Miért nem tud főzni a mai fiatalok többsége? (beszélgetés)
Utazás előtt kb. 1,5 héttel pár alapvető dolgot elmagyaráztam. Főleg azt, hogy merre találhatóak a félkész mirelit ételek áruházakban :DD
Talpraesett volt. Ha nem tudott valamit, skype-on elmagyaráztam. Húsvétra 3 féle kaját is főzött magának :) Sőt, erről sms-ben tájékoztatott bennünket, hogy ne aggódjunk miatta.
Én nem támadok neked, de alapvetően nem értem, hogy ha te is tudod, hogy ez nem jó, hogy kissé életképtelen gyereket nevelsz, akkor miért csinálod/csináltad így?
Persze, tudom, hogy az ember szívesen gondoskodik a gyerekeiről, jólesik megfőzni nekik az ebédet vagy felmenteni őket a munka alól, de szerintem alapvetően rossz dolog, ha mindent a feneke alá tol a szülő. Jót akar, de valójában a gyereknek tesz rosszat vele, mert nem szokja meg, hogy ezeket a dolgokat is meg kell csinálni, aztán egyszerre zúdul rájuk minden... hú, mennyi veszekedést és vitát láttam már emiatt a párok között.... :/
Én tudatosan befogom majd a gyerekeimet, fiút és lányt egyaránt, hogy kicsit főzzenek, kicsit takarítsanak, idővel elmenjenek bevásárolni vagy a postára. Nem mondom, hogy ha nem teszed, akkor egy életre elcseszi a gyerek életét, nem erről van szó, de jobbnak tartom fokozatosan hozzászoktatni az ilyen dolgokhoz, életképesebbé tenni...
Azért furcsa nekem, ha egy gyerek életében nem volt még boltban. Ne érts félre, nem ismerem a fiad, de van pár ilyen ismerősöm, a szülő nyilván elfogult, de kívülálló azért azt látja, milyen érdekes, hogy ezek a gyerekek az anyjuk nélkül semmit nem tudnak megcsinálni önállóan. Jó, te azt mondod, igen, de talán mégsem.
Megjegyzem: én tényleg nem támadlak, szimpla magánvélemény, hogy szerintem nem jó dolog ez, akkor sem, ha kicsit több idővel, fáradtsággal jár, hogy a gyerek csinálja meg a dolgokat. Ez is hozzátartozik az önállósodáshoz, úgy érzem, sok későbbi problémát, csalódást, veszekedést megspórol vele a szülő.
Egyébként nekem is vannak ilyen lány ismerőseim, de fiúban azért több kiszolgált egyedet látok. Nálunk is az a helyzet, hogy fiú tesómnak/unokatesómnak jóformán semmit nem kellett soha csinálnia a háztartásban,a lányoknak igen. Sok helyen látom azt, hogy a szülők főleg a fiúkat mentik fel a háztartás alól, pedig azt sem lehet mondani, hogy a kinti munkákat elvégeznék.
Nem támadjatok rám, tudom hogy nem OK, de 25 éve én is mindent megcsinálok a fiam helyett. kezdődött oviban a cipőfűzőbekötéssel. Azóta mindent megcsinálok, ez nem kiszolgálás, de ha én csinálom meg, előbb kész van és talán jobban is sikerül. Nem a munkáűt veszem el előle, abszolut nincs kedve házi munkához, - egyetlen kivétel a hóhányás - rendrakáshoz.
Nem azért mondom, nehogy azht higgyétek, hogy egy bamba gyerek, hanem egy tudós palánta, egyetem dolgozik,d e még életében nem volt boltban, ruháit, egyetemi cuccait, sőt munkakellékeit is én szoktam megvenni.
Szivesen csinálom, nem esik nehezemre.
Nagyon halkan jegyzem meg, hogy azért az általam megismert lányok sem sokkal különbek.
Én szoktam nézni az RTL Klub Hagyjál főzni!műsorát
nagyon mókás :)Szórakozás is a főzés és művészet is!
mert sok szülö már nem ezt tartja fontosnak sokan vannak
akik kimélik a gyereket ami nem biztos h jo.régen a lányok
együt sütötek a család női tagjajival na ez mamár nincs...
Az is lehetne a kérdés, hogy a mai szülők miért nem fogják be a gyerekeiket a háztartásba?
Az én ismerőseim között is vannak olyan fiatalok, akik se nem főznek, se nem takarítanak otthon soha, fiúk és lányok egyaránt, mert az anyjuk-apjuk szó nélkül mindent megcsinál helyettük. A többség nem szeret takarítani és a konyhában pepecselni, mikor sokkal szórakoztatóbb dolgokat is tehet, ezért nyilván nem is foglalkozik vele, ha van, aki megcsinálja helyette, majd beletanul, ha rákényszerül, mert különköltözik.
Jó dolog-e, hogy valaki nem tud főzni vagy nem takarít? Passz. De azt gondolom, hogy a szülők dolga lenne, hogy ennyi "életrevalóságot" beleneveljenek a gyerekbe.
Király! :D
Szóval nem adod fel! Csináld, csináld, jó lesz az, belejössz!
Jaj de arik vagytok :) van receptkönyvem három is :D az egyik a balkezeseknek :D
De ez megnyugtató, hogy nincs köze a génekhez, ez azt jelenti van remény a számomra. Eszembe jutott most szegény nagypapám, de szeretett főzni, egyszer csinált diós karfiolt :D
:DDD szerintem volt a malcnak bébiszittere.
Na a labdát az enyém sem hozza vissza. Max úgy, hogy a szájában hagyja, leteszi, aztán felkapja és elfut vele. Irigy kutya. :)
A disznótartàsról- mint baràt, Clooney jut eszembe. :D
Itt vidéken leböknék egyből. :D
Én szeretem az ilyen kajàkat, bàr nem minden nap enném. A kajakidobàs nekem sem megy! Nem vagyok pazarló. Sajnàlom kidobni. Dràga. :/
Én mindent megkóstolok, furcsa párosításokat is, legfeljebb ha nem ízlik, legközelebb nem eszem belőle. Egyetlen típus kaja, amitől még húsevő korszakomban is undorodtam, az ilyen zsírban tocsogó izék meg pacal, vagy körömpörkölt meg ilyenek. A körömpörköltről az jut eszembe, hogy egész életében azzal taposta a sz.rt a malac, a pacal meg szintén ilyen büdös valami, de a kolbászok és a többi sem megy, mert a kolbászt is a beleibe töltik. Gyerekkoromban sok disznóvágáson vettem részt, és volt egy csomó dolgom, pl én kevertem a töpörtyűt vagy más feladatok. Szerintem akkor sokalltam be, volt, hogy mi, gyerekek mostuk a beleket (már tiszták voltak addigra, csak ilyen ecetes vízbe kellett még kilögybölni), és szépen mindenről megtanultam, hogy melyik része az állatnak.
Most attól függetlenül, hogy a malac is hobbiállat lett, nagyon intelligens (okosabb mint a kutya), és sokan tartják mint barát, nem azért, hogy megegyék, én az undorító részek miatt nem tudtam régen sem bizonyos húsokat megenni. Amióta sok helyen láttam, hogy a malacokat is lehet úgy tartani, mint a kutyákat, meg hogy tényleg milyen okos, tényleg sajnálom is. Meg ugye nem is kellene felhízlalni 160kilóra és akkor nem lennének olyan félelmetesek a felnőtt malacok sem. Szerintem a természetben nem nőnének ekkorára. Bocs, kicsit eltértem:))))
Mi is heti 2 étkezést úgy oldunk meg, hogy elhasználjuk, ami van, bár én magamra heti 1x főzök, és lefagyasztom, de akkor is, nálunk nincs kajakidobás, és mindenki megszokta ezt. És kis fantáziával tök jókat kreálunk ebből-abból. Hálistennek a férjem nagyon vevő az ilyenre, sőt, ő is szeret főzni, és kutyulni is:D
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy ha valaki jobban néz ki az átlagnál, akkor a nők többsége rögtön lek..vázza?
- Az emberek többsége miért fél a szellemektől? Állítólag nem bántanak senkit, igaz ez?
- A fiatalok miért nem szeretnek színházba járni?
- Miért bolondul meg a magyar ember többsége, ha egy napot nem lesz nyitva bolt?
- Miért kell a tanult fiataloknak külföldön munkát keresni?
- Vajon miért nem hiszi el az emberek többsége, hogy vannak boldog emberek? Hogy valaki valóban elégedett az életével?