Mi volt a legkülönlegesebb keresztnév aminek a viselőjével eddig találkoztál? (beszélgetés)
Én akkor tátottam el a számat, amikor egy kolléganőm beszélt az unokájáról, és azt mondta, hogy: Kevinke! Eltartott egy kis ideig, mire rájöttem, hogy a Kevint becézi a magyar nyelv szokásai szerint.
Lehet, hogy a következő generációk ezeket a különleges keresztneveket már nem fogják különlegesnek tartani, de most időnként nevetséges erőlködésnek tűnnek: ha már nem tud mást adni a szülő a gyerekének, hát ad neki flancos nevet. Ezt mondják rájuk gyakran!
Kimberley.
Itt Fehérváron elég ritka és különleges.:-)
Ezt ismerem!:-)
Szép név.
Ha nevekkel való sokkolásról van szó, én az Eduarda Norinát, a Lieselotte Gwendolint és a René Phinnaeust szoktam bedobni...mit mondjak, van hatás. ..:-)
Igen, létezik.
Sőt, anno, mikor a nagylányommal voltam terhes a Skolasztika névvel sokkoltam az embereket.
A szomszédban nemrég voltak vendégek.
Ott is Dzsamira volt a vendég kislány...
Egy kislánynak a Dzsamila nevet választották, melyet a nagymama leírni sem tudott, leírva így láttam: Csumilla.
Vagy Pld Dzsesszika név aminek a leírása szinte soha sem ment a szülőknek: Csesszika, Jesszika...
Mindkét példánál c. voltak jellegzetes vezeték nevekkel.
Jó a nicked!:-)
Renesmee...Alkonyat-rajongó vagy?:-))
Hajdú Steve, de ez művésznév.
Gondolom, civilben Hajdú István.
Kalányosi Sztivi-nél nincs jobb :)
(gondolom ez Steve Wonder utánzat lett volna )
Málna, Szeder , Eper
Egy ismerősöm lányai :)
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Híres magyarok teljes névvel, de a keresztnevük ABC-ben
- Milyen furcsa keresztnevekkel találkoztatok eddig?