Mi a véleményetek az öregségi nyugdíjkorhatár felemeléséről? (tudásbázis)
Nálunk a 63000 emberből több, mint 10 000 a jelenlegi nyugdíjas, s 5 éven belül kb 5000 készül nyugdíjba. A gyerekek száma 18 éves korig 1400 körüli. Azok, akik dolgoznának, de nincs munkahelyük, akár regisztrált, akár nem, kb 15000.
Mikrokörnyezet. Csak 1 város, a sokból, az arányok kb mindenhol ilyenek. Vagy rosszabbak.
Addigra mi kimúlunk valami nyavalyában, nem nagyon kell majd nekünk nyugdíjra költeniük.:(((
Bizony, a nyugdíjat emelni kell, hogy ne haljanak szegények éhen!
KSH. Nyilvánvaló.
Lehet szörnyülködni, sz@.rrá lehet szidni bármelyik épp aktuálisan regnáló "fejes-bandát", lehet vádaskodni és gyűlölködni, de ha egyre kevesebb a munkavégző "ember-utánpótlás", akkor mit is használ a szitkozódásunk?
És közben azokat is szidjuk, akik egyre kevesebb gyereket vállalnak be? Azaz magunkat?
Nagyanyámék még 12-en voltak. Anyámék 5-en. Nekem két tesóm van, és mi már kuriózumnak számítottunk. A legtöbb ismerősöm egyke!
És a legtöbbünknek nincs gyereke, és sokan még nem is tervezik.
Belegondolt már valaki, hogy az '50-es és '70-es években születtek a legtöbben, és '80 óta zuhanórepülés..., idén már kevesebb volt az általános elsős kisdiák, mint az első éves egyetemista.
Szóval ha tetszik, ha nem, talán még a mostani nyugdíjasoknak "rózsásabb" a helyzetük, mint azoknak, akik 35-40 év múlva, talán 75-80 évesen megpihenhetnek...
Sziasztok!
Végigolvastam a hozzászólásokat. És kissé bizarr benyomásom támadt.
Van valaki, aki tudja, hogy hányan születtek 1950-ben, 1960-ban, 1970-ben, 1980-ban, 1990-ben és 2000-ben???
Tudna valaki konkrét számokkal előállni?
Esetleg tudja valaki azt is, hogy hányan mentek nyugdíjba ugyanezen években?
Előre is kösz a segítséget!
Az a véleményem, hogy a kopórsóban fognak kivinni a munkahelyemről!
Anyum is el van kenődve emiatt, hogy nem is tud majd unokázni:(, mint régen a "nagyöregek"
Hát......... nekem már nem sok nyugdíjat fognak fizetni. Az ember örül, ha eléri egyáltalán a nyugdíjkorhatárt.
Nem ezt kellene emelni,hogy legyen pénz a NYUFI-nál, hanem a dolgozóképes korosztályt kellene rávenni arra, hogy dolgozzon!!!Sokat segítene......
Pont erre menne ki az egésznek az értelme. Nem kellene nyugdíjakat kifizetni. Azaz megmarad az állambácsinak.
Inkább több munkahelyet biztosítanának, hogy ne legyenek munkanélküli kiadások. Ezek a felesleges pénz kidobások, nem amiért megdolgoztunk.
Várható volt.
Mire én leszek a közelében, szerintem 70 év lesz a nyugdíjkorhatár...
Bocsánat! Ez félreérhető kérdés lehet.
Úgy kérdezem kinek volt igaza? A főorvosnak vagy a belgyógyásznak?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról, ha valaki öregségi nyugdíj mellett dolgozik?
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Kinek jár az öregségi nyugdíj?
- Tapasztalta-e már más is, hogy felemeléskor a kisbabája válla mintha kattanna?
- Mennyibe kerül kb.ügyvéddel a tartásdij felemelése iránti kérelem?
- Ki tudja, hogy mennyi most a nyugdíjkorhatár Romániában férfi esetében?