Mi a véleményetek a régi és az új szappanoperákról? (beszélgetés)
Igen, de rég volt!
A klinika, minden kedden :D
Egyetértek, hogy mindenkinek van egy véleménye.
Azonban azt mondani a másiknak, hogy 'ne add alá a lovat" annyi mint 'a te véleményed nem jó csak az enyém, esetleg még azoké akik egyetértenek velem".
Amit meg írtál, igenis sértőnek találom.
Természetesen ez egy elsődlegesen női portál, nyilván nem sok keresnivalóm van itt de sértőnek találom ha a férfiasságom mértékére kérdeznek rá, vagy hogy mennyire vagyok érzelmes..azért mert erőskezű vagyok még nem jelenti azt hogy tahó is.
Sajnos sok sérelem ért kívül belül, annyi amit más nem biztos hogy fel tudnak dolgozni(vagy igen), talán pont ezért vagyok érzelmesebb és néztem gyerekként ilyet..
Igen. Viszont, kinek mikor mire van szüksége.
:)
Nem sértegettelek!Kérdeztem!
Mindenkinek van egy véleménye amit a fórumon leírunk,mert erről szól!
van, amelyikben nincs így amúgy.
NEm védeni akarom őket...
A farm ahol élünk - tetszik; emberi helyzetek, életszerû, van mondanivalója, erkölcsi konklúziót szabad levonni; követhetô példa.
Nem nyálas nyavalygás.
Igen, férfi létemre.
Zavar?
Vagy hogy nem minden férfi ugyanolyan?
Sajnos ilyen vagyok, biztos van oka de nem érzem magam ettől kevesebbnek.
Nem értem emberek miért agonizálnak egy fórumon, ahol inkább össze kéne fogni és jókat beszélgetni..
Ha ennyire megy a másik sértegetése inkább törlöm a regisztrációmat.
Férfi létedre ilyeneket nézel?
Még tini koromban sem néztem.
Nem mondom,megnézek sorozatot,de nem a csöpögős fajtát.Jóbarátok,Két pasi meg egy kicsi az jöhet vagy egy régebbi a Farm ahol élünk.
De brazil csöpögőst meg nem néznék még ha fizetnének érte sem.
Dallas :)
Kórház a város szélén:
Volt jó pár Gabriela Spanic sorozat, azok tetszettek mind, ill. a TV2-n Fiorella.
Igen, a Farm ahol élünk! Azt is szerettem! :)
Semmi. 9999 rész, a séma ua.
Szép lakás, ruhák, frizurák, tipikus emberi karakterek; ármány, naívság, harcolni;
aztán a jó és a rossz elnyeri méltó jutalmát/büntetését.
Azok nagyon jók voltak! A Vad angyal sem volt rossz..csak kicsit sok volt néha a kiscsaj, mintha egy kicsit túlspilázta volna az egészet de mindenképp a reménytelen szegény rabszolga lány aki a szőke lovag után vágyódik hát az valami nagyon aranyos szál volt benne, talán pont ezért szerettem és mert a lány sose adta volna fel..és nem is viseltük volna el.
A váratlan utazás már nem dereng hogy miről szólt, de a hasonszőrű 'A Farm ahol élünk" remek volt főleg a mondanivalója és a morális értékei is. Tovább a Heidi 1-2(az meg is van) is hasonszőrű még, de az nem sorozat..pedig nagyon szeretem.
Lehet. Pl. van két kedvencem, amikben vannak gyilkolások. Nem szerelmi szálakra megy ki a sztori, hanem arra.
Minden jelenetében volt valami újdonság.
26..vagy ezt vegyem bóknak? :D
Én nem gondolom magam fiatalnak..inkább öregnek.
A rabszolgasorsot nem ismerem, és őszintén szólva az Izaurát sem..arról is csak hallottam ezt-azt, hogy anno a nyugdíjasok gyűjtöttek hogy kiszabadítsák mert elhitték hogy igazi.
No nem akarom keverni a szezont a fazonnal csak nem vagyok képbe mindennel sajnos.
Az Esmeralda..nos az egész biztos hogy valami katalizátor volt..vagy legalábbis akként hatott.
Most így beugrott még ami nem olyan nagyon régi sorozat és szintén megnéztem kb 4. évadig de nem TV-be már, az Odaát..hát az valami fantasztikus..pedig idegenkedtem tőle mint 1-2 sorozattól anno pl. Walking Dead-re még nem szántam rá magam mert egyszerűen ha ránézek nem tudom mit várhatok tőle lenyűgöz-e már az elején vagy sem, ugyanígy az American Horror story..
Csak az Odaátban sok volt a filler egy idő után mint a jóbarátokban, ott is egyik részben még Ross és Rachel járt másik részben meg arra sem emlékeztek hogy az előzőben szerelmet vallottak..uff.
Meg még beugrott két sorozat, A Dr House ami bár néha saját magát kavarta meg, hogy a történések azok nem voltak igaziak 10-20 részig csak a főszereplő elmeszüleménye..de még erre is rá tudtam bólintani.:D
A másik meg a Dexter amit nem néztem végig, tetszett egy gyilkos elméjével látni a dolgokat de egy idő után már debilnek éreztem a dolgot és hogy Dexter nem is akar változni.
Van, ami megfog, van ami nagyon nem...
Változó!
Én inkább a Story 4-en szoktam nézni a Váratlan utazást, nagyon szeretem, a gyerekkoromat idézi fel. :)
Esmeralda, Paula&Paulina tetszett, de akkor voltam tizenéves gimis. Ma már nem biztos hogy lekötne.
a szapanoperákban az a legjobb, hogy ha látod az első 5 részét és az utolsó 5öt, tök mindegy, mi történik a közte lévő 170ben, nem maradsz le lényegi dologról :)
amúgy talán a legutolsó, amit lelkesen néztem, az az Ezel volt.
Na, az egy jól megcsinált sorozat volt.
Kicsi lelkem vágyik néha MASH-t nézni, de nincs célközönsége, így nem adják le sehol újra. dvd-n is csak az első évadot adták ki.
mondjuk ez nem is szapanopera.
Esmeralda??? ennyire fiatal vagy még?
A Rabszolgasors volt az első.
a nép gyűjtött Isaura felszabadítására...
-Igen azt hiszem az a jó megnevezés..elnézést a fogalom hiányért, a pasik már csak ilyenek.. :D
-Rég nem követem de nagyon jó amit írtál főleg ha krimis, imádom őket hangos könyvben is, meg sima könyvben főleg Miss Marple, AgathaC., Poirot..
bár egy olyan anime is volt régen Hogy Detektív Konan azt is imádtam ilyen szempontból.
A sztori lényege hogy volt egy srác(20-30 körüli) aki detektív, a legjobb Japánban.
Egyszer elkapták az utcán a sötétben kloroformmal..Amíg eszméletlen volt beadtak neki egy új szert, amitől testileg visszaváltozott gyerekké(ill. a hangja is).
Egy tudós barátja adott neki egy spéci órát amivel el tudta torzítani a hangját és bárkiét tudta vele utánozni ha bele beszélt az óra mikrofonjába.
A barátnőjének sajnos nem bírta elmondani így neki úgy mutatkozott be mint Konan a detektív(nem az igazi neve hanem a Konan a barbár könyvről nézte a nevet) viszont mindig együtt voltak, továbbá egy másik nyomozóval aki..inkább pojáca mint nyomozó. Viszont mivel Konan és a tudós barátja tudott csak erről, ezért mindig a lánnyal és a nyomozóval lógott és mivel a nyomozó kissé butácska ezért a részek végére amikor Konan elméjébe összeállt a megoldás, akkor az órájába lévő nyugtató lövedéket bele lőtte a nyomozó úgy, hogy az mindig valami fotelbe essen lehunyt szemmel és a fotel mögül hangtorzítással elmondta a szobába lévőknek(gyanúsítottak, főnyomozó, barátnő..), hogy hát mi is a megoldás. Mivel..egy gyereknek nyilván nem hinnének. :)
És a harmadik..sok hobbim van, manga olvasás anime nézés(sorozat), rajzolás olvasás, blogolás, youtube de ezek nem kötelezőek és egy sorozat se venne el annyi plusz időt az életemből..de úgyérzem azt az időt inkább mással kéne eltölteni(szociális dolgokkal, meg mozgással).
Telenovellákra gondolsz most?
Valószínűleg el lehetne készíteni úgy, sok a feldolgozás is, vagy több keverékre- vállaltan.
De vannak krimi jellegűek is. Meg kiszámíthatatlan.
Baj amúgy, ha elmerülsz bármiben? Van más hobbid, ami elvesz sok időt?
Sziasztok! :)
Régebben sok szappanopera ment a televízióban, talán az Esmeralda volt az első jelentősebb(a Homok Titkai nem tudom annak számított-e, de nehezen volt komolyan vehető), viszont ezzel egy új..hullám indult el nálunk.
Én imádtam, szinte faltam őket! :)
Bár én gyerekként ugyanígy szerettem a scifi/science fiction sorozatok(Sliders, Hegylakó) de a családi vígjátékokat is nagyon nagyon szerettem.
De a szappanoperák azok megint egy más kategória
Lehet kissé sablonosak voltak, és valószínűleg egy random-sztori generálóval is el lehetne készíteni a forgatókönyvet"..de ugyanakkor mégis volt benne egy változatosság és semmiképp sem lineáris inkább, szenvedélyes, drámai és pont azok amik újra meg újra meglepték a nézőt, tippelhettek(mint egy krimiben), hogy kivel mi lesz stb..
>> Ti hogy voltatok vagy vagytok ezekkel? <<
Én már rég nem nézek TV-t(megundorodtam a reklámoktól), és félnék belekezdeni egy ilyen sorozatba(Szulejmán jónak tűnik) mert túlzottan elmerülnék benne, magamat ismerve!.. :)