Miért "nem" szeretem a Hoxa oldalt... :) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért "nem" szeretem a Hoxa oldalt... :)
Nagyon jópofa cikket írtál.
Figyelemfelkeltő.Gratulálok!
az sem mindegy, merre laksz az országban...
és nem megyek ebbe bele mélyebben...
A környezetemben senki nem sír a nagycsaládja miatt...
Aki 2 gyereknek biztos életkezdést tud a mai világban biztosítani....hmmmm akkor az nagyon jól él, vagyis akkor 3 is beleférne... az átlagember pedig max segíteni tudja a gyerekét, de nem tud házat alá rakni...
A magyar már megtanulta, hogy állambácsi nem biztosítja a gyerekét. Az ingyenes közoktatás sem ingyenes! A cikkíró szerintem nem írta volna felelőtlenül, ha nem tudja vállalni a 4. gyereket. A cikk róla és a 4. babáról szól. A cím valóban nem passzol. De mindegy is.
Én is ezt szajkózom, aki be tudja vállalni, nosza. Aki nem, az meg úgy sem fogja. Hoxa ide, vagy oda!
Nézd..nekem semmi bajom veled és nézeteddel. DE..nézz körül és láthatod kik "sírnak"leginkább! Nos a "nagycsaládosok"....Olyan munkakörben dolgozom,hogy mondhatni tíz percenként jön nagycsaládos hozzám az irodába.Mindnek segítség kell,ismerik a "jogaikat"!!Kötelesség noku...
De nem ez itt a fő téma...és a cikk se igazán jó...A magyar gyerek igenis szülessen..de legyen biztosított a létfenetartása. Nem állam-bácsi által..itt a lényeg!!!
Unjad nyugodtan, megteheted.
És gondolod, hogy az olyan régen volt? Vagy a válsággal a mi életünk végetért? Az a 20 hónapos gyerek most középiskolás. Nem állt meg az élete.
Akkor beszéljünk a jelenről. Ők megoldják és jól élnek. Mit kell lovagolni azon, hogy hány gyereket akar? Aki megteheti, vállalja.
Ha mindenki sírna a létbizonytalanság miatt, akkor kevés magyar gyerek születne. :S
Valószínűleg a cikk írója nem csak az édes babák miatt vágna bele a 4. gyerek elvállalásába, hanem mert minden téren készen áll rá.
És nem kell úgy tenni, mintha csak bizonyos emberek szeretnének biztos jövőt a gyermeküknek, mások meg nem. Egyértelmű, hogy mindenki szeretne egy boldog életet a gyermekeinek.
De vannak dolgok az életben, amik közbeszólhatnak. Még neked is, aki anyagilag két gyerekre tök jól be vagy rendezkedve. Míg ők négyen lehet tökéletesen élnek igényük szerint. (és nem feltétlen tartozik bele a full luxus)
Anyumék hármónkat vállaltak be. Apum váratlan halálakor az öcsém 20 hónapos volt. Szerintetek, ha tudják előre, hogy borul minden, akkor elvetetik? Dehogy. Mégis megoldotta Anyukám, ember lett belőlünk, és nem éltünk fényűzésben, pompában, de jól éltünk, és nagyon hálás vagyok az Édesanyámnak, akitől sokat kaptam.
Túl sok az ítélkezés, és néha mintha irigység is beszélne egyes emberekből. (Akinek nem inge, nem veszi magára.)
Itt nem erről van szó.Nem csak az szeretne gyereket,aki megteheti,az is aki nem tehetné.Mi is egyik napról a másikra élünk,mégsem várhattam már a babával.Minden évvel idősebb vagyok,egyre kevesebb esélyem lett volna egészséges babát szülni.
Ezért azt gondolom,itt a pénzkérdést félre kellett tenni.Kétségtelen,hogy ha nem jönne most a baba,sokkal jobban élhetnénk,nagyobb lakást vehetnénk,stb.De mindez mit érne?Semmit.
Én látom, de azért humorral együtt is elég gyenge, azért valljuk be. És a humor-része sem mindenkinek olyan vicces szerintem!
De örüljünk, hogy aki írta a cikket, annak ilyen jól megy sora. :)))
Hm. Én megláttam a humort a cikkben, meg is mosolyogtam. Aztán átgondoltam ezt a több, mint 4 évet, amit a Hoxával eddig eltöltöttem és rájöttem, engem semmilyen motiváció nem ért. Azóta sem mondok nemet, ha úgy is érzem, hogy kihasználnak, nem mentem el plasztikai műtétre, rendbe tetetni a rákos műtét okozta csonkulást, vagy a nőgyógyászati nagyműtét utáni kellemetlenségeket megszüntetendő... Nem múlt el a depresszióm sem. Nem szedek továbbra sem se fogyókúrás, se homeopátiás szereket. (Mert ugye, a koromnál fogva is, már babám nem igen lenne, de ha még fogamzó-képes korban lennék is: ettől nem lenne több gyerekem, mint amennyit szerettem volna. Annyi meg már van.)
Egy dologban viszont kétségtelenül "beleszólt" az életembe a "Hoxa": sok barátom lett... és gyakorlatilag nem volt egy sem. Igaz, már ezért is megéri mindig visszatérni ide:))
Kedves Móriczka:Ez azért van,mert nem látod a cikkben a humort.Szerintem nagyon egyértelmű és velős a fogalmazás.
A cikk írójának üzenem,hogy én ugyanígy gondolom.Ha nincs a Hoxa,talán sose vágok bele a lombik programba.Legalábbis biztosan nem ilyen gyorsan.Itt olyan motivációt kaptam,hogy félelem nélkül belevágtunk,és sikerült.Két hónap múlva megszületik a kisfiam.
Én mint Hoxa függő ,ugyan az a véleményem mint
wienermelange-nak
mást nem is fűznék hozzá :
"Értékelésem szerint az írás még 1 hsz-nek is gyenge, nem hogy cikknek."
Semmi gond a cikk címével. Nem véletlenül van macskakörömben a NEM szócska :-D
Nekem tetszett a cikk....
Ezt nem értem?
Talán a cikk címével lehet gond..
Ezért szeretem a HOXA oldalt!
Ááá...lehet, hogy velem van a gond!!
Nyilván nem azért vágyódsz egy 4. gyerekre, mert a hoxa "meghozta hozzá a kedvedet", hanem egy régóta benned élő vágy ez, és azért jársz ide, mert itt vannak "édi-bédi" babák is, meg kismamák tömegszámra.
Szerintem összecserélted az ok-okozati összefüggéseket.
A cikk nekem amolyan "semmit mondó" volt, sajnos cikknek nem értékelhető, de mindemellett mély tiszteletem Neked, mert a 3 gyereked mellé szeretnél egy negyediket is boldogságban és tisztességben felnevelni. Legyen bennük sok örömed, sok sikert kívánok!
Hidd el novehaki esetében megvan a felelősség...És a minőség.
Ugyanakkor értem mire céloztál- vagy legalábbis úgy gondolom, hogy értem...
További ajánlott fórumok:
- Szeretem a Hoxát, de...
- Szeretem a hoxa portált, mert..... (fejezd be a mondatot) :)
- Azért szeretem a hoxa portált, mert...
- Szeretem az új hoxát, már többet vagyok itt mint a facén.
- A böngészőm nem jeleníti meg a hoxán az egész oldalt, csak kb. a felét, a végére meg kódokat ír. Csak nálam van valami hiba?
- Szeretem a Hoxát.