Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal recept

Mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal recept

A Mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal hozzávalói:
6-8 darab nagy, édes körte
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 db csontos-bőrös csirkemell
patisszon
zsemlemorzsa
1 tojás

bors
pirospaprika
bazsalikom
rozmaring
oregano


A Mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy tepsit kikenek sertészsírral. A csirkemelleket megmosom, és a következő fűszerek keverékével bedörzsölöm a bőrük alatt, és a bőrt kívülről is: só, bors, pirospaprika, bazsalikom, rozmaring, oregano. Alufóliával lefedett tepsiben sütöm a fűszeres csirkemelleket nagyjából egy órán át, aztán fólia nélkül még 10-15 percig. Amíg a hús sül, elkészítem a köretet. A patisszonból fasírtot készítek. Hozzávalók: 2 közepes patisszon 2 tojás 4 evőkanál zsemlemorzsa bors a sütéshez olaj A patisszonokat meghámozom, a magjukat kivájom, rájuk nincs szükség. Lereszelem, és besózva 5-10 percig állni hagyom. Kinyomkodom a levét, a tojások, zsemlemorzsa, bors hozzáadásával masszát gyúrok a reszelt patisszonból. A masszából kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsába forgatom őket, és bő, forró olajban kisütöm. A körtéket meghámozom, négyfelé vágom, magházukat kiszedem. Serpenyőben megforrósítom a vajat, rádobálom a körtét, megcsurgatom a két evőkanál mézzel, és összeforgatom. 15-20 percig néha meg-megkavarva karamellizálom-sütöm. A patisszonfasírt, mézes körte, fűszeres sült csirke trió első hallásra bizarrnak tűnhet, ám remekül illenek egymáshoz ezek az ízek.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook