Mi a hosszú, tartós kapcsolat titka? (beszélgetés)
A párom 19, én 20 voltam mikor pár havi ismeretség után kiderült, hogy babát várunk és összeköltöztünk. Ennek 11 éve és 8 hónapja. Összeházasodtunk, van két gyermekünk egy lány és egy fiú. A harmadik babánkat sajnos pár hete elvesztettük a pocakomból.
Egyetlen szempont szerint élünk, amellett hogy betartjuk a "hagyományos" házastársi ígéreteket (pl:nem csaljuk meg egymást): hagyjuk a másikat úgy élni, hogy idős korában ne mondhassa azt, hogy "de szerettem volna megtenni/kipróbálni ezt vagy azt, de miattad nem lehetett/nem engedted!"
Mindkettőnknek egy élete van, amit egyszer él meg. pl: ezért mehet el akkor horgászni, amikor csak szeretne. Csak szóljon előtte. Sosem akartam megváltoztatni és nincs semmi olyan hibája, amit ne fogadnék el. Ha pl nem a horgászat, hanem a kocsma lenne a hobbija, akkor nem is lennék Vele. Mert ha valami nem tetszik benne vagy a viselkedésében, akkor az miattam nem fog megváltozni. A hibáival kell elfogadni és a hosszú együttélés titka, hogy a Te elképzelésedbe, életedbe az Ő hibái beleférnek-e. Ha akár egyetlen egy is nem, akkor nem lesz hosszú a kapcsolat.
Szeritnem a kommunikáció a legfontosabb, mert lehetünk akármennyire szerelmesek, ha nem tudjuk megbeszélni a dolgokat.
Én pl sosem fekszem le úgy aludni, hogy egy vita után ne békültünk volna ki. Sosem szabad haraggal lefeküdni. Nálam ez bevált:)
Jövő hónapban leszünk 33 éves házasok. nemtudom.
Azt hiszem talán a feltétlen szeretet és a másik iránti tisztelet, a gondok átbeszélése és soha nem titkolózunk egymás előtt.
Nincs is mit. :)
Ha egy jó nőt megnéz, természetesnek tartom. Vakságot nem fogadott, de én sem :)))
Azt hiszem ennyi. A többiek biztosan tudnak okosabbat és jobbat mondani, nekem ennyi sikerült.
Szia!
Mi 13 éve lesz hogy együtt vagyunk febr 10-én. Ez is hosszú idő:). Ráadául 9 éve együtt is dolgozunk! Mi mindent megbeszélünk. A legapróbb dolgokat is jót, rosszat, mindent. Szerintem ez nagyon fontos, így nem alakul ki nagyobb konfliktus, hiszen mindenről tudunk mind a ketten. Meg persze a szeretet az nagyon kell:)!
További ajánlott fórumok:
- Te mióta vagy együtt a jelenlegi pároddal?Mi a tartós párkapcsolat titka?
- Mi a jó párkapcsolat titka? Miért van ennyi válás....hosszú kapcsolatok után házasság, aztán válás....miért van ez? Mi az oka?
- Mi a hosszú kapcsolat titka?Beszélgessünk!!
- Ellentétek vonzzák egymást, vagy egymás tükörképei? Melyik a tartós kapcsolat titka szerintetek?
- Szerintetek mi a jó és hosszú kapcsolat titka?
- A tartós kapcsolat titka - valódi tündérmese