Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

11794. Vali72 (válaszként erre: 11791. - Kori54)
2012. márc. 13. 20:09

Szia!

Meg fogjuk tudni, jövő héten megműtik vagy kihúzzák és a fogdoki szerint kb. két hét múlva kitisztul a szervezetből a gyulladás, addig nem is kezdek el semmi más csinálni, mert én is kíváncsi vagyok. A progi krémet nyár óta kenem, de nekem ezen a hajtémán még nem segített, az endo-t,meg a miómát nem tudom, majd nőgyógyhoz 1 hónapon belül elmegyek. Ha nem segít a fog téma a hajamon, akkor beszedem a fűrészpálmát.

Érdekes: Semmi panaszt nem csinált és már 5 éve tuti ott van egy régi röntgen szerint. A múlt héten durrant be, jól feldagadt kb. 2 óra alatt a fél fejem és fájt. Most már nem is fáj, megint nem csinál semmit hála az égnek legalábbis egyenlőre.

11793. Érdekes73 (válaszként erre: 11785. - Orsika019)
2012. márc. 13. 19:18
Felváltja a nyári ha morbid akarok lenni...Most nekem is több potyog nem tudom a tavasz vagy most ért utol a vashiány...
11792. Érdekes73 (válaszként erre: 11789. - Vali72)
2012. márc. 13. 19:17
Semmi gondot nem okozott a gócos fog ?
11791. kori54 (válaszként erre: 11789. - Vali72)
2012. márc. 13. 18:24
Szia! Én is köszömöm, hogy írtál. Ez a gócos fog most aztán jól bekavart, mert lehet hogy az volt a hullásod oka és nem más. Ha most elkezded ezeket a szereket szedni -és remélhetőleg javulás is lesz- akkor már tényleg sosem tudjuk meg mi segített ! :) A másik fórumon Berka is húzatott egy gócos fogat és aztán jól eltünt- lehet, hogy kinőlt a haja! :D
11790. hairloss:( (válaszként erre: 11789. - Vali72)
2012. márc. 13. 16:31
Vali! Ez aztán kimerítő válasz volt, köszönjük szépen Neked!;)
11789. Vali72
2012. márc. 13. 16:22

Sziasztok!

Voltam a laborexben. Ez hosszú lesz:)))

Először is: Az androgén hajhullás olyan, hogy középen kb 10 cm vonalon és/vagy olyan miki egeresen ritkul a haj. Akié nem ilyen az nem androgén, az inkább az emésztőrendszerében és a máj epehólyag környékén keresgessen, vagy valahol gyulladás van + helytelen táplálkozás. Szóval akié androgén annak fűrészpálmát kell ennie legalább 3 hónapon át + természetes progeszteron krémet használni. A progi krém a legjobb DHT blokkoló a pasi azzal növesztette vissza a kihulott haját a feje tetején. Nem mondtam neki, hogy még dolgozzon rajta egy kicsit, mert nem tudhatom honnan indult:). Akinek nem hat a progi krém (olyan is van, mert a zsírszövet elraktározza), annak nemsokára lesznek progi cseppek a nyelv alá, de egyenlőre csak Amerikában lehet kapni, Európában még nem, de a pasi ez után megy most. Ezen kívül DHT blokkoló a nisoral sampon is, három hétig kell mosni és utána egy kis szünet, meg van még az a kence amivel Mosolykáék működnek, de arról csak hallott nincsenek tapasztalai. Aki a minoxidil mellett dönt, az egy egész életre készüljön, mert csak tüneti kezelés, amint abbahagyja kezdődik előről. A fűrészpála és progi krém vagy csepp keverék az okot fogja megszűntetni, csak idő kell hozzá, van akinek egy év is kell, de van akinek egy- két hónap után már hat.

Akinek a viszketést a nizoral nem szűnteti meg az hisztamin érzékeny, vagyis allergiás. DAOSIM kapszulát szedjen, ha már nagyon vakaródzik.

A nyári hajhullásos dolog nagyon érdekelte, ilyet még nem hallott, de utánaolvas külföldi irodalomban, mert ha ennyien vagyunk akkor ennek oka van és neki van kedve foglalkozni vele. Bár kéne vagy 20 nőtől adat, vagyis valamilyen kérdőív szerű dolog, amin össze tud hasonlítani dolgokat és el tud indulni valamerre. Régen járt itt egy lány ágnees néven Ő már csinált egy tök jó kérdőívet, valahova a net-re akarta felrakatni, csak eltűnt. Ha kitöltenétek akkor írok ágnees-nek, hátha előkerül.

A sors fintora, hogy múlt héten derült ki évek óta van egy gócos fogam, csak hülye volt a dokinő akihez jártam nem látta a röntgenen, de most bedurrant, ezért szájsebészetre mentem, Ő mondta, hogy ez gócos.

Ha még eszembe jut valami írok.

11788. Lilibeth59
2012. márc. 12. 21:50

Sziasztok!

Nem vesztem el, de csak most érek rá, bocsai...

Szóval, a hajmosó szappanról:

Sokaknak gondot jelent, mi módon kell a hajmosást szappannal megoldani, mert az ember annyira hozzá van szokva a samponos flakonhoz, hogy egész egyszerűen elképzelni sem tudja..

Kétféle módon tudod megfelelően alkalmazni, mégpedig vagy a kezünkben habosítjuk fel, vagy pedig a hajunkon dörgölve, ez utóbbi hamarabb lesz habos, így kevésbé fogy a szappan.

Zsírosságtól függetlenül 2x ideális megmosni a hajat, és fontos, hogy mindenhova jusson a keletkezett habból.

A következő lépés az almaecetes öblítés (1 liter vízbe kb. 20-25 ml almaecet + egy-két csepp illóolaj, hajtípusnak megfelelő).

Szerintem nagyon sokan úgy gondolhatják, elég egy ásványvizes flakonból leöblíteni a hajat. Bizony nem elég! Ugyan kicsit maradi és kezdetleges, de számomra az egyetlen jól használható és eredményes megoldás a mosdókagylóban, vagy egy lavórban történő almaecetes öblítés, vagy pontosítsak: áztatás.

Kb. 1 percig áztatjuk benne a hajat, és az összes szappan - ami egyébként e hiányában csúnya, ragacsos, fésűn maradó "csapadékként" megmaradna a hajon - maradéktalanul kimosható.

Az almaecet kellemes fényt ad a hajnak, dúsítja, és nem utolsósorban házilag is elkészíthető. Az öblítés után van, aki 1x még kiöblítem sima langyos vízzel, van, aki nem. Nem lesz ecetszagú a haj.

Szappanok mindegyike tartalmaz tápláló növényi olajokat (oliva-, kókusz-, mandula-, jojoba-, avokádóolaj), vajakat (kakaó-, shea-, mangóvaj), méhviaszt, esetenként agyagot, valamint 100%-os illóolajokat. Némely szappanok tartalmaznak valamilyen apróra őrölt szárított gyógynövényt is (körömvirág, kakukkfű, citromfű, stb).

A szappanok úgynevezett hidegeljárással készülnek, melynek legnagyobb előnye, hogy az olajok, vajak, illóolajok és egyéb természetes dolgok értékes anyagai benne maradnak a szappanban, így a napi rutin egyben kényeztető ápolás is.

A sárga agyagos samponszappan pl. zsíros-korpás fejbőrre megoldás, mert a sárga agyag rendkívül gyógyító hatású, pl. kiválóan alkalmas ekcéma kezelésére is. Nagyszerű sejtregeneráló, méregtelenítő-, összehúzó, nyirokelvezető, tisztító, revitalizáló és gyulladáscsökkentő hatású.

Korpás-zsíros fejbőrre kimondottan a citromfü, illetve annak kivonatai és 100%-os tisztaságú illóolaja a legalkalmasabb. Mindezen összetevőkön, ill. hidegen sajtolt

szűz olajokon felül került bele még teafa illóolaj is, ami egy picit markánsabbá tette az összhatást. Fontos még a megfelelő tisztítás mellett a méregtelenítés is, amelyre a sárga agyag tökéletes.

Írok még a többi szappanról is, ha kéritek..

Jó éjt!

11787. Lilibeth59
2012. márc. 10. 21:14

Sziasztok!

Most ültem csak a gép elé, de csak ránéztem pár fórumra, amelyekhez hozzá szoktam szólni.

Írok mindenkinek aki kéri, de bocsi, most nagyon fáradt vagyok, alig látok. (főállású nagymama vagyok, másfél éves kisunokám van, és most még bejöttek a kerti munkák is. Persze a főzés, mosás, gyors takarítás is napi program.)

11786. patricia.k (válaszként erre: 11783. - Lilibeth59)
2012. márc. 10. 16:24
Légyszi... :)))))
11785. Orsika019
2012. márc. 10. 13:10
A tavaszi hajhullás szerintetek meddig tart:/?
11784. zsuko84 (válaszként erre: 11780. - Lilibeth59)
2012. márc. 10. 08:38

Nekem zsíros a hajtövem (fejbőr) és száraz a hajvég. E mellé még zsíros korpa is társul. Szerintem nekem a rozmaringos kellene, az szokott kelleni zsíros hajra. Volt időszak, hogy én kecsketejes szappannal mostam hajat, de attól nagyon koszos maradt a hajam. Tiszta zsír volt. De az nem hajmosó szappan, úgyhogy nem csoda. :)

Én a Logona samponokkal kapcsolatban elég bizonytalan vagyok még mindig, pedig már jó pár hónapja használom. Először a zsíros hajra valót használtam, amitől nem lett se jobban, se kevésbé zsíros a hajam, de kiszáradt a fejbőröm és még több korpám lett, mint volt. Most a korpás hajra valót használom, ettől nem viszket a fejbőröm, és nem is olyan korpás, de azért még mindig van belőle. Zsírosnak ugyanúgy zsíros. Amit mind a kettőnél észrevettem, hogy nem tisztít olyan jól, rögtön hajmosás után zsíros tapintású a fejbőröm, de kinézetre legalább kibír 3-4 napot.

Megírod privibe, hogy melyik hajmosó szappant használod?

11783. Lilibeth59 (válaszként erre: 11781. - Patricia.k)
2012. márc. 9. 18:55
Írjak privit? Itt nem akarom reklámozni.
11782. Lilibeth59 (válaszként erre: 11779. - Vali72)
2012. márc. 9. 18:54

Értem, hogy almaecetes öblítést használsz, de mivel mosol hajat? Az is számít - sőt!

Milyen hajápolókat használsz még? Gondolok a hajlakkra, balzsamra, hajkifésülés segítőre, zselékre. Írj meg mindent, hogy mosod, ápolod a hajad, akkor, ha tudok, szívesen adok tanácsot.

11781. patricia.k (válaszként erre: 11780. - Lilibeth59)
2012. márc. 9. 08:51

Engem is érdekelnének ezek a hajmosó szappanok. Hol lehet ilyeneket kapni? Gondolom nem drogériákban, de mondjuk gyógynövénybolt? Amúgy én a tusfürdőmet váltottam le levendulás szappanra, amit a kozmetikusomtól kaptam, mert a bőröm alapból csont száraz, de úgy, hogy hámlik is, viszont hamar bezsírosodik... (szóval sz@r röviden) és az a szappan, amit adott tök jó rá, testápoló se nagyon kell utána. Azt nem tudom, hogy hajra merjem-e ezt a szappant használni, vagy van speciálisan hajra való...

Tojást már én is próbáltam, de hajpakolásba, és nekem is maradt némi szaga, szóval hanyagolom inkább... :)

11780. Lilibeth59 (válaszként erre: 11778. - Zsuko84)
2012. márc. 8. 19:45

Házi készítésű szappanok, van hajmosó szappan, természetesen fürdésre, mosakodásra való is, tehát itt a tus- vagy habfürdőt lehet kiiktatni, és van borotvaszappan is, amit az én aptyám nem akart eleinte elhinni: nem kell borotvahab, sem semmi a borotválkozás után, mégis olyan borotválkozás után a bőre, mint a babapopsi. Árban is olcsóbb, mint a bolti "szemét". A borotvahabbal, ami maradt, miután Aptya már nem használta, gyönyörűen megtisztítottam a fürdőben és a konyhában a csempét, sőt, a WC kagylót is fényesre súroltam vele. Igaz, erre a kóla is megfelel, mert ugye tudjátok, hogy citromsavat tartalmaz? Az pedig nagyon jó vízkőoldó.

Na, elkalandoztam.

Ha barna vagy, akkor a rozmaringos hajmosó szappant ajánlanám Neked, persze, még azt is tudni kéne, hogy normál, zsíros, vagy inkább száraz-e a hajad? Még azt is, hogy nem korpásodik-e? Szóval mindent kell nézni, hogy megtaláld a megfelelő hajápolódat!

A Logona samponokról olvastam jót is, rosszat is. Sokan csalódtak benne, ezért nem próbáltam még ki. Neked mik a tapasztalataid?

11779. Vali72 (válaszként erre: 11777. - Lilibeth59)
2012. márc. 8. 19:37

Szia!

Én egy ideje használom az almaecetet, mert korpás a fejbőröm és nagyon viszket. A viszketésre tényleg nagyon jó, de a hajam tragikus lett tőle. Olyan száraz csomó, és sehogy se áll, úgy lelapul, meg összeesett. Szerinted használjam tovább majdcsak jobb lesz? Vagy inkább hagyjam? Lehet, hogy idő kell amíg helyrejön?

11778. zsuko84 (válaszként erre: 11777. - Lilibeth59)
2012. márc. 8. 19:12

Én barna vagyok, tehát nekem jó az almaecet. A hajam természetes színű, nincs festve. Szerintem egyedül az lehet a gond, hogy a hajam hajlamos a szagokat bevenni és megtartani, de, hogy ez minek köszönhető... És minél többet használtam a tojás sampont, annál intenzívebben éreztem a szagot. Első alkalommal alig, aztán a 3., 4. alkalommal már nagyon durva volt. Kb. 7-8 alkalommal próbáltam, de nem bírtam. :( Pedig én nagyon szeretem a természetes megoldásokat. Most Logona sampont használok, az teljesen természetes összetevőkből van.

Melyik az a hajmosó szappan? Gondolom ezek közül is vannak különböző márkák. Vagy nem? Megírod a nevét? Ha nem akarod a fórumon, akkor privibe is jó.

11777. Lilibeth59 (válaszként erre: 11776. - Zsuko84)
2012. márc. 8. 05:54

Ha normál a hajad, akkor egész tojást kell használni, ha zsírosodásra hajlamos, akkor a tojás fehérjét, ha inkább száraz, akkor a tojás sárgáját.

Az enyém már régóta normál, nem zsírosodik, ezért egész tojást használok. Felverem jó habosra nem kevés, hanem egy fél citrom kifacsart levével, újabban a szódabikarbóna helyett inkább bóraxot teszek bele, ha van itthon sör, akkor azt is löttyintek hozzá.

Száraz hajra viszem fel, langyos vízzel jól kiöblítem, a végén jön az almaecetes öblítés. Ha illóolajat akarsz beletenni, 1-2 csepp elég!

Elfelejtettem írni, hogy akinek szőke a haja, az almaecet helyett inkább citrom kifacsart levét használjon. Az almaecet barnáknak, sötét hajúaknak ajánlott.

Az én hajam hennával festett, nem tudom, a Te hajad festve van-e, és ha igen, mivel?

Lehet, hogy az is közrejátszik, de nem biztos, csak filózok, mi lehet az oka, hogy megmaradt a tojás szaga a hajadon....

Próbáld ki a hajmosó szappant, nagyon jó illatuk van és semmi kemikália.

11776. zsuko84 (válaszként erre: 11775. - Lilibeth59)
2012. márc. 7. 19:53
Külön vettem a sárgáját és külön a fehérjét. A fehérjét felvertem és tettem hozzá egy kis szódabikarbónát, hogy habos legyen, meg 5 csepp levendula, 5 csepp rozmaring olajat és egy pici citromlevet. Ugyanezeket raktam a sárgájába is. Első léről a sárgájával mostam meg, második a fehérje volt. Langyos vízzel öblítettem. A végén egy liter vízbe 1 evőkanál almaecettel öblítette. A hajam levendula illatú volt kb. 3 órán keresztül, másnapra iszonyat tojás szaga volt. Hányingerem volt tőle. Egyszer párommal beültünk a kocsiba, és az egész autóba terjengett. Sajnos az én hajam bevesz minden szagot.
11775. Lilibeth59 (válaszként erre: 11773. - Zsuko84)
2012. márc. 7. 19:47

Egyáltalán nem. Nincs szaga!

A tojás sampont Te hogy készítetted el? Száraz hajra vitted fel? Langyos (nem meleg) vízzel öblítetted?

Az én férjemnek is finnyás orra van, de még egyszer sem szólt, hogy valami gond lenne a hajammal, sőt...

11774. zsuko84
2012. márc. 7. 19:43

Elkészült a 2. hormon vérképem, a 21. napi. Egy baj van, sajnos pont ebben a hónapban kellett csúszni a ciklusomnak, és ennek köszönhetően a 21. nap az ovuláció utáni első nap lett. :( Tehát az eredményeim használhatatlanok, mert a progeszteron csak akkor kezd megindulni és a többi hormon sem luteális fázis eredményeit produkálja. :(

Egy van, ami újdonság, és nem meghatározott naphoz kötött, az pedig a tesztoszteron. 56,9 lett és 11-94 a határ. Ettől függetlenül szerintem kicsit magas. Szerintetek?

Aki jár dr. Tűűhöz, az világosítson már fel, hogy ha nincsen pl. IR eredményem, meg hormonvérképből normális progeszteron, akkor ő beutalja valahová az embert ezeket megnézetni, vagy már úgy menjek hozzá, hogy magán laborba megcsináltattam ezeket?

11773. zsuko84 (válaszként erre: 11771. - Lilibeth59)
2012. márc. 7. 19:38
Téged nem zavar a tojás szaga? Nekem volt egy időszak, amikor csak tojással mostam hajat, raktam bele levendula és rozmaring olajat, almaecettel öblítettem a végén, és mégis olyan büdös tojásszag terjengett körülöttem, hogy nem mertem emberekkel érintkezni. Párom is majdnem kiájult mellőlem. :)
11772. 31bc25d879 (válaszként erre: 11771. - Lilibeth59)
2012. márc. 7. 19:32

Köszönjük a bíztatást, engem érdekelne az amit Te használsz. Írnál róla bővebben?

Köszi:)

11771. Lilibeth59
2012. márc. 7. 19:21

Én is olvaslak Titeket régóta.

Lehet, hogy leintetek, de mégis megírom a saját tapasztalatom.

Én voltam teljesen kopasz, kemoterápia alatt/után.

Parókám volt. Borzalmas időszak volt, akkor volt nyáron 33-36 fok. A paróka alól csurgott le a verejték az arcomba, nyakamba.

Aztán az utolsó kezelés után szép lassan nőtt ki a hajam, de nagyon gyéren.

Én is használtam mindenféle kenceficét, hittem a reklámoknak, az orvosoknak.

Szóval volt hajam egy idő után, de nagyon kevés, és kétnaponta mosnom kellett, annyira zsírosodott.

Már hosszú hónapok óta nem mosok hajat semmilyen (még bio sem) samponnal, a fodrászhoz is úgy megyek hajat vágatni, hogy nem engedem megmosni a hajam, csak öblítse le tiszta vízzel, és vágja le. Szerencsére me3gértő, vagy lehet, hogy tudja is, hogy miért kérem erre? Végül is tanult szakmája...

Sem sampon, sem balzsam, sem hajlakk, sem bolti hajfesték.

Tojássampon, amit én készítek el, felváltva házi készítésű hajmosó szappannal. Most már ott tartok, hogy másfél/kéthetente mosok hajat, de csak azért, mert fűtés szezon van, és fűtés miatt füstszagú a hajam (fás/szenes kazánunk van).

Én ajánlom, hogy ne mossatok hajat samponnal, ne használjatok semmit, csak tojássampont és hajmosó szappant, azt is csak ha muszáj.

A hajatok szépen kinő, mint az enyém, utoljára a húszas éveimben volt ennyi hajam, és ilyen egészséges, bár akkor még nem is volt ennyi kencefice...

A hajfestést is megoldottam a henna növény porával, szép barnás/bronzos a hajam, nagyon tetszik, erősíti, dúsítja a hajat, szép fényt is ad neki. A henna hajfestékeket nem ajánlom, az már nem természetes.

Nagyon jó még a kókuszolajos, sheavajas hajpakolás hajmosás előtt.

El kell telni pár hónapnak, hogy tapasztald a javulást (nő ki a hajad, dúsabb, egészségesebb, szebb a színe, fénye van a hajadnak stb.)de ezt ki kell várni. A legfontosabb, hogy lassan, de biztosan told ki az időt egyik hajmosástól a másikig.

Először 2 naponta, majd 3, majd 5, lassan kéthetente elég....

Az almaecet, amiről még nem írtam, csodát tesz! Az utolsó öblítővízbe kell (1 literbe kb. 0,5 dl)

tenni, utána már nem kell kiöblíteni. Nem lesz ecetszagú a hajad, hamar elillan, de ha zavar, levendula, vagy jázmin, citrom stb. illóolajat (egy-két cseppet) tehet bele.

Kitartás, és meglátjátok, megéri. Nekem sikerült, Nektek miért ne sikerülne?

Még valami: nem csak a sampont érdemes mellőzni, hanem a tus- és habfürdőket, a bolti mosószereket, öblítőket, mosogatószereket, mindenféle tisztítószereket is. Mindre van természetes megoldás, nem kell a vegyszerektől hemzsegő termékeket használni.

11770. 31bc25d879 (válaszként erre: 11768. - Zsuko84)
2012. márc. 7. 19:20
Köszönöm, várom a leveled:)
11769. zsuko84
2012. márc. 7. 19:15
Most olvastam vissza, és már látom, hogy a hennáról, meg a Logonáról volt szó. :)
11768. zsuko84 (válaszként erre: 11767. - 31bc25d879)
2012. márc. 7. 18:58

Szia! Rég jártál erre. Ez jó hír! :) Örülök, hogy rendeződött a hajhullásod.

Hajfestésre én tuti hennát vennék. Nem tudom, hogy mennyi kedved van a kotyvasztáshoz, pamacsoláshoz, de ha az ember hajáról van szó, akkor megéri. Én még nem próbáltam, de hennából és indigóból jó színeket össze lehet hozni. Vagy ha ehhez nincs kedved, akkor a Logonának vannak természetes anyagokat tartalmazó hajfestékei. Kár, hogy 3 vagy 4 ezer egy adag, ami hosszú haj esetén nem is elég. A hennáról, meg, hogy hol érdemes venni, meg mit érdemes belekeverni a színe miatt, azt meg megírom privibe, hogy hol tudsz utána olvasni.

11767. 31bc25d879
2012. márc. 7. 18:07

Hali Lányok!

Olvaslak benneteket és hát nem is tudom. Én ugyanilyen voltam. Rég jártam erre, mert rendeződött a hajam. Most a hajfesték miatt néztem vissza hozzátok, hátha van valakinek tanácsa, tapasztalata, hogy milyet is, hogyan is, ami kíméletes, nem káros és nem hullik tőle a hajunk.

Nem is tudom, hogy mivel bíztassalak benneteket. Tudom, hogy közhely és könnyen mondja aki nem küzd ezekkel a gondokkal, de nyugi...ez a legfontosabb. Nagyon sok mindent kentem, ettem, tettem, áztattam én is. Megjártam a hadak útját, kiborultam, sírtam. Ismerem az érzést.

Ez olyan trauma nekünk nőknek, hogy ha még rendeződünk, akkor is bennünk marad a rettegés.

Kívánok mindenkinek javulást, hajdúsulást!

És fel a fejjel!

11766. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 11765. - Hairloss:()
2012. márc. 7. 17:31
Meg engem is, engem is.))) XD
11765. hairloss:( (válaszként erre: 11759. - Vali72)
2012. márc. 7. 17:03
Engem is érdekelne:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook