Mi jellemző a szűz jegyű emberekre?/ Jellemző-e rájuk az állandó mehetnék, utazhatnék? (tudásbázis)
na erről beszéltem nyuszó-muszó.
egyik kollégám megkérdezte mi az aszcendensem és ikreket mondtam (pedig nem az) ezzel teljesen elvágtam magam, mert ő nem szerette az ikreket
:))) de tudod valahogy nem is bánom, hogy az ilyen hozzáállású emberekkel nem alakítok ki mélyebb kapcsolatot :)))
nem,épp ellenkezőleg!inkább otthonülős fajták...
tapasztalat!
Légy őszinte (magadhoz!)- téged mint asztrológiában hívő embert, szűz jegyűként nem rémítene meg, ha dupla oroszlán gyereked születne? úgy tudom a két jegy teljesen ellentétes...
kicsit sem vagy befolyásolva asztrológia által?
Mégis ezt olvasgatja a többség. Sokan még a gyerekük születését is bizonyos horoszkópokra igazítják.
A hold kihat az emberre. hogy a személyiségünk attól függne, hogy hol állt mikor születtünk ezt még nem sikerült bebizonyítani :))))
Igen tudom, hogy mindenféle szögök és fokok is számítanak és az asztrológia valójában nagyon bonyolult áltudomány, ahhoz, hogy valaki értsen hozzá tanulni kell.
Mégis a többség csak egyszerűen a nap jegy alapján ítél. Mint ez a topik is, címéből is látszik. Egyébként itt a hoxán az egyik topikban a skorpió férfiakat szidták. El se akartam hinni ez már szinte diszkrimináció! :))))
Igazad van, nem jó módszer egy általános jellemrajz elolvasása az önismerethez.
Az asztrológia ismerete és használata azonban az egyik legjobb út hozzá.
Azt mondod a bolygók állásával nem függ össze a személyiség. (nem vitatkozom ez ellen, mint írtam mindenki úgy gondolja ahogy)
De azt természetesen senki sem tagadja,hogy az égitesteknek vannak valódi földi hatásai.
(időjárási változások, hold helyzetétől változó apály-dagály, a régiek a holdállásától tették függővé a földművelését, az emberi szervezetre és pszichére is kiható egyéb jelenségek stb...)
A valódi kozmikus hatásokkal, az emberi lélekre való vizsgálatával foglalkozik az asztrológia.
Vajon kihat-e ránk??? A személyiségünkre, mindennapi életünkre???
Lehet rajta gondolkodni és el lehet vetni. Mindenki maga dönti el.
Az órakép pontos felállítása során, megannyi elemzést el kell végezni, ahhoz, hogy egy edott személyről képet kapjunk. Igen függ, bolygóállásoktól, ház és jegyhelyzetektől, csillagképektől, állócsillagoktól, fényszögektől.
Ennek kiszámítása komoly matematikai feladat, elemzése pedig nagyfokú intuíciót és gyakorlatot igényel.
Nem a napi szintű horoszkópokról beszélek, azt általában még a hívők sem hiszik. De a jellemrajzokat szívesen elhiszik magukról.
Azt próbáltam leírni, hogy olyan általános és hízelgő, hogy könnyű hinni benne, de ez nem jó módszer, az ön és emberismeret fejlesztésére.
Vannak személyiségtípusok - ebben hiszek - hogy összefüggne a bolygók állásával a személyiség abban nem.
Mindenki úgy él és gondolkodik, ahogy azt a legjobbnak látja.
Minden ember összetett, bonyolult személyiség, aki évről évre változik. Természetes, hogy nem lehet elemezni egy adott jegy szerint.
elolvastam a jellemzést és hát elnézést de röhögnöm kell.
"ön mélységesen becsületes"
há naná ki nem az????
"gondos szorgoskodó"
na ez a legjobb. Pont ma gondolkoztam azon, hgy a legtöbben eléggé átlagosak vagyunk(mégha nem is annak látjuk magunkat ;)
általánosságban valamennyien egyszerre vagyunk szorgalmasak és lusták is!!!
Kritikus - ki nem? A legtöbb ember az.
Burkoltan de azt írja anyagias - de ezt oly szépen fogalmazza, hogy a kicsit is racionális ember máris el tudja hinni magáról. Azt anyagiasságot viszont kevesen vállalják nyíltan.
Te anyagias vagy? Az eszed irányít? (szívügyekben is? mert ismerek igazi anyagias embereket és ők a szívügyekben is azok!)
vagy az van hogy te is mint mindenki csak azt veszed magadra ami hízeleg.
egyébként szerintem veszélyes dolog vakon hinni az ilyesmiben, kicsi fiam jól járt velem, ha azt nézem milyen sokan szeretik a horoszkópot. Ő ugyanis teljesen ellentéte a jegyének. Ráadásul az aszcendense is az, és születésekor a legtöbb bolygó a nagyjegyében állt, ezt az itteni jobboldali menü egy perc alatt megmutatja, tehát az ő esetében még a marsra se lehet ujjal mutogatni :)))
Nem szoktam napi hóroszkópokat újságban olvasni. Sajnos többek között emiatt van tévhit az emberek körében az asztrológiával kapcsolatban.
A tudomány eszméivel köszönöm, én már megbarátkoztam. Másoknak is csak javasolni tudom, hogy legyenek nyitottabbak a tudomány, nemcsak materialista ágával.
Akárhogy ők leginkább csillagászattal foglalkoztak, az hogy összefüggéseket kerestek az asztrológiával, az azzal jár, hogy ezt kutaták. Próbálták magyarázni a bolygók mozgását, a tudomány fejlődésével együtt jár az hogy nem találtak mindenre magyarázatot, ezért ezeket az űröket kitöltötték. Mára visztont egy nincs egy elismert kutatási eredmény se ami a horoszkópokat igazolná. Sőt azóta Plutót le is minősítették :DDDDD jajj szegény skorpiók, most akkor mi is van?
Ma leginkább nők bújják a horoszkópokat, és az égitestek mozgásából arra következtetnek, hogy milyen napjuk lesz, vagy abból olvassák ki, hogy milyen a személyiségük.
Neked is azt tudom javasolni, hogy barátkozz meg a tudomány eszméivel, hisz mindennap használod az eredményeit, a konyhádban, fürdőszobádban, nappalidban.
Legnagyobb csillagász-asztrológusaink nem éppen nők voltak és nem is ma éltek.
Ptolemaiosz, Kepler, Aquinói Szt. Tamás, Regiomontanus stb...
Ezek tények, nem hiszem, hogy vitatni lehetne.
Ezt nem tudom honnan veszed... Tudománynak azért nem nevezném és nem vitatott a tudósok körében, mert nem is veszik komolyan.
Ez egy (elsősorban) női hobbi, gondolom jól esik olvasgatni azt hogy milyen nagyszerűek vagyunk a horoszkópunk alapján.
Teljesen egyett kell értenem veled hisz mindig azt hangoztatják: ha szüz akkor rendes...
Én meg a rend....
Bár néha azért vannak érdekes egybeesések.
Szerintem ez az egész egy nagy humbug.
Lássuk be leginkább hízelegnek nekünk ezek a "jellemzések" hisz a legtöbb egy sor kellemes tulajdonsággal kezdődik
"ön nagylelkű és igazságos" vagy
"ön jószívű ezért gyakran kihasználják"
stb...
nem baj ebből is látszik, hogy alapból szeretik magukat az emberek! :DDDD
de a másikra azért nem kell mindjárt csúnyán nézni mert skorpió vagy oroszlán! :D Láttam én már szende szűzet is akire a skorpió jellemrajza illett és félénk dupla! oroszlánt is, aki szerényebb volt az ibolyánál is. Ilyenkor persze legyintünk, biztos a többi bolygó itt-vagy ott állt (bevallom ezt még leírnom is vicces, annyira hülyeségnek tartom), de kérdem én akkor miről is beszélünk? Ha az alap horoszkóp alapjaiban sem illik valakire, akkor miért az a fő jegy?
Hát hogy a szüz rend szeretö másra lehet hogy igaz de rám aztán nem.
Az állandó mehetnék se jellemzö.Inkább be kuczkozos voltam mindig is.
Sziasztok!
Én szűz vagyok,imádom a rendet,tisztaságot,a szabadságot,utazást/inkább egyedül/,mert a férjem halak igy Ő a megtestesült lustaság.Nem is értünk eggyet szinte soha.
További ajánlott fórumok:
- Tudod, hogy mi jellemző rád a Feng Shui asztrológia alapján? Ha nem, itt megtudhatod!
- Írj ide egy mai napra jellemző mondatot!
- Mennyire jellemző rátok a TÜRELEM?
- Sokszor irigy vagyok más emberekre, mert van családjuk és...
- Ti hogyan néztek az idegen emberekre? Mertek beszélni velük?
- Éreztétek már, hogy túl sok időt pazaroltatok olyan emberekre, aki nem érdemelték meg?