Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel recept

Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel recept

A Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel hozzávalói:
Hozzávalók fasírthoz:
50 dkg darált sertéscomb
1 szelet tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyér
2 tojás
pirospaprika
hagyma
fokhagyma

bors
kakukkfű
majoránna
zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez


A Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel elkészítési módja:
A darált húshoz hozzáadom a kenyeret, a 2 tojást, és ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, valamint a felsorolt fűszerek mindegyikéből szórok bele, majd masszává gyúrom az egészet. Vizet kézzel gombócokat formálok a húsból, zsemlemorzsában meghempergetem őket, és forró olajban kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem róluk a felesleges zsiradékot. Mézes-bazsalikomos zöldbab készítése. Egy kiló zöldbabot (zöld és sárga színűt vegyesen, így dekoratívabb lesz a tálalás) megpárolok 3 evőkanál olajon, majd szűrőlapáttal jénai edénybe kiszedem, 2 evőkanál mézzel és friss, apróra vágott bazsalikommal összeforgatom. A mártáshoz 5-6 evőkanál 20%-os zsírtartalmú tejfölt és 2 kis kanál kaprot elkeverek.


Kategória: Húsételek receptjei


A fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook