Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » UPDATE diétás ételek receptjei » Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel recept

Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel recept

A Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel hozzávalói:
6 db tojás
5 ek xilit
3 ek diabetikus méz
6 ek barna liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg xilit
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
15 dkg fehér diabetikus csokoládé
1 ek étolaj
5 dkg csokoládé
1 tk étolaj


A Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel elkészítési módja:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a xilittel felverjuk,hozzáadjuk az olvasztott diabetikus mézet majd a sütőporral elkevert barna lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
Amikor kihűlt megtöltjük a krémmel. A pudingport a xilittel, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset. A tejcsokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk. Egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba húzzuk.


sima cukorral is elkészíthető.

Kategória: UPDATE diétás ételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 11. 19:13

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook