Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához? fórum

Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához? (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
609. 5e0c262058 (válaszként erre: 606. - Jahu)
2012. jan. 5. 13:44

Én beismerném a helyükben, hogy az eddigi nyelvoktatási rendszer ROSSZ volt, az általános iskolától kezdve. Ezért jócskán diszkriminatív elvárni, hogy legyen az embernek államvizsgáig nyelvvizsgája. Be kéne nyelni, és azt mondani, mostantól jól csináljuk, és utána jogosan elvárjuk a nyelvvizsga meglétét. De akik a régi szervezetlen nyelvoktatási rendszerben tanultak nyelvet, had kapjanak diplomát, és dönthessék el mostmár maguk, mikor hogyan vizsgáznak.

Ellenőrizném a középiskolákat, vajon a tökét vakarja a tanár, vagy oktat is? Nálunk ami angol oktatás címén ment az vérlázító, és még fizetést is kapott a tanár. De nem szólt rá senki, mert idegösszeomlása volt, és örültek, hogy be tud járni.

Általános iskolában meg oroszul tanultunk, majd az orosztanár nyári szünetben átképezte magát angol tanárrá, és evoálá, kész az új generációt képező angol-nyelvtanár.

A kedvezőtlen körülmények ellenére, nyelvvizsga nélkül, csak felvettek a BME-re, ahol örültem, ha WC-re leülni volt időm/energiám, nemhogy bepótolni a régi-új rendszerben rajtam elkövetett nyelvoktatás hiányosságait.

Úgyhogy mindez maradt államvizsga utánra, és ahelyett, hogy tudtam volna törleszteni a diákhitelem, szépen kiizzadtam a nyelvizsgát.

Egyszóval azt hiszem jogosan lehetnék dühös, de inkább azt mondom, aki azt mondja, hogy ez a rendszer így volt jó, és én vagyok a hibás, hogy nem lett meg időben a nyelvvizsgám, annak azt üzenem, a trágárságon túl, hogy csinálja utánam, csak ugyanezt, ugyanígy, ugyanilyen anyagi körülmények mellett.

608. szandianya (válaszként erre: 607. - Éva-1967)
2012. jan. 5. 08:46
Én is gondolkodtam, hogy felhívom őket! Nagyon kíváncsi leszek, hogy Ők erről hogyan vélekednek!!!
2012. jan. 5. 05:42

Sziasztok!

Nos, Én megkérdeztem a volt Főiskolámat, a Szenátus valóban eldöntheti a nyelvvizsgamentességet,és ezt belsőleg szabályozhatja,kiadja vagy sem a bentmaradt diplomákat, vagy belső nylevvizsgát kell tenni, eddig még nem döntöttek,de azt mondották mindenkit levélben fognak értesíteni, a döntésről, és fenn lesz a Főiskola honlapján is a megszületett döntés...bízom a "humánus " elbírálásban...egy lassan 45 éves közszolga...akinek 6 hónapon múlt hogy nem kaphatta meg a törvénymódosítás miatt...2004 ben beiratkozott, a törvényt 2005-ben megváltoztatták..2010 jan 30 megkapod a diplomádat..majd add vissza 2010 04 hóban ..mert bocsi mégsem vonatkozik rád a törvény...

606. jahu (válaszként erre: 605. - Szandianya)
2012. jan. 4. 21:20

Sajnos, ez van!

Örülnek a nyelvvizsga-hamisítók, a nyelvtanárok, a nyelviskolák, lesz bevétel idén is.

Számlaadásról egy szót se...

2012. jan. 4. 18:58

Hát az tuti!

Szóval megint szívatják a népet!!!!

Fujj!!! Hányok a politikától! Csak meg ne kérdezze valaki, hogy miért!!!!

604. jahu (válaszként erre: 601. - Szandianya)
2012. jan. 4. 18:10
Semmivel nem lesz másabb.. Ugyanaz lesz! Köszönjük Réthelyi!
603. szandianya (válaszként erre: 602. - 276f1d46c8)
2012. jan. 4. 07:00

Hát én Óvónő volnék vagy mifene, van családom, szerencsés vagyok, mert sikerült elhelyezkednem a szakmában, de ismervén az iskola mostani dékánját....hát nem tudom kire, hogyan, miért, mennyire lesz jóindulatú??

De bízzunk benne!!!!

Csak nem tudom ez ügyben mikor lenne érdemes konzultálni az iskolával!!!

602. 276f1d46c8 (válaszként erre: 601. - Szandianya)
2012. jan. 3. 18:46
Most lehet, hogy kinevettek, de én bízom a humánus megoldásban a főiskolák/egyetemek részéről. Pl. egy óvoda/szociál/gyógy/stb. -pedagógusokat képző intézmény talán nem fog akadályt gördíteni volt hallgatói elé. Talán figyelembe fogják venni a már dolgozó, családos, többedik diplomás réteget (ez vónék én)!
601. szandianya (válaszként erre: 600. - Jahu)
2012. jan. 3. 18:33

Na és vajon az mennyivel lesz másabb???...az már csak az iskolák jóindulatától fog függeni, de amúgy én nem vagyok benne biztos, hogy így "jobban jár" majd bárki is!

Ha akarnak az iskolák is meg tudnak szívatni ezzel, sőt valljuk be itt jön majd elő az anyagiaskodás! Gondolom az iskolákon is pénzért lehet majd vizsgázni, szóval ismét lesz bőr amit lehúzhatnak a diákokról!!

600. jahu (válaszként erre: 595. - Gálos Ildikó)
2012. jan. 3. 16:11
A törvény szerint nem fontos nyelvvizsgát, elég nyelvi vizsgát tenni...
599. Derya (válaszként erre: 576. - Michelle.r)
2011. dec. 30. 14:47

én tartom, de a te oldaladon. :-)

nekem is ilyen lesz a következő, de majd csak nyáron kezdem el, és fél év határidőt adtam magamnak. :-)

598. szandianya (válaszként erre: 597. - Szandianya)
2011. dec. 29. 18:38
Ja mondjuk a pár éve érettségizők körébe már nem tartozom.....több, mint 10 év...jesszusom :)))))))))))))))
597. szandianya (válaszként erre: 596. - C1e9612cd3)
2011. dec. 29. 18:37

Én speciel érettségiztem angolból....de az anno volt, nem használtam a nyelvet, mert nincs rá szükségem.......nem voltam ráutalva, nem utaztunk külföldre, nem dolgoztam olyan helyen ahol erre szükség lett volna......de a nyelvvizsgát meg sem próbálom, főleg angolból, mert a tudásom kb egyenlő a nullával!!!

Az sem mindegy, az ember mikor érettségizett a nyelvből, és hogy hogyan! Nálunk az is inkább nevetség volt, mint siker....sajna!!!!

596. c1e9612cd3 (válaszként erre: 591. - Alma23)
2011. dec. 29. 18:15

gyerekek! ne az ez után diplomázókat vegyétek alapul! nme róluk szólna igazán ez a rendelet! A pár éve érettségezittektől kezdve a következő generációk már beszélnek min. angolul, vagy németül annyira, h simán leteszik a nyelvvizsgát.

Ez a rendelet azokról szól, akik már évek óta szopnak (bocs) a nyelvvizsga matt..... Azok, akik le tudtak érettségizni nyelvből, kétlem, h nme tudnak nyelvvizsgázni..... Ha ez így van, akkor az gáz...

2011. dec. 29. 18:15
Örülök neki, mert én sem tudom mikor kapnám kézhez!
2011. dec. 29. 18:11

Amúgy meg, nem kell ítélkezni annak sem, aki nagy nyelvvizsgapárti, mert ha jól értelmezem mindenféleképpen kell egy nyelvi vizsgát tenni csak az adott intézmény szintjén......amivel lehet rosszabbul is járhatunk!!!

Vagy nem jól értelmezem???

2011. dec. 29. 17:58

Sziasztok!

Remélem nem baj, ha kapcsolódok, de először is bevallom, hogy nem tudok mindent visszaolvasni, mert nincs sok időm!

Ide-oda beleolvasgatok, de nem tudok mindent, főként mert közben a netet böngészem a témával kapcsolatban!

Én Óvodapedagógusként végeztem, és hát igen, még nem kaptam meg a diplomámat, a nyelvvizsgám hiányában!

Megértem azokat akik arra szavaznak, hogy tanuljon nyelvet az, aki késztetést érez rá, vagy megfelelő ösztönzése van....de hát én, sajna vagy nem, nem ezek közé tartozom!

Van egy gyermekem, szerencsére jelen pillanatban állásom, amit bár anyagilag visszaminősítettek a nyelvvizsga, azaz pontosabban a megszerzett diploma hiánya miatt...de kérdem én? ugyan mikor tanuljak? Reggel felkelek elintézem a gyerekemet, beszállítom az óvodába, majd hazacsattanok gyorsan kb elmosogatni, és indulok tovább melózni, majd hozom a gyereket, akit nem lökhetek félre, hiszen magamnak, magunknak szültük a világra, időközben megjön a férjem, akinek nem egy hullát kell tálalnom, és igen nap végére minden jópofi nélkül kimerülök, hányok mindentől, azaz legfőképp attól hogy nekiálljak az amúgy is kicsinyke nyelvérzékemmel tanulni valamicskét, csak azért, hogy a 3 éves tanulásom ne menjen kárba...azaz én is ugyanolyan elismert legyek, mint az aki böfög kettőt bármilyen nyelvvből...vagy éppen bocsika, de betöltötte már a 40-et!

Persze ezzel nem bántom azokat akiknek a koruk miatt nem kell nyelvvizsgázni, szerintem ők jártak jól.....(És ezt őszintén, minden irigység nélkül mondom)

És igen, úgy gondolom, hogy a cég...ahová jelentkezel, hogy szeretnél ott dolgozni, szíved lelked kitenni a munkádért, majd hagy döntse el az, hogy felvesz, vagy sem nyelvvizsga hiányában.

És akkor az embernek lehet jobban lesz motivációja, mint így, amikor megdolgoztál ugyanúgy, mint más, × éven keresztül, és akkor sz@rba sem vagy véve csak a nyelvvizsga hiánya miatt!

Én csak tudom...emiatt veszíthetem el a munkámat, az esélyt arra, hogy gyerekeket segítsek nevelgetni a mostanában lesz@rom szülőknek!! Tisztelet a kivételnek!!! Mert igen kivétel is van!

592. alidamolnar (válaszként erre: 591. - Alma23)
2011. dec. 29. 16:54
Semmi baj nincs ezzel, szűr a munkaerőpiac.
591. Alma23
2011. dec. 29. 16:52
Alapjaban veve, az a baj ezzel, hogy igy sok hallgato eseteben megszunik a motivacio a nyelvtanulasra es mar alapszinten sem fognak idegennyelveket beszelni.Ami viszont azert fontos lenne a mai vilagban..
590. jahu (válaszként erre: 589. - Pitypang)
2011. dec. 29. 16:27
Pitypang, te lemaradtál elég sok hozzászólásról, nézd vissza miket írtak itt egyesek, illetve többesek!
589. Pitypang (válaszként erre: 587. - Jahu)
2011. dec. 29. 15:44

Kár, hogy ilyen hülyén nézed a dolgokat. Kiforgatod a szavakat, mintha élveznéd a támadási lehetőséget. Azzal, hogy marhaságnak tartod a nyelvvizsgát, marhaságnak tartod egyben az egész diplomát talán és mindent. OK. Abban egyet értek veled, hogy egy jó ács vagy kőműves sokkal jobban keres, mint egy tanár vagy egy dipl. ápoló. Itt arról volt szó, hogy merészeljék-e a nyelvtudást megkövetelni a diploma mellé. Nem mondta senki, hogy nem ember, akinek nincs nyelvvizsgája. Sőt, sok embernek van, de meg nem tudna szólalni normálisan az adott nyelven, illetve sokan jól beszélnek egy adott nyelvet, de nyelvtanilag pl. nem stabilan, így nem mennének át egy nyelvvizsgán. Viszont a mindennapokban tök jól boldogulnak.

Aztán végül jön az a kategória, akinek savanyú a szőlő... Ez vagy te. :D

588. Pitypang (válaszként erre: 585. - Jahu)
2011. dec. 29. 15:40
Bocs, de te tényleg ostoba vagy. :D Az elején azt hittem, csak csipkelődsz, kötekedsz, de sajnos nem. :D
587. jahu (válaszként erre: 586. - PeggyBundy)
2011. dec. 29. 12:58

Ezzel a véleményeddel itt nem leszel népszerű.

Itt csupa "átlagos képességű", nyelvelő, "több ember" van. Ha nincs nyelvvizgád, akkor nulla vagy! Embernek se számítasz! Menjél kőművessegédnek BAZ megyébe.

2011. dec. 29. 12:34

Egyrészt baj, mert a mai világban már elengedhetetlen egy idegennyelv ismerete, annak aki feljebb szeretne jutni. (de ez persze nem egyenlő a nyelvvizsgával.)

Másrészt, amíg a nyelvoktatás az iskolákban felettébb borzalmas, ne is követeljék senkitől,hogy nyelvvizsgázzon. Sajnos nem tudja mindenki megtenni, hogy súlyos pénzeket fizet magántanárnak vagy tanfolyamra, aztán a vizsgadíj ugye.

De így legalább nem tartják vissza vkinek évekig a diplomáját, nyelvérzéke nem mindenkinek van. Attól még lehet nagyon okos a saját szakmájában.

585. jahu (válaszként erre: 580. - Pitypang)
2011. dec. 29. 12:13
"Rigók Gyöngye Díjra" lehet bárki esélyes, csak tessék csak tessék!
584. jahu (válaszként erre: 583. - Michelle.r)
2011. dec. 29. 12:08
Mások is pályáznak a megtisztelő címre, ne vedd (csak) magadra:)
583. michelle.r (válaszként erre: 579. - Jahu)
2011. dec. 29. 11:32

Ha már nekem céloztad, akkor legyél tökös nagyfiú és címezd is nekem :)

Bár nincs szükségem több nyelvvizsgára, van már diplomám, nem is egy :D. De olaszul mindig is meg akartam tanulni.

582. michelle.r (válaszként erre: 578. - E31f48b5f6)
2011. dec. 29. 11:24
Azt nem ígérem, hogy naplózni fogom, mert ahhoz túl lusta vagyok, de időről időre szívesen megírom, hol tartok :)
581. e31f48b5f6 (válaszként erre: 579. - Jahu)
2011. dec. 29. 11:18
Stréber, magológép? Vicces vagy és irigy.
580. Pitypang (válaszként erre: 579. - Jahu)
2011. dec. 29. 11:05
Mivel a diplomához kapcsolódott a kérdés eredetileg, akkor igazad van. Pfúj, ronda stréber, magolós banda, főiskolára/egyetemre járnak munka helyett! :D:D :D :D
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook