Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis kérdés)


7983. a2bbd13f84 (válaszként erre: 7971. - Rosszcsontka81)
2011. máj. 13. 15:24

Na akkor ezt benéztem. Remélem a fekete sem lesz nagyon kirívó a fejemen, ha már kettőt is kaptam belőle... Legfeljebb feketére festem a hajam. :D Na az milyen hasznos lenne...

Szerdán megyek a fodrászhoz a leszedés, meg az újrarakás miatt. Hát kíváncsi leszek mekkora cafat lesz a varratban, mert ami eddig nem bírt kihullni, az mind benne lesz. :S Majd készítheti a porszívót. De egyébként nagyon jó, természetesnek tűnik, már nem bírnám enélkül elképzelni. :)

7982. ice kuszi (válaszként erre: 7968. - Suz81)
2011. máj. 13. 15:23

Jajj, ne már! Ha ártana a hajhagymáknak, akkor már az egész emberiség kopasz lenne! Úgy tudom, hogy a sampon el sem jut a hajhagymákig, legfeljebb a bőr felső rétegére hat, azt szárítja ki.

Egyébként én is ellene vagyok az sls-nek, már egy ideje csak olyan tusfürdőt használok, amiben nincs, de samponból nekem nem vált be, ami nem habzik. Olyan utána, mintha zsíros maradna a hajam.

7981. Suz81 (válaszként erre: 7980. - Riatarmégmindig)
2011. máj. 13. 14:12

Jajj, de nagyon nem vágyom erre a szülés utáni hajhullásra.

Úgy látszik senki nem ússza meg. Csak az a baj, hogy nekem már most annyira ritka, hogyha erre még rájön egy húzós hajhullásos időszak, akkor télleg paróka lesz a vége.:(((((((((((((

7980. Riatarmégmindig (válaszként erre: 7976. - Suz81)
2011. máj. 13. 13:06

Szia,


hát, h. mikor kezdődött, azt pontosan nem tudom, mert nem nekem tűnt fel. 22 éves lehettem, mikor egy barátnőm fodrászkodott rajtam, és megjegyezte, h. milyen kevés hajam van fejtetőn...

(Sajnos nálam a szőrösödés is játszik..:((( )


2-3 évig szedtem 16 éves koromtól a Diane-t, ez is rásegíthetett a genetikai adottságra. Mert anyukámnak még 40 éves koráig kb. szép haja volt (és ő nem is szőrös).


30 évesen voltam várandós, ez az állapot jót tett. De gyermekem 3 hónapos kora körül nagyon el kezdett hullani, mármint látványosan, mosásoknál rengeteg kijött. (Én azt mondom, hiába csak 15 szál jön ki egy-egy mosásnál most, ez semmit nem jelent. eGyrész két naponként mosom, tehát nyilván kevesebb, mintha 4 nap után mosnám..Másrészt elhullik a járólapra, a szőnyegre, mindig tele a porszívó..)

Most 35 elmúltam már, és bazi szemét dolognak tartom, h. így kell élnem....


Sajnálom, h. ilyen orvossal hozott össze az élet (bár legalább tudta, mivel kell kezelni)! Némi empátiát azért várna az ember lánya...:(

7979. Suz81 (válaszként erre: 7978. - Lollita)
2011. máj. 13. 12:16

Nekem az alpicort se érte semmit, csak úgy kiszárította a fejbőröm, hogy nagyon.

Aminoxot is használtam vagy 2-3 hónapig de miután annyi idő alatt megharmadolta a hajamat, és állandóan bőgtem, a párom kivágta a kukákba a majd 10ezerfotintos 3/4ig lévő szert. Hogy ennyit nem ér. Nem volt türelmem kivárni hat e, vagyis inkább azt hogy a kezdetben felerősödött hullás vajon megáll e....így nekem az sem volt hasznosnak mondható sajnos.

7978. Lollita (válaszként erre: 7976. - Suz81)
2011. máj. 13. 11:49

Nekem is a Debreceni egyetemen azt mondta egy bőrgyógyász nő, hogy ki fog hullni a hajam, nem lehet mit tenni, csak lassítani lehet a folyamatot,

Alpicort f, és minoxidil -el.

Ez nekem is a hajhullásom elején volt, én is csak bőgtem. Pedig akkor még semmi nem látszott a hajamon, csak megnézte a leleteimet meg beletúrt a hajamba, és a kezébe maradt egy nagy csomó.

Mivel minden leletem negatív volt erre jutott.

7977. Lollita (válaszként erre: 7957. - Kori54)
2011. máj. 13. 11:43
Köszi, de még van hair maxom. Majd ha fogyóban van azt akarok venni, csak nekem világos barna kell.
7976. Suz81 (válaszként erre: 7975. - Riatarmégmindig)
2011. máj. 13. 11:33

Köszi, köszi!!!


Igen értem mostmár... Akkor Nálad az első idézeted szerinti keskeny csíkos eltávolítás, majd ebből kinyert graftokat ültették át.


Hát nálam már csak a második idézeted szerinti hajbeülti tudna működni, bár sztem elég ritka már ehhez a hajam....


Megkérdezhetem (és elnézést ha már régebben írtad ezeket a dolgokat), hogy hány éves vagy, van e gyermeked (szülés utáni hajhullás miatt kérdezem)..

Az olvatsam hogy Nálad is a huszas évek közepén kezdődtek a bajok...

Nálad akkor lehetett közvetlen kiváltó ok? Mint ahogy nálam feltehetően a fogigátló abbahagyása kavart be...pár hónapra rá kezdett "szakadni" a hajam...


Igazából nagyon kíváncsi lennék rá, persze csak elméletben, gyakorlatban soha nem szeretném megtapasztalni, hogy egy nő megkopaszodhat e teljesen. Mert a második idézeted szerint, meg egyéb helyeken olvasottak alapján egy nőnek mindig marad valamennyi haja. Ebben reménykedem én...bár legjobban annak örülnék, ha legalább tovább nem hullana...Nekem is mostmár mindenhol kilátszik a fejbőröm, de a fülem fölött oldalt, és a fejem tetején meg a fufrumnál elől nagyon durva...hátul, meg a tarkómnál is ritkul már szépen, ha széthúzom kézzel a lelógó hosszabb hajam, ott is már csíkozódik a hajam..:(


És ha visszagondolok, hogy 22 évesen amikor elmentem kétségbeesve az sztks bőrgyógyászatra egy idősebb nő rendelt aki nem a kedvességről híres....Előadtam, hogy nagyon hullik a hajam, és elől már kezdett ritkulni egy két hónap után is...ennyit mondott:

-"Hajtsa le a fejét"..Lehajtottam, hümmögött kettőt..és kivágta, minden egyéb vizsgálat nélkül.

-"Tipikus androgén alopecia. Sajnos ez van. Törődjön bele, lassan elfogy a haja. Megállítani nem lehet csak lassítani, itt a recept (alpicort) . Viszontlátásra."


Ennyi volt az első vizsgálatom, ahonnan sírva jöttem ki, olyan hangon adta ezt elő...és lehet neki lesz igaza így 8 év után azt mondom...:(((((((((

7975. Riatarmégmindig (válaszként erre: 7967. - Suz81)
2011. máj. 13. 10:28

Szia,

ezt találtam még, h. érts pontosan:

"..Ennél a hagyományos eljárásnál hosszú, keskeny csíkot távolítunk el a hajas fejbőrből az adóhelyen a fej hátsó részén, kb. fülek magasságában. A fejbőr sebének széleit összevarrjuk, így itt semmilyen hajhiány nem marad vissza, csak egy vékony, puha hegvonal, ami a hajban később nem észrevehető, nem zavaró hatású. Már 0.5-1 cm hosszúságú haj eltakarja a heget az adóterületen. Az eltávolított fejbőrcsíkból nyerjük ki a follikuláris egység graftokat, amelyek átültetésre kerülnek. Szintén eredményes technika, alkalmazása elsősorban hosszú hajviselet mellett javasolt, akiknek már kialakult a végleges hajhiányuk."


"...Női kopaszodás esetén gyakran túl ritka az adóhelyen is a haj.

A női kopaszodásnál a férfias típusú kopaszodástól eltérően általában jellegzetesen a fejtetői területen különböző kiterjedésű és mértékű ún. diffúz hajritkulás jelentkezik, akár már a paciens 20-as éveiben is. Ez azt jelenti, hogy az adott területeken a haj különböző mértékben ritkul, vékonyodik, de elszórtan valamilyen mennyiség mindig megmarad. Ez érthetően és jelentősen zavarja a hölgyeket. Sajnálatosan a hajszálak gyengülése és kihullása gyakran az adóterületre is kiterjed, és ilyen módon gyakran nem teszi lehetővé a műtéti pótlást (hajátültetés, hajbeültetés nőknek). Azaz technikailag a hajbeültetés műtét elvégezhető lenne, csak kevés lenne az elérhető hatás. Ennek oka, hogy csak kis mennyiségű, gyenge minőségű hajszálat lehetne átültetni, melynek kevés lenne a javító hatása. Ilyenkor inkább nem javasoljuk a hagyományos csíkvételi hajbeültetés műtétet nőknek. Ezen a körülményen úgy tudunk esetleg javítani, ha kihúzásos hajvételi hajbeültetés technikával (FUE) dolgozunk. Ilyenkor kevésbé számít, hogy ritka az adóhely, és a teljes biztonsági adózóna rendelkezésünkre áll, nemcsak a csík területe. Ezekben az esetekben azonban számolni kell az adóterületen lévő haj rövidre borotválásával, ami hölgyek esetében sajnos ritkán lehetséges. Ilyenkor a részleges nyírás marad, mint lehetőség ( a megmaradó haj fedi a nyírt területet) és sorozaműtéteket végzünk. Ennek a megoldásnak hátránya, hogy egyszerre csak kevesebb graftot tudunk átültetni és több hajbeültetés beavatkozásra van szükség, hosszú távon. "

7974. Riatarmégmindig (válaszként erre: 7967. - Suz81)
2011. máj. 13. 08:36

Szia,


igen, jó pár éve, sőt, már kettőn vagyok túl...

Többször írtam már ezzel kapcsolatban itt a fórumon, h. a hajátültetés ideig-óráig lehet megoldás - ill. akkor, ha orvosolható betegség miatt vesztettél hajat. Nálam sajnos -feltehetőleg- genetika, ezért is lehet, h. nem nyújtott maradandó megoldást a beültetés. 25 voltam, és már akkor azt mondta a doki, h. diffúz a hajhullásom...de a fejtetőn a leglátványosabb, így oda történt az átültetés. Lehet, már enélküll teljesen kopasz lennék, de tény, h. átültetés ide v. oda, látványos a hajritkulásom, kilátszik a fejbőröm és sorolhatnám...:(

7973. Suz81
2011. máj. 13. 08:33
hapsi
7972. Suz81 (válaszként erre: 7970. - A2bbd13f84)
2011. máj. 13. 08:33
Tőlem is kérdezte a haspi, hogy világosabb avgy sötétebb barnát szeretnék. A sötétbarnát rendeltem meg...
7971. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 7970. - A2bbd13f84)
2011. máj. 13. 08:01

A neten rendeltem meg és egy csaj felhívott, hogy milyet kérek, világos- közép- vagy sötétbarnát??

Én is meglepődtem, mert a honlapon csak 4 féle szín van.

Úgyhogy így sikerült ezt az árnyalatot választani.

Nem tudom akkor miért nem teszik ki az összes változatot.


Neked fent van még a póthajad? Kellett már újravarrni?

7970. a2bbd13f84 (válaszként erre: 7963. - Rosszcsontka81)
2011. máj. 12. 19:48
Sötétbarnát vettél az Illusionból? Azt hogy csináltad? Csak fekete van , meg középbarna, ezért vettem feketét.
7969. kori54 (válaszként erre: 7968. - Suz81)
2011. máj. 12. 18:35
Nem tudom a dr.immunban volt e SLS, de nem bírtam sokáig, mert nagyon kiszárította a fejbőrömet, viszkettem tőle. Na és persze alig habzott, ezért legalább 3-szor kellett vele mosnom, hogy tisztának érezzem a fejem. lehet, hogy pont ezért is szárított nagyon.
7968. Suz81
2011. máj. 12. 18:30

Csajok, akartam már kérdezni..(Rosszcsontka válaszát már tudom, lehet már Ti is mondtátok, ezer bocs érte ha nem emlékszem rá)


Ti milyen sampont használtok? Egyre több helyen olvasom hogy hanyagolni kellene azt, amiben SLS van. (sodium laurent sulfate vag mi a nyavalya)

Hogy baromira árt a hagymáknak. Használ vki biosampont? Milyen a haja Tőle? Én a hülye agyammal megrögzött vagyok, hogy a hajhullás elleni samponra (amiben persze van ez az SLS) szükségem van, mert biztos van benne olyan ami nekem kell..

7967. Suz81 (válaszként erre: 7962. - Riatarmégmindig)
2011. máj. 12. 18:27

Szia!


Én kérdeztem, ugyanis, ha onnan (a tarkómról) kiszednék a hajam és nem nőne helyette....ugyanolyan szar lenne a helyzet mint a fejem tetején per pill. Mert, hogy ott sincs sok már. Sztem nálam meg se lehetne cisnálni egyébként a beültetést annyira diffúz a hajhullás, hogy nem lenne látványos a beülti. Akkor ha jól értem Te már jó pár éve túl vagy rajta...Nem vagy megeleégedve? Nem vált be a beültetés? Sűrűbb lett a hajad ott ahová beültették a hagymákat?

