Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről? (beszélgetés)
Sánta Esmeralda / spanyolosan Santa Esmeralda...ugye???/
És mizt szóltok a Kalányos Rómeóhoz, vagy az Arno folyó keresztségében született Nyerges Arno névhez???Akkor már Po is lehetett volna , ha a szülők ott tartják a nászutukat...
Én nem adnám....
Úgyis minden gyerek Manóka egy darabig. :)))
Mit gondoltok a Manókáról? Egy ismerősöm fiának(!!!) ez a neve (és nem a beceneve).
Ezt már túlzásnak találom,a szülők részéről is , de hogy még engedélyezte a hivatal is... Érdekes. Mit gondoltok?
Szerintem az a lényeg, hogy olyan nevet válasszunk a picinek, ami jól passzol a vezetéknévhez, a kettőnek együtt jó hangzása legyen.
Nálunk az a probléma, hogy a férjemnek nagyon béna neve van (régebben meg is szerette volna változtatni). Így amikor összeházasodtunk hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy megtartom a lánykori nevemet. Akkor úgy gondoltuk, ha gyerekünk lesz majd az én nevemet veszi fel. Most úgy gondolom, hogy inkább az övét kellene hogy kapja, mert utánna azzal piszkálnának, hogy nincs a gyereknek apja, nem vette a nevére. Úgyhogy valami szépet kell választani, és talán akkor nem is olyan szörnyű.
Szerintem az a legborzasztóbb, ha egy gyereknek valami külföldi nevet adnak, ráadásul magyar kiejtés szerinti leírással.
Egyébként szerintem egy régies, és egy modern név is lehet szép. Az a lényeg, hogy a nekünk legmegfelelőbbet válasszuk.
A gyerekeim nevei:
Dominik László, amikor ő született még kérvényezni kellett és fel volt háborodva mindenki, hogy miért nem Domonkos, az magyar név alapon!
A lányom Tea Mónika, 9 év alatt megjárt 1 bölcsit 3 ovit 2 iskolát, lakott 2 városban és 1 faluban, de még gyerek soha nem csúfolta! Felnőtt annál inkább! ennyit az intelekciáról!
a középső fiu Zoárd Zotmund , ez régi magyar név mégis sokaknak nem tetszik.
a kicsi Zéta Sólyom ezek is magyar nevek, csak nem annyira ismertek.
Egyik gyerekemet se tudnám elképzelni más névvel, ez illik hozzájuk. csak ritka és sokan nem adnák a gyereküknek. NINCS IDIÓTA NÉV!!!
Sziasztok!
Idióta név???
Mi Apával nagy szeretetben és nagy szeretettel választottunk nevet a születendő babácskánknak: CSENGE.
Nincs idióta név: valaki vagy valakik hosszú hetek, hónapok alatt választják ki a számukra legkedvesebb kis lény számára.
Mivel Apa tanít, nálunk az jelentette a problémát, hogy a nevekhez kötődött egy (esetleg több) tanítvány, nem feltétlenül pozitív módon... :-))
Legújabb név amibe beleszerettem: Leó.
Ha fiam születne így hívnák: Leel-Őssy Leó.
Szerintem nagyon édes! És nem a jégkrém, meg nem az a való-világos idióta. Eszembe se jutottak mikor ezt a nevet találtam az utónévkönyvben.
További ajánlott fórumok:
- Ez felháborító!!
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Mi véleményetek a következő nevekről?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)
- Elveszett anyakönyvi kivonat pótlása mennyibe kerül?