Mi a tapasztalat Tunéziáról, melyik városába érdemes menni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Idén megy valaki? :)
Djerba szigetén mi is voltunk. Melia Djerba Mensel nevű hotelben. ( most El Mouradi a neve)
Sousse -ban is jártunk de az nem volt jó. A város nem rossz csak a hotel nem tetszett. Augusztus volt. A tengerpart olyan koszos volt, hogy agyrém.
Viszont néhány kilóméterrel odébb Port el Cantanui az maga volt a paradicsom. ( ha nem tökéletesen irtam le a nevet bocsi)
Sziasztok!
Én az édesanyámmal és a testvéremmel voltam Djerba szigeten egy hotelbe amit Sidi mansurnak hívtak(olinklúzivos)Nagyon jó volt az ott eltöltött 7 nap még most is nagyon sokszor vissza vágyódunk.
A szállás isteni.
A kaja kifogástalan.
A tenger gyönyörű.
Kell ennél több
Aki egyszer volt soha nem felejti el!
Mi is Sousse-ban voltunk, a Riadh Palms-ban. Életem eddigi legjobb nyaralása volt, itt sikerült leginkább közel kerülni a helyi emberekhez. A közvetlenségük az első egy-két napban ugyan kicsit ijesztő volt, de aztán rájöttünk, hogy jobban járunk, ha kihúzzuk a dugót az európai s.ggünkből, és felszabadultan viselkedünk. A tunéziai rámenősség mögött igazi tisztelet és kedvesség van. 1-2 arab kifejezés többet ér a baksisnál (bár az szinte kötelező).
A sivitagi túra szuper, ki ne hagyd a tevegelést!
Ja, és Tunéziában jobb a közbiztonság és az úthálózat, mint nálunk.
Mi Hammammetben voltunk,nagyon szuper volt!!
igaz már 2 éve
de olcsó volt minden..sőt a taxi egyenesen bagatel összeg volt!!
mindenhova azzal mentünk:-)
Szerintem nem a hotelban töltöd az időd nagy részét! Ott csak alszol! Fürdeni a parton vagy a medencénél-ez meg mindenhol jó!
Mi 2 hete voltunk Sousse-ban, és nagyon jó volt! Legközelebb is ide megyek!
Csakis Sousse :)))
Minden van helyben is, medina, mecset, fellegvár, római katakomba,kikötő, kalózhajók,zárt tengerpart, nyitott strand, táncos vizitorna, belső medencék, gyermekbarát, kedves emberek "szervusz-vizibusz", no és innen szerveznek fakultativ Szahara dszipp, teve-túrát, Tunisz-Karthagó utat.
Persze a hozzászólást úgylátom lekéstem, de majd jövőre is lesz nyár :)))
én 3v4 éve voltam hammametben.
szerintem tunéziában az a lényeg, hogy valami tényleg jó szállodába menjen az ember, mert idejének nagy részét úgyis ott fogja tölteni.
(nekem az arab mentalitás és a bazározás nem annyira jön be)
a sivatagi túrára szinte kötelező elmenni, szerintem nagyon érdekes!!
jó kis hely, és nagy előnye, hogy olcsó:))))
Sousse
Én nem voltam,de az utazási irodában ezt ajánlották.Mi nem jutottunk ki.Görögben voltunk,de nem bánom.
7 éve voltam először Tunéziábav (Sousse) és most ismét megyek. Akkor a Samara Hotelban voltunk - amit nagyon ajánlok mindenkinek, most az El Hana Residence-be! Esetleg erről valakinek valami infója van?
Nekem Zsu77-tel ellentétben nagyon tetszett Karthago, Bardo Múzeum, Sidi Bou Said, én nem hagynám ki! Mert ez a program is nagyon érdekes, és gyönyörű!
A Sula Center az a áruház a medinában?
Én már többször is voltam Tunéziában, de a legjobban Sousse tetszett. Nagyon kedves város, fillérekbe kerül a taxi, úgyhogy nyugodtan lehet valami nem városközponti szállodába menni. Én 3 szállodában voltam már, de a tisztasággal, az étellel a segítőkészséggel egyaránt meg voltam elégedve. Érdemes átnézni , mi taxival mentünk kb. 5-6000 Ft-ba került, Monastirba.
Szállodába érdemes egy pici baksist adni 1-2 személyzeti emberkének és minden esetleges problémába nagyon segítőkészek. A takarító személyzetnek az első éjjel után hagytam a fésülködőn egy kis pénz és kaptam plusz törölközőket.
2 napos túrára is többször mentem, nekem tetszettek, de pl. Karthago nekem nem annyira és Tunisz sem.
Sousse (már ha egyáltalán így írják)
Egyébként ott nem "bazár" van, hanem egy nagyon régi óvárosi rész (medina).
Életem legjobb(és egyetlen) transzvesztita show-ját is ott láttam!
Szia hasika!
2-szer voltam Tunéziában,3 ill 4 éve...első utazásom alkalmával egy kis "faluba(a falut ne szó szerint értsd!) töltöttem el 11 napot,Nabeul-ben a Hotel Kheops szállodában,és annyira megtetszett Tunézia,és annyira elvarázsolt maga az ország,és az ott élők kedvessége,hogy az azt követő évben visszamentem,de immáron Sousse-ba a Hotel Chams El Hana-ba...ha pihenni szeretnél inkább,akkor Nabeul-t válaszd,mert csendesebb(legalábbis én így tapasztaltam),ha pedig szórakozni szeretnél,és nyüzsögni,és bazározni,akkor Sousse-t(bár Nabeul-ban is van bazár,de az kisebb)...szívesen válaszolok,ill írok még,ha van kérdésed a szállodákkal kapcsolatban vagy információra lenne szükséged!:)
További ajánlott fórumok:
- Aki már járt Egyiptomban, kérem írja meg tapasztalatait! Minden érdekel, nászútra szeretnénk oda menni!
- Van esetleg valakinek olyan tapasztalata, hogy pár lépés után totál bedagad a vádlija és nem tud tovább menni csak bicegve?
- Eladónak menni tapasztalat nélkül... Kiderül?
- 4D UH tapasztalatok, Budapesten hova érdemes menni?
- Tudtok nagyon jó szállást Hajdúszoboszlón?:) Nagyon jó lenne wellness szállodába menni, de persze elérhető áron:) Tapasztalat?
- Brassó városában