Mi a tapasztalatotok a Diane 35 fogamzásgátlóról? (tudásbázis)
Én is szedtem kb.7-8 éve.Bőrgyógyász írta fel.2 havonta kontrollra kellett mennem.Gyakori vérkép ellenőrzés is volt.
Alá kellett írnom egy papírt,hogy részletes tájékoztatást kaptam,tudomásul vettem stb.
Nem véletlenül volt mindezekre szükség!!!!!
Viszont a pattanások eltűntek!
Nekem sem okozott hízást anno.
Más problémákat okozott,ahogy azt többen is írták.
Nem tudok tanácsot adni :(
Sziasztok!
19 éves vagyok és premenstruációs szindrómában szenvedek+hirsutismusban is:(
A nőgyógyászom Diane35 gyógyszert írt fel mindkét problémámra.Sosem voltam a fogamzásgátló tabletták mellett,de most ahogy olvastam az írásaitokat majdnem elbőgtem magam h most mit csináljak..kezdjem el szedni vagy ne?Mert a legjobban attól félek h meghízok tőle:'(Tudom és láttam is h ennél sokkal dúrvább tünetei is vannak egyszerűen borzaszó!Én másfél év alatt 30kg-ot fogytam és keservesen megszenvedtem a mostani alakomért.Nem bírnám ki ha egy ilyen gyógyszertől megint meghíznék ráadásul úgy hogy közben keményen edzek.Szeretném ha elmúna a pms-sem(minden hónapban ájuldozok a fájdalomtól) meg hogy megszűnjön a szőrösödés de nem ilyen áron!Kérlek Titeket adjatok tanácsokat!!Elkezdjem szedni vagy ne?Előre is köszi a segítséget!Szilvi
Még azt elfelejtettem,hogy olyan álomkóros vagyok tőle,folyamatosan aludnék :S ez a 4-ik faja foggátló amit próbálok,mindegyiknél van valami bajom (sajnos nem bírja a szervezetem a hormonális fogamzásgátlást) de hátha megtalálom az igazit :)de eddig ez a legrosszabb sajnos :( pedig a bőröm már most javult 2 hét alatt
sziasztok
Sziasztok!
Hogya Xanax-szal hogy hat, azt nem tudom, de én 18 éves koromtól szedtem 6 évig szünet nélkül (félévente vérkép-kontrollal) a bőrömre és a ciklusomra. Mindekettőre jó volt...DE.
2004 tavaszán abbahagytam, mert babát szerettünk volna. Innentől másfél évig nem heverte ki a szervezetem a gyógyszert. Őrült hosszú ciklusok, peteérés sehol. Enyhe PCOS-t diagnosztizáltak, Clostybegitet szedtem, eredménytelenül.
2005 decemberében, már szinte feladva, a ciklusom 33. napján lettem terhes az első kisfiammal, spontán.
Azóta próbáltam Cerazette-et és Lyndinette-et, mindekettőt 6 hétig bírtam szedni, mert nulla libidó, hüvelyszárazság, ingerlékenység, fejfájás lett az eredménye.
Úgyhogy minden tablettának megvannak az árnyoldalai, de a Diane kimondottan nehéztüzérség, nem tudnám jó szívvel ajánlani senkinek.
Szia Tavasztündér!
Igaz eltelt 1hónap a bejegyzésed óta,csak én most kezdtem el szedni ezt a fogamzásgátlót,és most néztem utána. Ugyanez a tünet!!! Félelmetesen rosszul vagyok tőle! Ez a 10-ik nap,hogy szedem,még mindig barnázok,és pánikrohamaim vannak. Kb 5 éve vagyok pánikbeteg, 3 éve szedek rá gyógyszereket,eddig szinten tartott a gyógyszer,majd a diane 35 közbeszólt. Remélem ez csak az első hónapban van,és hozzászokik majd a szervezetem. Csak igazából nem merem folytatni... Ha nem,akkor vissza a régihez. A bőröm miatt váltottam erre,mert úgy hallottam ettől rendbe jön. Szóval szerintem befolyásolja :(
Sziasztok!24 napja hagytam abba a Diane 35 szedését összesen 3 szemet vettem be és nagyon rossz tapasztalataim voltak mint azt már le írtam az előzőekben. El kezdtem szedni homeopátiás dolgokat,Először csalán teát ittam, hogy kiürüljön a méreg anyag a szervezetemből 3-4 nap. Utána méhpempős Ginsenget (Ez immunrendszer erősítő és mivel méhpempőt tartalmaz így helyre rakja a menstruációt is.)és az Orbáncfű cseppet max. 90 cseppet naponta attól függ, hogy mennyire voltam depís vagy feszült, ingerlékeny. A tüneteim 2 nap (Ginseng+Orbáncfűcsepp szedés) és a tüneteim elmultak.
Nekem ez a saját tapasztalatom , de mindenki szervezete másképpen reagál.Én úgy gondolom,hogy egy próbát megér és ami biztos, hogy többet nem nyúlok olyan gyógyszerekhez aminek az útmutatója olyannyira hosszú hogy már attól elmegy az ember kedve hogy olvassa.:-)
Pár évig szedtem( a pattanásaimra írta fel a nődokim,de azok hormonális eredetűek voltak,mint utólag kiderült)
A hajam fele elhullott(igaz pajzsmirigybetegséget állapítottak meg)
A mellem állandóan betonkemény volt...
Az endokrinológusom kiakadt,hogy szedtem ezt a fogamzásgátlót.
A neten utánanéztem még régebben,és több nőgyógyász is ellenezte.
Remélem segíthettem.
Szia
Nem olvastam el a hozzászólásokat. Az én véleményem elkerülni!!!! PCOSra kaptam, egy évig szedtem huzamosan, igaz, hogy elmúltak a pattanásaim és javultak a tüneteim, persze, a petefészek cisztákkal semmit nem csinált, csak híztam 15 kilót és depis lettem! Nem érte meg, egyáltalán. Ja, és nem is a petefészek ciszták miatt nem estem teherbe, mert más probláma volt. De a terhesség alatt elmúltak. A Diane-35-el kapcsolatban csak rossz véleményem van! NE!
Szisztok!
Nem szeretnék senkivel vitába szállni, csak a saját tapasztalatomat írom: én is szedtem együtt a két szert nem kevés ideig, és semmi mellékhatását nem észleltem sem akkor,sem pedig azóta.
Akkoriban nőgyógyászt és pszichiátert is megkérdeztem hogy nem okoz-e gondot a két hatóanyag együttes jelenléte a szervezetemben, és mindkét orvos azt állította hogy nem.
Innen gondolom hogy nálad sem ez lehet a gond, inkább az, hogy a Diane-hoz idő kell míg hozzászokik a szervezeted, és ez az idő lehet egy egész hónap is.
Próbálj várni egy kicsit, és ha a következő ciklusban sem vagy jól, kérdezz meg egy orvost , mit javasol.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a 4-ik napja szedem a Diane 35, az orvos a rendszertelen menszeszemre írta fel.
Sajnos Xanaxot is szedek és a kérdésem az az lenne, hogy ez a kettő ütheti e egymást. Mert az elmúlt 4 napban rosszabbul érzem magam, kiráz a víz , izzad a tenyerem és amikor rosszul vagyok akkor elkezdek félni a rosszullét miatt. Ráadásul úgy keltem ma hogy a jobb fülemre alig halottam.Elképzelhető hogy a Diane 35 befolyásolja xanax hatását?
Szia Nyugodj meg!Én kedden szoktam bevenni az utolsó szemet és csak szombat délután jön meg.Most pont pirosbetűs napok vannak.