7966. kori54
2011. máj. 12. 17:52
Szeritem ezt is használhatod úgy , mint egy pakolást, tovább rajtahagyva, sőt akár betakarva, hogy melegben legyen a fejbőr. Így jobban felszívódik és nem kell maszírozni közvetlenül a hajon. Olyat én sem tennék. Esetleg egy kiflis zacskón keresztül:D
7965. ice kuszi (válaszként erre: 7954. - Kori54)
2011. máj. 12. 15:21

Jó kérdés!:-) Ha hosszabb ideig masszírozod a fejbőrbe, és rajta hagyod, akkor talán. Vagy nem tudom...

De én is ki fogom próbálni a csalánt, esetleg a diófalevelet főzetnek, és úgy bemasszírozni, hogy sűrűsödjön a hajam. De majd csak akkor, ha teljesen megáll a hullás, mert így rémálom a masszírozgatás.

7964. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 7962. - Riatarmégmindig)
2011. máj. 12. 15:16

Szia!


10%??? Az nagyon-nagyon sok...(((

Nem tudom manapság miért van ennyi kórság.

Mondjuk hülye kérdés, ha bizonyított, hogy a csapvízban is hormon van...

Durva..(((

2011. máj. 12. 15:14

Sziasztok!


Én is megkaptam az Illusion-t, de megmondom őszintén nem akarom még kibontani, mert a Harimaxból is van elég sok, csak vésztartaléknak vettem.

Úgy tudom nem jár le a szavatossága. Szerinem nem lehet rossz, ha az USA-ban gyártják.

Én sötétbarnát vettem, használ valaki ilyet?

2011. máj. 12. 14:43

Sziasztok.


Látom, még mindig sokan vagyunk.:(

Egyik lány kérdezte, mi lesz hajbeültetés után az on a területen, ahonnan kiveszik a hajhagymákat?

Épp tegnap voltam egy új fodrásznál (aki azt mondta, h. a vendégeinek a 10!!%-a küzd ilyen problémával mint én), aki megkérdezte, mi az a sebhely körbe a fejemen (10 éve volt a 2. hajbeültetésem), ahol egyáltalán nincs haj sem?

Szóval ahonnan kivették, ott már többé nem nő.

Amúgy engem is rohadtul zavar a fénylő fejbőröm...hogy már frissen mosva sem néz ki semennyinek...hogy két naponként mosnom kell, mert annyira zsírosodik..

IGAZSÁG EZ??:(


1ébként vki közületek volt már temészetgyógyásznál???

7961. 2bff4ac478 (válaszként erre: 7923. - Silvio)
2011. máj. 11. 19:37
Hú,akkor most mi "drágalátos barátok"vagyunk?De izgi..:)
7960. a2bbd13f84 (válaszként erre: 7959. - Kori54)
2011. máj. 11. 19:13
Nekem 9-ért akarták a kártyát adni, meg még vmi párnákat is ajánlgattak, pff... Na ezért nem veszek én fel rejtett számokat, ezt mondjuk most kénytelen voltam, az adategyeztetés miatt.
7959. kori54 (válaszként erre: 7958. - A2bbd13f84)
2011. máj. 11. 18:33
Azt nem tudom, hogy jár e, de benne volt. Valami kínai gagyinak nézem, de a gesztus legalább megvolt. 6 ezer forintért akartak egy kedvezménykártyát rámsózni, de mondtam majd legközelebb. Lehet, hogy ebben bíznak:)
7958. a2bbd13f84 (válaszként erre: 7955. - Kori54)
2011. máj. 11. 18:03
Igen? Ajándék is jár? :D
7957. kori54 (válaszként erre: 7956. - Lollita)
2011. máj. 11. 16:07

Szia, én nem vettem hairmaxot, ezért nem tudom összehasonlítani. Ma kaptam meg, még nem szórtam belőle csak egy fehér papírra. Világos barnát kértem, de ha többet szórok egy helyre, akkor már elég sötét. A körmömre szórtam, azon ott maradt.

Első ránézésre tényleg por szerű, csak nagyítóval látom,hogy olyan apró szálacskák. Budapesten szívesen átadom az egyik dobozt, mert csak nagyon ritkán használnám és ez szerintem jó sokáig elég lesz.

7956. Lollita (válaszként erre: 7955. - Kori54)
2011. máj. 11. 15:56

Milyen az illusion, olyan minőségű mint a hair max?

Ugyan úgy tapad, és fed? Nem kell belőle többet szórni, másnap is a fejeden marad?

Írd már le légyszíves a tapasztalataidat.

A színe jó lett?

Előre is köszi.

7955. kori54
2011. máj. 11. 15:11
Ez az illusion pont olyan mint a leborotvált borosta. Lehet, hogy ezért is adtak mellé egy mini elemesborotvát:)
7954. kori54 (válaszként erre: 7951. - Ice kuszi)
2011. máj. 11. 14:55
És akkor mi a helyzet a gyógyfüves-olajos pakolásokkal?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook