni a szószt és azonnal enni, nem otthagyni (mert beszívna túl sok szószt). Ha viszont előre főzöl tésztát, később eszitek meg, akkor a leszűrt tésztához csak keverj 1-2 evőkanál olajat és csak tálalás előtt forrald össze a szósszal. Apróságokon múlik:)
Amúgy tapasztalt háziasszonyok is szoktak hibázni, de szinte mindent lehet korrigálni. Nem lehet mindent fejben tartani. Mérleg+timer+táblázat=kevesebbet kell ott állni, kevesebbet kell gondolkozni, kevesebbet kell kóstolni.
Dehogynem.
Csak én ilyet nem igazán írok le itt, mert megtámadnának a nők, hogy: -Mit képzelsz mik vagyunk, haszonállatok?:)
Jah, tévézni egész nap:))
Másra nem is gyanakszom XD
Haveromnak új barátnője van 23 éves. Másfél hónapja járnak, a csaj már ott lakik nála 2 hete. Semmit nem tud főzni a csaj, mindig a csávónak kell kaját haza vinnie kifőzdéből:D
De szép jövő:)
Ha valakinek van kábel TV-je, elég, ha a paprika tv-t nézi, ott tök jó dolgokat lehet hallani, látni. Én se tudok sok mindent, pld. leveseket nem nagyon szoktam csinálni, de amiket tudok és szeretek, abban verhetetlen vagyok:)
Szerintem aki nem nagyon akar, vagy tud főzni, annak nincs igényes ízvilága.
:)))
MIndig tanulhat az ember valami újat:)))
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy ha valaki jobban néz ki az átlagnál, akkor a nők többsége rögtön lek..vázza?
- Az emberek többsége miért fél a szellemektől? Állítólag nem bántanak senkit, igaz ez?
- A fiatalok miért nem szeretnek színházba járni?
- Miért bolondul meg a magyar ember többsége, ha egy napot nem lesz nyitva bolt?
- Miért kell a tanult fiataloknak külföldön munkát keresni?
- Vajon miért nem hiszi el az emberek többsége, hogy vannak boldog emberek? Hogy valaki valóban elégedett az életével?