Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni? (tudásbázis)
Ha pontosan érteném, hogy hányan és hogyan vagytok, akkor tudnék segíteni. De ha nincs kedved felfedni (amit megértek), akkor az alábbi pdf fájl 14-15. oldalán nézd meg a példákat.
Ha két háztartás van, akkor a kettes számot. Ezt ne keverd a lakásban élők és/vagy keresők számával.
Ha közösen fedezitek a költségeket, akkor csak egy háztartás van.
"14. A lakásban élő személyek hány háztartást alkotnak?
A lakásban élő személyeket aszerint kell csoportosítani, hogy kik tartoznak közös
háztartásba. Közös háztartásba tartoznak azok a személyek és eltartottjaik, akik az étkezési és a napi kiadásokat közösen állják. Ha a lakásban nem lakik személy, vagy az ott élő személyek egy háztartást alkotnak, akkor az ennek megfelelő választ kell megjelölni. Amennyiben a lakásban kettő vagy több háztartás él, a háztartások számát kell bejegyezni.
Az egyedülálló személy, valamint a lakás egy részét bérlő – ha van családja, családtagjaival együtt – mindig külön háztartásba tartozik."
Erre kattints:
Ha valakinek így nem jön be, akkor a www.enepszamlalas.hu oldalon LEGALUL (gördítsd le teljesen az oldalt) van egy BELÉPÉS felirat.
Nem érted, hogy a cím azért van, hogy tudjuk, hova kell bedobni, s utána hová kell visszamenni???
A feldolgozás azzal kezdődik, hogy leválasztják a címet. De ezt már írtam egyszer valahol, mint ahogy azt is: nem vagyok sem szociológus, sem társadalomkutató, sem statisztikus, így fogalmam sincs arról hogy miért lettek a kérdőívek olyanok, amilyenek.
Ha nem számít a cím nem is volna rajta semmilyen esetben a helyrajzival lehet tévedtem de a cím akkor is ott van. A helyrajzival azért tévedtem mert mai napig nem kaptuk meg az íveket és csak hallottam.
Kérdem én mért kell a munkáltatom meg nevezni mi köze van a népszámláláshoz?
Sziasztok!
Találkozott valaki olyan problémával, hogy a net nem fogadja el a kódot??
Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy LEHET, HOGY AZ INFORMATIKUS ELÍRTA A KÓDOT, PRÓBÁLJUK MEG A KI-ÉS NAGYBETŰKET MÁS VARIÁCIÓBAN! 8 karakternek tudják, hány variációja van???
Adrienn, megvan a megoldás! www.enepszamlalas.hu/q
Hogy a q... hagy ne folytassam! Mi a francért nem lehetett ezt közérthetően leírni?
Mindegy..
Azért anonim, mert az adatfeldolgozás azzal kezdődik, hogy leválasztják a lakáskérdőívről a címet, ami csakis és kizárólag arra szolgált, hogy az ember tudja, hova dobott be ívet, és hová kell visszamennie, ha nem töltik ki neten.
Ez a felmérés nem csak arról szól, hogy hányan élünk ebben az országban (önmagában ez a puszta adat ugyan mire lenne jó?), hanem arról is, hogy milyen körülmények között. Hányan élnek úgy, hogy nincs vízöblítéses WC-jük, hányan nyomorognak olyan lakásokban, ahol az egy főre jutó négyzetméterszám nem éri el a tizet sem, hány lakásban nincsen normális konyha, főzőfülkében oldják meg az ételkészítést, hányan élnek csonka családban, vagy élettársi kapcsolatban házasság helyett, stb.
Zsóka1984 miért beszélsz marhaságot? Ki mondta, hogy fel kell tüntetni a helyrajzi számot? Az a rovat csak azért van ott, mert pl. a tanyavilágban, esetleg újonnan parcellázott építési területen rengeteg olyan ingatlan lehet, aminek nincs közterület neve, házszáma, pusztán helyrajzi száma; sok esetben ez adott ingatlan címe.
Folytatom.. Távfűtéses? Melegvíz hogyan van? Kazán, cirkó?
Nem így van pontosan leírva, tudom..
Egyébként ezt nagyon nem értem.
Ha ennyire anonim az egész honnan a jó istenből fogják tudni, hogy ki töltötte ki és ki nem? Alá sem kell írni meg semmi.
Csak a születési évedet kell megadni de ugye születhet egy jó pár ember veled egy időben.
Mégis mi alapján büntetnének meg?
Sziasztok!
Hozzám ma csöngetett be a számlálóbiztos.
A helyzet az, hogy én most anyuéknál vagyok ideiglenesen 1 hétig mert vigyázok a kutyájukra, őke pedig külföldön vannak.
Lehet hülye voltam nem tudom de a nő annyira erőszakos volt (kedves erőszakos), én meg belementem és hagytam, hogy kitöltse a papírt anyuról és a férjéről. Ez gond egyébként? Mivel bizonyítják be egyébként, hogy kitöltötték? mert semmilyen papírt nem kaptam a nőtől...
Bánom, hogy belementem, el kellett volna küldenem a francba és jöjjön vissza ha itthon lesznek.
Segítsetek,kérlek, aki kitöltötte! Hol kell elkezdeni? Hová kell kattintani? Nekem sem jön be semmi,csak a tájékoztató!
Állampolgári kötelezettségemnek így hogy tegyek eleget?:D
Adrienn neked sikerült?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Görögországba való utazásnál, elég volt online kitölteni azt a kérdőívet, ami után qr kódot kapsz?