Mi volt a legkülönlegesebb keresztnév aminek a viselőjével eddig találkoztál? (beszélgetés)
1918 februári névnapok: Romuald,ísimeon, Szever, Leander, Trifon, Bukol,Partin, Nicefor,Melét,Martinián, Anzent, Onezin, Pamfil, Arkip, Taraz, Porfir, Prokóp
És még azt mondják, hogy manapság adnak fura nevet a gyereknek? Hát ezekből kevésbé tudom megállapítani, melyik lán és melyik fiú név! Nem sokára jövök a márciusival!
Vannak ezek a telefonálgató nők,hogy ezt nyertél meg azt nyertél bla bla...Tudjátok ti is!
Tegnap felhívott,én marha meg fel is vettem.Kedves hölgy majd bemutatkozott:Kakas Kamilla Én meg alig bírtam visszafojtani a röhögést.
Évfolyamtársam volt: Sugár Zoltán (sugárzol tán?)
ás Csillag Béni is... de Székelyhidi Napsugár nevű ismerősöm is volt.
Apukám mesélte, hogy volt a falujukban egy család akiket Pavaluta-nak hívtak. A fiú feleségül akart venni egy lányt a faluból, de a lány családja addig nem egyezett bele amíg nem változtatta meg a nevét. Így lett vége a "pavalutaság"-nak :)
A másik, terjed mindig szilveszter körül egy rajz egy családrül: Bubor, Buborné, és a gyerekek - ők Buborék :) Én a valóságban is ismertem egy ilyen nevű családot, anyukámnak volt a feleség kolléganője :) Ő csak Buborkáknak hívta a gyerekeit :)
ez nem annyira különleges, inkább aranyos
Kis Virág, ismerősöm kislánya
Ha már vezetéknév...én olvastam egyet, percekig nem jutottam szóhoz utána.
Valami futballistát hívnak Gyagya Attilának!
Micsoda név, te jóságos ég!
hát én sem :o
ehhez képest nálunk csak Honvéd honvéd volt, az pedig szimplán csak vicces :)
ugyan nem keresztnév, hanem vezetéklnáv, de találkoztam én már B*zi nevűvel is.
Szegény, örülhetett, hogy már csak 6 hónap volt a sorkatonaság, gondolom agyon bacogatták szerencsétlen B*zi honvédet :o
Csak nem!
Emlékszem, hogy mesélte valami ügyintézésnél mikor kérdezték a család nevét és mondta, hogy Nemoda újra megkérdezték , aztán meg kinézett rá az ügyintéző és beszólt, csak tudja már hova kell írni. :D Szegénynek biztos rossz lehet! Én könnyen vigyorgok rajta, de neki nagyon rossz lehet!
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Híres magyarok teljes névvel, de a keresztnevük ABC-ben
- Milyen furcsa keresztnevekkel találkoztatok eddig?