Menstruációs szegénység kifejezés! (beszélgetés)
Annyi nevet megjegyezni? DD
Egy tanár, vagy óvónő hogy képes?
A saját gyerekei nevét csak sikerül.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Én
Na annak adok nagyon szívesen ,mindent amit csak tudok nélkülözni és adni!!! De csak azzal a feltétellel ha az elmegy s tanítja ,beszél róla a saját “népének” mert sajnos én hiába mondanám tanítanám nem fogadják el..
Igen s ez lenne meglátásom szerint a megoldás! Azt támogassuk aki tovább tudja adni a jót .
Mindenkitől elnézést kérek senkit nem szeretnék megbántani,de hosszú évek óta próbálunk segíteni magán emberként,cégként. De amiről eddig írtam ez volt a tapasztalat!!! Ezt letagadni és el hazudni sem fogom senki és semmi kedviért. Mert ez az igazság.
"... ez is bizonyos népcsoport kultúrája..."
Vagy inkább a kultúra hiánya. Ne nevezzük kultúrának, ha valami nincs.
Ja és ismerek olyan kisebbségi családot (rengeteget -nagyon sokat) akik úgyszintén 9-12 gyerekkel ülnek a kerítés nélküli házuk előtt az árokparton,a portát lepi a gaz,a gyümölcsfáikat kivagdossák a masinára,a kerti budi összedőlve (tele ivarérett ffi vel egynek sincs igénye megreparálni) szarnak fosnak a ház mellé.. ha kapnak jószágot INGYEN -eladják.. vittem mosógépet eladták,vittünk kötelet akkor is a kerítés drótra teregettek...kapott az ovis gyerek kiscipőt .. még aznap dohány papírra cserélték..
mit tudsz tenni? Adsz betétet -tampont? Szerinted mit tudunk ezzel megoldani ha igény nincs rá...
én adtam rengeteget
Bele keseredtem
Már behozták az amerikai nagy családot, de még csak nem is ez a család az egyetlen.
Az anya még mindig szül, mert így szereti. A sorban következő lánya is termékeny, az esküvő utáni évben már jön a baba.
Szüzen házasodnak, nem védekeznek.
A legtöbbször hasonló beállítottságú a házastársuk is, így házasság révén is kerülnek rokonok. Egy-egy családi bulira termet bérelnek. Ott aztán annyian vannak, hogy csak nézem, hogy lehet ennyi nevet megjegyezni. Mert látni, elég jól fejben tartják, ki kicsoda.
Volt olyan hogy adtunk popsi törlőt-szappant-fogkrémet-mosógélt stb
Elcserélték borra-dohányra
Eladták pár Ft-ért
Az asszony mondta el mikor rákérdeztünk ,egy hét múlva hova tűnt ennyi cucc...
Nem az asszony ,meg a gyerek cserélte el gondolhatjátok.. hogy segítesz ilyenkor???? Szemem láttára fújták az orrukat a gyerekek a ruháikba... mondom miért csináljátok ezt? Mert nincs papirzsepi.. a ruhát nem mossák ki nagyon mert nem éri meg!!!! Eltüzelik mikor már koszos meg taknyos mert a családsegítőnél zsák számra van adomány ruha....
Na újból kérdezem? Így hogy segítesz jó szível ?
Nem is azért mondtam, mert olcsóbbnak tartom.
Ami naponta szükséges, nyilván többe kerül, mint a havonta pár napon át használt dolog.
De szintén alapvető higiéniai cikk.
A textilpelenka mosószert és rendes vízellátást igényel. És nem tudom, lehet-e hozzá gumibugyit kapni.
További ajánlott fórumok:
- ""ÁS"" végződésű szavak, kifejezések
- Három megadott betűvel alkoss háromszavas kifejezést, mondatot!
- Irodalom feladat, híres művek címei átírva rokon vagy hasonló értelmű kifejezésekkel
- Hol kezdődik a szegénység?
- Közmondások, szólások, hasonlatok, kifejezések, melyekben egy állatnév szerepel
- Szólánc-becenevekből, becéző kifejezésekből