Biztos megjön neked is,ma vagy holnap:o)
De ez a gyógyszer elsősorban bőrgyógyászati célokra van törzskönyvezve ,a fogamzásgátlás csak a mellékhatása,sajnos a dokik vagy nem tudják,vagy nem közlik az emberrel.Úgyhogy mi gyógyszerszünetben illetve mindig megszakítással is védekezünk a párommal.
sziasztok!
most kezdtem el szedni a diane-t,egy levélen vagyok túl, az utolsó szem óta 4 nap és még mindig nem jött meg. elképzelhető, hogy egyből kimarad egy vérzés, vagy hogy teherbe estem? (mensi első napján vettem be az első bogyót, és a 21. szem után voltam együtt a párommal)?
Kérlek segítsetek!
Hali
Nekem a doki fogamzásgátlónak írta fel, azért mert a combom egy kis részén erősebb a szőrnövekedés. A szőrnövekedés erőssége nem lett jobb, viszont semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam. Bár lehetséges, hogy a kissé zsírosabb bőröm ennek köszönhető. Tartottam bizonyos időközönként szüneteket, mert én is úgy tudom, hogy huzamosabb ideig nem lehet szedni. A menstruációmat lerövidítette és kevesebb lett, valamint a görcsök is megszűntek. Viszont most egy hónapja újra elkezdtem szedni és a mellem nőtt és kissé fájt is. Lehet ennek a hatása? A doki megvizsgált de nem talált semmit.
Szia!
Nekem is csúnya volt a bőröm,fájdalmas gennyes csomók,nem is pattik.De elmúlt a 2. levélnél,de viszketésem az nem volt,igaz az 5. levél után már volt hüvelygombám ,de az elején nem.
Az a legjobb ha nőgyógyásztól kérdezed meg.
Sziasztok!
Szerintetek az lehetséges, hogy most kezdtem el újra szedni a Dianét (3 éve is szedtem kb 1-1,5 évig) és teljesen más hatásokat érzek? :) Most tartottam 3 hónap szünetet, és amikor anno elkezdtem szedni, 3 nap után majdnem duplájára nőtt a mellem, és hisztis lettem. Most ezek nincsenek (habár utóbbi nem is hiányzik) ellenben a bőröm nagyon durván csúnya, és kicsit olyan felfázás érzetem van, igaz csak enyhén, de nem kellemes, és még egy kis viszketést is érzek :(
Hagyjam abba, váltsak? vagy ez az első pár hétben még normális?
Köszi :)
Még egy kérdés. Ahogy olvasom a fórumot, felmerül, hogy kellene tartani szüneteket és hogy nem szabad sokáig szedni egyhuzamban. Nekem nem mondott ilyet az orvosom.
Vagy a szünetes megoldás csak azokra vonatkozik, akik "csak" szépészeti gondok miatt kapták a Diane-t?
Van esetleg fix utasítás erre és kérdezzek rá a dokinál vagy tegyek csak úgy, ahogy ő mondja?
Szia!
Nálam igen. Az első 3 hét nagyon borzalmas volt.Nekem terhességi tüneteim voltak.Gyomorsav,hányinger,szagokra érzékenység,mellfeszülés és fájdalom,de a hónap végére teljesen megszünt.
Sziasztok!
Nem egészen 1 hete szedek Diane-t, nekem is főként a bőröm miatt írta fel a nőgyógyász, de nálam még PCOS tünetegyüttes is jelen van (26-os teszteszteron szint), bár ez utóbbira nem kaptam semmit.
Csak érdeklődnék, hogy másnak is fájt a gyomra és hányingere volt a gyógyszertől?
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Diane 35 fogamzásgátló tablettát honnan kéne kezdeni?
- Létezik még a Diane-35 nevezetű fogamzásgátló tabletta?
- Létezik egyáltalán olyan hölgy akinek a Diane 35, vagy Cypromix fogamzásgátló abbahagyása után nem hullott a haja?Vagy törvényszerű a hullás
- Van olyan ember itt, akinek a Diane35 vagy a Yadine fogamzásgátló valóban segített a haján? Szebb lett tőle és dúsabb stb.