Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi lenne velünk áram nélkül..? fórum

Mi lenne velünk áram nélkül..? (beszélgetés)

1 2 3
2012. szept. 5. 17:14
Príma esték
2012. szept. 5. 16:54

Mindenhez hozzá lehet szokni,persze a jó dolgokhoz könnyebben.Régen a falvakban nem volt elektromos hálózat,ha jól emlékszem, a 60-as években vezették be. Éltünk és tanultunk petróleum lámpa világításnál,akkor az volt a természetes.Nem volt hűtő,mosógép,tv, és megvoltunk nélküle. Este lámpa fénynél ugyanúgy fontak,szőttek,varrtak az asszonyok,nem állt meg az élet.

Hiába nem volt hűtő és domestos, akármilyen meleg volt nyáron, azért soha nem kapott senki ételmérgezést mint napjainkban pl.

Akkor gyerekként, csak a szépre tudok emlékezni. Azok a meghitt boldog esték, amikor együtt volt a család és beszélgettünk,csak a tűzhely fénye világította be a szobát. Csodálatos volt! Nem volt szükséges a lakást kulcsra zárni ha elmentünk otthonról,mert nem kellett attól félni, hogy valaki bemegy.

Igaz egy más élet volt, és talán emberiesebb Emberekkel.

2012. szept. 5. 13:51

Net és tv..nem ezek hiánya lenne a legfőbb gond..kórházak:lélegeztetőgépek működése,bankok-gyárak,gépek működése,közlekedés,stb.stb.

a kérdést úgy értettem,ha huzamosabb ideig,évekig nem lenne áram mi lenne?Hideg élelmek,no igen..gázzal megfőzzük,megsütjük,de hideg helyen később nehézkes lenne a tárolás..ha nincs áram minden élelmiszerelt anélkül kellene kitermelni..áram nélkül nehézkes a cukor,liszt és legalapvetőbb élelmiszerek gyártása..dtb.stb.mindenhez kell áram,mindenhez.Szerintem fel sem fognánk és rettentő zűrzavar lenne a hiánya miatt..

Arra gondoltam,hogy erős napkitörés-sorozat túlterhelheti és tönkreteheti az elektromos hálózatokat, hatalmas anyagi kárt okozva, és a teljes helyreállítás akár több évig is eltarthat.

Persze,lehet élni nélküle,de nem igazán tudnánk..:(

2012. szept. 5. 13:46
Volna romantikája, az biztos!
2012. szept. 5. 13:23

először is, ha nincs áram nem tudok dolgozni otthon, más munkát kell keresni.....

Másodszor mivel főzek, gázzal kiváltható, de, ha az sincs, akkor marad a bogrács....

Harmadszor melegvíz.... ja lehet melegíteni is...

Negyedszer hűtő.... kiváltható azonnal fogyasztható élelmiszerrel, illetve hideg étkezéssel....

Télen fűtés elektromos vezérelt.... ez nem váltható ki, kémény, kályha megoldás.....

Végül a világítás, szórakozás (NET, TV) talán ez a legegyszerűbben elhagyható....

ez az energia forrás ami nélkül szerintem ha huzamos ideig nem lenne, az életünk nagyon átalakulna.... No, de lehet termelni korszerű módon is, vagy vissza a víz és szél erőművekhez, más országokban ez egész jól bevált...

2012. szept. 5. 12:45
Nem érdekelne különösebben.Többet ennék és szexelnék:)
7. a0c1361e44 (válaszként erre: 6. - Hatan)
2012. szept. 5. 12:42

:)))

Én ugyan így voltam, amikor egy tűz miatt 1 éjszaka 1 napig nem volt áram.

Eszembe jutott, hogy nem tudok TV-t nézni és netezni, de gondoltam nem baj, majd olvasok:)

2012. szept. 5. 09:46

Gyertyafény mellett néznénk a tv-t.Szó szerint.

Egyébként elgondolkodtató.

Karbantartás miatt, 2 napig 8-16-ig nem volt itthon áram.

Mondom magamnak, sebaj, ha nincs net nem tudok dolgozni, akkor felporszívózok.....

2012. szept. 5. 08:54
Egy ideig lenne rossz,de utána alkalmazkodna az ember hozzá,mint minden máshoz...
2012. szept. 5. 08:51

vazz, nem lenne internet

:)

2012. szept. 5. 08:51
Nagyon rossz lenne,de megoldanánk.
2012. szept. 5. 08:16

nagyon a rabjai vagyunk:) múltkor csak 20 órát voltunk àram nélkül, elgondolkodtam, hogy szinte mindenhol ott van, ès nagyon kényelmetlen lenne nélküle.

most gondold el, gyertyafénynél netezni...;))

2012. szept. 5. 08:04
Ha nem lenne áram,nem órákra,napokra,hanem évekig áram nélkül élnénk?Mennyire vagyunk a villamoshálózat rabjai..Minden elektromossággal működik.Káosz és zűrzavar lenne nélküle..Hogyan élnénk át,viselnénk el vajon?
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook