Miért nem ajánlott kisgyerek mellé kiskutyát venni? (tudásbázis)
Van kutyám, és volt akkor is, mikor kicsi gyerekeim voltak. Sőt, az első német dogunk Máté 2 éves korában került hozzánk.
Soha, semmi gond nem volt.
Nem hiszem, hogy az én gyerekeim "szuperintelligensek" lennének, de ahogy az emberekkel nem agresszívek, úgy a kutyával sem voltak azok.
És a kutya is tudta, hogy forduljon a gyerek felé, pedig 60 kilós kutyáról, és 15 kilós gyerekről beszélek.
Az is igaz, hogy a lányom kutyája nálunk fog vendégeskedni rövid ideig, ha megszületik az unokám, de csak azért, mert februárban újszülöttel +kutyával lejönni az 1. emeletről nem egyszerű.
Én biztosan nem vennék kicsi gyerek mellé kutyát. Pláne nem kölyök kutyát. Nem azért mintha baja lenne egyiknek a másiktól. Hanem azért mert rám maradna mint szamáron a fül. Azzal a jelszóval hogy én úgy is otthon vagyok ráérek levinni, a pisi ne'adj isten kakitócsákat feltakarítani. Ott lesz a gond mit adj neki enni. Figyelni rá hogy ne rágjon össze semmit. Aztán a kutyust akkor is le kell vinni ha esik, ha fúj. Kölyök kutyát napjában többször is. Addig hova teszed a gyereket, vagy cipeled le őt is állandóan? Nagy élmény lesz! Szóval ebben a helyzetben ne az érzelmek alapján dönts hanem pusztán csak praktikusság elve alapján. Kivéve ha családi házban laktok és van udvar. Akkor persze más a szituáció.
Én azt olvastam, hogy vagy a kutya, vagy a gyerek legyen legalább 2 éves. A saját kutyám kölyökkorára visszagondolva, ezt egy jó szabálynak tartom. Először a kölyök kutya tűhegyes fogacskái miatt, aztán mert a kölyök ilyenkor keresi a helyét a falkában, és mikor kamasz ugyanúgy feszegeti a szabályokat mint egy kamasz gyerek. Illetve a kisgyerek sem biztos, hogy a legfinomabban nyúl a kutyához, és ha van egy felnőtt kutyád, akit már kiismertél és biztosan tudod, hogy ha a szemét próbálja kinyomni akkor sem kap oda, az egy dolog. De egy kölyök kutyát szerintem még nem ismertél ennyire ki. Ilyenek...
Amikor az én lányom volt két éves, kaptunk egy kiskutyát, hogy szeretgethesse. De, a kutyus kölyök lévén, igen - igen játékos volt, felugrált rá, fogta a ruháját, stb. Lánykám azt hitte, hogy meg akarja enni őt, ki sem merte tenni a lábát az udvarra annyira félt tőle, hiába mondtuk neki, hogy csak játszani szeretne vele. Odáig fajult a dolog, hogy el kellett ajándékozni a kutyust.
Kaparni fogja az ajtót felkelti a kicsit ettől felek kétségtelen hogy van jo oldala is sőt de pl nem akarom hogy az esti legkevéskor oda jöjjön az ajtóhoz kaparni ugatni stb.. A másik hogy férjemnek mikor milyen kedve van
Nekem így lett kutyám. A gazdája babát várt, a kutya útban lett. Panelben laktak, nem tudta a kettőt egyszerre ellátni. Címszó alatt...szerintem inkább az anyagiak játszottak közre. Én meg elhoztam. Ha most születne babám, ragaszkodnék a kutyámhoz. Nálam nem lenne vagy vagy. A kutya igazodni fog hozzátok. Nem kell napi 5* levinni, ez hülyeség! Lesz egy napirendetek, ahhoz a kutyát is úgy kell szoktatni. A többit már leírták előttem. Igazuk van! :)
Én egyenesen kötelezővé tenném, hogy kutya mellett nőjön fel. Nem is értem a kérdést, értem, de nem értem...érted.:)
A gyereket is meg kell tanítani, hogy a kutya nem játék.
Egy olyan időszak lenne erre jó, amikor a férjed jobban ráér, és segíteni tud, míg bele nem jössz.
Nekem előbb volt kutyám, mint gyerekem. Azaz nem volt semmi gond. De Neked talán jobb lenne várni a kutyával, mire a gyerek kicsit idősebbecske lesz. Talán jó lenne megbeszélni a férjeddel.
Meg hogy mennyire nehéz sokan ezt mondjak hat nehéz levinni napi 4-5 pisilni kakilni jo nyilván a játszótér nem kivitelezhető maximum ha apa hazaér vagy a kutya marad addig itthon választani kell
Szeretnénk egy kiskutyát de annyi rosszat is hallani bacilusok stb meg hogy hiába féregteleniti az ember... Nem tudom, kislányom két eves kicsit korai lenne tudom de ugy a családnak vennénk kis szeretet bombának :) együtt nőnének fel, de felügyelet nélkül nem hagynám, nem szeretnem ha nyalná falná a kislányom de ezt nem tudom hogy lehet megtanítani neki nekem első kutyám férjem nagy kutyás neki a sokadik lenne
Nemtom, én inkább ajánlom.
Nem tudom, ki és hogyan vélekedik erről a témáról, nem is ez a fontos szerintem, hanem Te mit gondolsz.
A jól szocializált kutya, akit rendszeresen féregtelenítenek, oltatnak, ápolják 99%-ban nem okoz gondot.
A probléma inkább akkor van, ha valaki nem kertes házban él, és a gyereket is le kellene vinni a játszóra, meg a kutyát is sétáltatni, hát a kettő mindig nem kivitelezhető.
Van és volt kutyám, de gyerekkel nem alhatott, nem nyalogathatta a csecsemőt. Egyébként semmi gondom nem volt.
Nagyon is jó a gyereknek, ha háziállat(ok) mellett nő fel.
Én nem értem azokat, akik ellene vannak.
Sokan ellenzik a kutyát a kicsi 1-2-3 eves gyerekek melle
A gyereket féltik a kutyátok vagy fordítva?
Miért nem ajánlott kisgyerek melle kiskutyát venni?
További ajánlott fórumok: