Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Hát igen. Csak egyszer voltam bőrgyógyászaton a hajhullással még 2006-ba a vizsgálat annyi volt hogy a doki kifaggatott mindenféle magánéleti kérdéssel / hátha be vagyok kattanva / egyszer beletúrt a hajamba / le volt vágva teljesen rövidre / körberöhögött hogy J.I. Jane vagyok, közölte hogy ez nem is hullás és másnak is hullik.
Anekdotákkal szórakoztatott,vitamint írt fel meg vmi hormonos kencét amitől viszkettem. Hát többször nem mentem...
:(
nagyon úgy látom, hogy mindenkinek más jön be. sajna kísérletezni kell, kinek mire hogy reagál a feje.... pénz és türelem...
de nagyon jó, hogy itt legalább megosztjuk 1mással a dolgokat, és nem találunk süket fülekre, még ha pedig néha vak vezet világtalant :)
Nekem meg az a fura, hogy rögtön adott "hormonos szereket" (Neocapil, Deiane35) pedig még 100%-ra nem is tudjuk, hogy milyen a hormonvizsgálatom eredménye... sz'al addig inkább elülök még a seggemen, nehogy a sz@rt mégjobban lepofozzam :(
Hogy vannak a kis hajszálaid? :)
Hello! Tudod, mi állította meg teljesen a hajhullásomat, ami 15-20 évig tartott, bár nem volt extrém mértékű, de nem napi 100 szál volt, inkább 2xannyi...
Szóval festettem a hajam vagy 25 évig csodás gyári, vegyianyagbomba hajfestékekkel, mert már 20 évesen kezdtem őszülni.
(Most 52 é. vagyok)
Szóval elegem lett, csináltattam mindenféle góckutatást, nőgyogyis műtétet (polip), majd miután makkegészségesnek nyilváníttattam, abbahagytam a vegyi hajfestést, kibírtam anélkül 10 hetet, utána az ant@lv@li honlapján kapható hennával és indigóval kezdtem festeni a hajam (ezek tiszta növényi őrlemények 0!!! hozzáadott bármivel!!!), illetve a m@nn@szappan coco szappanjával mosom a hajam, alamaecetes vízzel öblítve. Így búcsúztam el a fejbőröm pszoriázisos tüneteitől és a hajhullástól!
Próbáljátok ki! és ez a legolcsóbb variáció és mellékhatás-mentes!!!
Jó próbálkozást!
Ja, az eredetileg 100%-ban hófehér hajam gyönyörű (fényben, napsütésben vörösesen irizáló) sötétbarna! :-)))
Hát bocsika, de én is szedtem a forcapilt, sőt a tonikját is használtam. mellette még a kis hajszálaim is potyogtak kifelé. Visszaálltam az ilzsura gyorsan és most másodszor kezdem a haircliniket, mert nekem eddig csak az volt jó.
Igen a doki maszek volt, az sztk-s "bőrös" ajánlotta, mert hogy ő nem ért a hajhoz. :(((
Maszek alapon voltál a Drágánál? :) Sajna én is észrevettem, hogy leakarják húzni rendesen az embert. Kevés az akit igazán érdekel mit hordasz a fejeden :( én még csodálkoztam is, hogy a bőrgyogyin így álltak hozzá a problémámhoz. Talán azért sem mentem eddig, mert azt gondoltam, hogy ott úgysem járnak utána semminek.
Nekem is mosáskor jön több, de mostmár azért lényegesen kevesebb mint régebben. Képzeld egyszer megkért az egyik barátnőm, hogy fessem be a haját. Miközben kentem neki, láttam, hogy neki egyetlen egy haja sem jött ki (!!!) nekem ez olyan hihetetlen, talán én sosem leszek így :(
Szia!
Nem olvastam el az egész történetet,de ha jól értettem a hajhullásod okoz neked is fejfájást,ebben az esetben ajánlhatom neked a FORCAPIL kapszulát és hajszeszt,tapasztalatból beszélek velem,hidd el csodákat tett,még most is szedem,pont egy kúra közepén tartok,csomókban hullt a hajam,én is hormon problémákra gyanakodtam,meg stressz,na de mindegy mi volt pontosan mert még csak a felénél járok és egyszerűen hihetetlen az eredmény,és most még a hajszeszt sem vettem meg,csak a kapszulákat szedem.Azt viszont megkell mondanom hogy,sajnos de van egy mellékhatása:ÉTVÁGYGERJESZTŐ!nem is kicsit,rám eddig kb.4-5 kg.jött fel,de nekem a hajam megéri,és tudom hogy le tudom majd adni ha akarom.Remélem sikerült egy jó tippet adnom neked.Szia
A festék se túl hajbarat... Van a másik fórum ott többen leírták hogy milyen allergiás hajhullásos
nyavajákat szedtek tőle össze. A hennát sokan dícsérték. De abba is van vmi szintetikus izé ami nem jó választás.Nekem nincs festve a nélkül is elég vacak a hajam. Most levágtam mert teljesen le volt töredezve / ez már vszínü a vashiány hatása / a végére teljesen elvékonyodott így most egész pofás de ami már 6-7 éve kihullott szülés után az már nem nő vissza.
Nem látszanak a korpák, így ránézésre nagyon szép tiszta a fejbőröm. Nekem is nagyon hihetetlen. Neked a Bőrgyógyász látta? Mert nekem Ő nem látta, egyből hormonra gondolt, hanem a hajgyógyász mutatta a monitoron a hajhagymán a zsíros korpát, amire én másnap rákerestem a neten, és tényleg olyan "pár" hajhagymám. És Te nem érzed hogy viszketne néha a fejbőröd? Mert azt mondta, hogy ha nagyon elterjed a zs.korpa viszketni is fog. Én még ez nem érzékelem. Vadgesztenye sampont szerettem volna még kipróbálni, mert állítólag jó ellenszere az is ennek a nyavajának. Tudod, az a gond, hogy vannak ugyan új hajaim, amik szépen nőnek is, de hiába, ha potyog is kifelé.
Nekem festett a hajam, már gondoltam arra is hogy átváltok hajszinezőre (mert egyébként meg tisztára őszülök is :( )
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!