Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről? (beszélgetés)
Nem rossz, bár első hallásra furcsának hangzik:) Hogy kell becézni?(már ha lehet)
Nálam a barátaink verték ki a biztosítékot, Csenge Miának nevezték el a kislányukat. A Csenge szép név de az a Mia igazán nem hiányzott mellé. Nektek tetszik?
Mit gondoltok a Ninett-ről???
Sógornőmék ezen gondolkodnak jelenleg!
Szerintem nagyon édes!
véleményem dettó.
De a depeche mode név jól hangzik.
Sziasztok!
Fiam Zalán,egy percet sem gondolkodtam rajt,már rég eldöntöttem de olyan határozottan hogy még Ő is érezte fiúnak kell születnie nincs mese.Jelentése:ütő,dobó.Imád dobolni,kosarazni.
váááááááááááááááááááááááá!
például! :)
Én olyanoktól vagyok rosszul mint amit cigányok adnak előszeretettel; Dzsenifer, Eszmeralda...
hú
A kérdésben konzervatív nézeteim vannak.
De a lényeg, hogy a vezetéknév uccsó betüje ha mássalhangzó, a keresztnév első betüje magánhangzó legyen.
Pl.: nem jó !!= Perecz Cecília
jó:! = Perecz Etelka, Enikő, Éva , Ilona,stb.
Szerintem:)))))
Egyezik a véleményünk.
Ha lesz lányom akkor Polla vagy Maja lesz. A Maját Zümi-nek fogom becézni.
Én nem adnám a szülők nevét. Több olyan családot is ismerek, ahol a férfiak (sőt egyikben a nők is) már 3. generáció óta kapják ugyanazt a nevet. Férfiaknál ez elég vicces, mikor van 3 Szabó István a családban. Nem maradiságból nem adnám, hanem valahogy úgy gondolom, a különálló egyéniséget takarja önálló név.
De ettől persze, ha valaki úgy látja jónak, hogy a szülők nevét adja a gyerekeknek, akkor tegye. A tietek pl. így egy abszolút "királyi" név lenne, minden értelemben!:))))
Nem hinném, hogy maradiság kérdése. De nekünk pl. eszünkbe se jutott szülő nevét adni. Valahogy számomra ez idétlen dolog. Nem olyan egyedi, ráadásul nem is tetszik egyikünk neve sem. A névadásban számomra fontos az egyéniség hangsúlyozása is, ha meg két ugyanolyan nevű egyed van otthon...hát...
A Rudolf szerintem klassz név.
Én elvileg jövő héten szülök,de nagy a vita a családban a nevet illetően.6 éves kislányom a Rudolf nevet szeretné,mi szülők meg tanácstalanok vagyunk.Király a vezetnéknév,úgyhogy minden passzol hozzá.Párom neve János így néha ott tartok,hogy legyen Király János Rudolf.Vagy az Apa nevét adni túl maradi?Még bejön az:Alex,Martin,Roland.
Mi a véleményetek?
Köszönjük szépen!:))))
Eddig nem nagyon találkoztunk vele. Részben azért is választottuk, mert a vezetékneve eléggé "tucat".
Szerintetek, hogy hangzik ez a név?
Leel-Őssy Leó
Vagy ez:
Leel-Őssy Elizabet
A Zétény is nagyon szép név,a barátnőm kisfia is az!
Ez biztos nem tucat név :)
Ugye? Nekem is az tetszik a legjobban. A jelentése miatt is tök jó lenne, mert szívből kívánom a gyerekemnek, hogy legtöbbször győztesen kerüljön ki a dolgokból. :)))
Az Emese isszép név, nekem tetszik, de szegényt biztosan csúfolnák az isiben...
További ajánlott fórumok:
- Ez felháborító!!
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Mi véleményetek a következő nevekről?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)
- Elveszett anyakönyvi kivonat pótlása mennyibe kerül?