Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Menstruációs szegénység kifejezés! fórum

Menstruációs szegénység kifejezés! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
130. AP34 (válaszként erre: 124. - Mezei Virág)
júl. 1. 20:24

2-3 ezer ft havonta?Azért az egy kicsit sántít.

A DM saját márkás 20db-os maxi intim betéte 349 Ft./direkt rákerestem/Na most ebből kell másfél,max két csomag egy hónapban,legalábbis ha egy átlagos erősségű és hosszúságú menstruációt veszünk példának.

Ettől biztosan vannak még olcsóbb betétek,lidl,aldi saját márkás,vagy az ilyen euró diszkontod vagy mi fene boltnak hívják.


Ettől függetlenülszomorú,hogy létezik a jelenség.

129. Mezei Virág (válaszként erre: 127. - Globus)
júl. 1. 19:56

És a legszegényebbek minden támogatásból kimaradnak... :((

Nem fogy, hanem nő a számuk.

128. Mezei Virág (válaszként erre: 126. - Buksi74)
júl. 1. 19:54

Az. Nálunk esély sincs a szegénységből kimászni :(


"Vannak térségek az országban, ahol a nagyobb városok környékén nyomortelepek jöttek létre, ahol az emberi élet elemi feltételei is hiányoznak"

127. globus (válaszként erre: 124. - Mezei Virág)
júl. 1. 19:43
Igen, az... kicsit tovább gondolva a témát, miből lesz hamarosan pelenka, babaruha? Mert nyilván fogamzásgátlás sincs.
126. Buksi74 (válaszként erre: 124. - Mezei Virág)
júl. 1. 19:34

Igen! Zokniból betét..zsebkendő gombocbol tampon😢

Borzasztó

125. unom (válaszként erre: 121. - Channa*)
júl. 1. 19:00
Nekem meg az volt a szerencsém, hogy elküldtek. A kedves óvónők kisegítőbe akartak küldeni, a pszichológus meg nem értette, hogy miért.
124. Mezei Virág (válaszként erre: 122. - Buksi74)
júl. 1. 18:47

Erre gondolsz?

[link]


Elszomorító... :((

123. Mezei Virág (válaszként erre: 24. - Lávli)
júl. 1. 18:45

Szerintem meg annyi jövedelem kellene az embereknek, hogy a szükséges dolgokat mindenki meg tudja venni.

Talán maaajd egyszer...


"A jelenség miatt több ország csökkentette már a női egészségügyi termékek áfáját. Hazánkban ... támogatnák a javaslatot, de a minisztériumban nincs napirenden."

[link]

122. Buksi74
júl. 1. 18:29

Ma az indexen erről van egy igen megdöbbentő cikk.

Aki még nem hallott róla ..

121. Channa* (válaszként erre: 120. - Hmkati)
máj. 12. 08:27

"Azért is nehéz kitörni, mert nekünk már az általánosban megmondta a jóakaró tanár: Belőled vagy segédmunkás lesz vagy börtöntöltelék."


Ezt nem csak veled és a mélyszegénységből jövőkkel csinálták/csinálják.

Ez is oka annak, hogy a pszichológusok és pszichiáterek nem a kedvenceim, illetve az, hogy szerintem semmihez nem értenek.


Én nem mékyszegénységből jövök, sőt!

De ha rajtuk múlik és a szüleimet nem érdekli a sorsom, akkor most nem is tudom mit csinálnék, ugyan is még az iskola érettségi felmérésről elküldtek hozzájuk és szerintük engem kisegítő iskolába kellett volna beíratniuk a szüleimnek. Pusztán azért, mert a bizottság elnöke majdnem szívgörcsöt kapott, mert kétkezes voltam (a feladatnál a házat el kezdtem bal kézzel rajzolni, majd befejeztem jobb kézzel). Egy kicsit sem érdekelt senkit, hogy már hónapok óta tudok olvasni, írni és számolni, annak ellenére, hogy épp csak 5 éves voltam.

Aztán később, amikor szakmunkásba jártam az egyik oktató azt mondta, amikor mondtam, hogy megyek szakközépbe, majd főiskolára, hogy kinyalja a seg.em, ha nekem lesz érettségim. Nem mentem vissza hozzá az érettségim után:D Persze, lett diplomám is.


A gyerekemről meg azt mondta az osztályfőnöke, hogy jobb lenne ha szakmunkásba íratnám, mert úgy sem képes leérettségizni. Hát...neki sem lett igaza, mert nem csak érettségije van, de diplomája is, és még saját cége is:DDD


Tehát, ennyit arról, hogy kell e foglalkozni az ilyen jóakarókkal?


Nem kell elfogadni mindent, amit ezek mondanak, ők sem tudnak mindent és nincs befolyásuk az életünkre. A legtöbb csak okoskodik és nem értenek a szakmájukhoz.

120. Hmkati (válaszként erre: 93. - AppIe)
máj. 8. 10:35
Azért is nehéz kitörni, mert nekünk már az általánosban megmondta a jóakaró tanár: Belőled vagy segédmunkás lesz vagy börtöntöltelék. S mivel tanulni akartam, mondtam ápolónő leszek. Elküldtek pályaválasztási tanácsadóba. Mondván szerintük max egy gyengébb mezőgazdasági szakmunkásképző jöhet számításba. Vinni kellett egy lezárt borítékot a suliból. S végig arról szólt a tanácsadás, hogy megpróbáltak rábeszélni, hogy menjek dísznövénykertésznek. Elmagyarázták anyukámnak, miért ez való nekem. Mivel kedvenc tárgyam a kémia és a biológia. Illetve szerintük én emberkerülő vagyok, de szeretem a természetet. Valóban akkoriban túráztam.És viszonylag gyenge a suli. Majd adtak egy cédulát, hogy látogassunk el a suliba, már aznapra meg is beszélték az időpontot. Kijőve a cédula a kukába és elmentünk enni a tejbárba. S beadtam a jelentkezésem tanáraim intése ellenére az egészségügyibe. Imádtam a sulit, a tanulást, később a hivatásom. Majd jött a betegség. Azóta vidékiként, bénán, autó nélkül, csórón elhelyezkedni esélyem sincs, viszont visszaszoktam újra a nélkülözésbe. S elszállt a jövőképem. Nekem legalább volt, másoknak ez sem alakul ki.
119. Hmkati
máj. 8. 10:04
Magam is is mélyszegénységből jövök. Szerettem volna előítélet csökkentő beszélgetéseket indítani MÉLYRŐL JÖVŐNK AVAGY JÖVŐKÉPTELENÜL címmel. sajnos sehonnan nem kaptam választ. Elég sok felé írtam. Mivel mozgáskorlátozott vagyok és csak a járadék a bevételem, azt kértem állják az odajutásom költségeit. a szegénység bizony most is tabutéma.
118. f0b99b27d1 (válaszként erre: 116. - Tumbo)
máj. 5. 14:56

Tegnap így jártam én is. Jöttem ki egy boltból, autómatikusan nyílt az ajtó,lassan jöttem, mert előttem két ember ment. Erre a hátam mögött egy idősebb férfi elkezdett velem ordítani ocsmány szavakkal,azt mondta,hogy: A k*rva isten b*sszon meg, hogy ilyen lassan megyek, rák egye ki a szívemet, hát siet, nem tudom vinni a p*csámat jobban?!

Teljesen le voltam döbbenve. Megkérdeztem tőle milyen viselkedés ez,hát semmi rosszat nem ártottam neki. Normális választ nem adott, csak káromkodni tudott. Rosszul esett,még akkor is, ha tudom nem tettem semmi rosszat.

117. f0b99b27d1 (válaszként erre: 110. - Ab65a971c2)
máj. 5. 14:50
Olyan higiénikus környezetben szexelnek,esznek,stb. Szóval az sem jobb.
116. tumbo (válaszként erre: 114. - Buksi74)
máj. 5. 14:37
én ordítani nem szoktam.de hogy miért ilyen bunkó mindenki.jövök ki a boltból,nyitom az ajtót,tolakszik be egy kislány,utána egy férfi.
115. Guruljka (válaszként erre: 114. - Buksi74)
máj. 5. 14:07

Engem egyszer a hátam mögül ordítottak le.

Keskeny járdán mentem, a hátam mögött egy pár. Siettek volna - én nem. A pasi elég keresetlen szavakkal üvöltött rám. Pedig ha rendesen szól, akkor is félreállok, hadd siessenek.

114. Buksi74 (válaszként erre: 113. - Tumbo)
máj. 5. 14:01

Ismerős. Ha megyünk a járdán s velünk szembe jön egymás mellett 2-3 “illető” biztos nem húzódik le.. teljes széleségben közlekednek

A múltkor egy öreg nénit így löktek majdnem a sínekre ha el nem kapom a könyökét..borzasztó

Pedig én nem félek tőllük. Sokáig köztük éltem vidéken (egy kis falu ami 90%ban csak kisebbség volt ) az a lényeg soha nem szabad félre húzódni.. ordítani kell velük. Ha megilletődsz véged van.

113. tumbo (válaszként erre: 104. - Buksi74)
máj. 5. 12:08
nekem nem köszönnek.mikor egy kislány köszönt,azt mondta neki a nagyanyja,vagy dédanyja,az isten tudja.várd meg míg előre köszön.na addig álljatok féllábon.de na másén lehetőleg.
112. tumbo
máj. 5. 12:01
biztos mondtam már a 13 gyerekes asszony,aki egy árva fillért nem fizetett be a költségvetésbe,be akarta perelni a kórházat,mert a bütyökműtét után egy hónapra is sántított.hát akkor mit szóljak én az elbakkerolt térdműtétem után.és aztán mikor írtam,hogy aki egy napot sem dolgozott,szebb háza van,mint nekem.hát kaptam a szitkokat rendesen.hogy biztos többet dolgoztak,mint én.ja,a bodzaszedésből.
111. Candytuft (válaszként erre: 101. - Papája)
máj. 5. 11:57
az ábra azt mutatja,hogy nem használják.. nézz szét,kevesebben nem lesznek..:( :/
110. ab65a971c2 (válaszként erre: 98. - F0b99b27d1)
máj. 5. 11:56
Egy olyan higiénikus környezetben felhelyezni... Brr.
109. Bless the child (válaszként erre: 105. - Andilaci)
máj. 5. 11:54
Hiszen te is magyar vagy.
108. tumbo
máj. 5. 11:53
lehet,hogy utalványt kapott,de ha pénzt is,biztos,hogy arra költötte.négy gyereke volt intézetben,nem akart többet.mikor láttam a buszon csinosan föl volt öltözve,igaz a pár zsák ruhából,amit kapott sikerült.ha nem tanyára születnek,talán jobb élete lett volna.
107. unom (válaszként erre: 105. - Andilaci)
máj. 5. 11:51
Mindenhol van mélyszegénység sajnos.
106. tumbo (válaszként erre: 105. - Andilaci)
máj. 5. 11:48
miért.akinek kenyérre sem telik.az áfáját meg kéne szüntetni.
máj. 5. 11:14
Nem is hittem volna,hogy Magyarországon létezik ilyen.Meglepő nagyon számomra😶😮
104. Buksi74
máj. 5. 11:12

Olyat is hallottam a saját füleimmel, nem mástól ,nem mende -monda ,hogy ők már összesúgnak egymás háta mögött ha egy lyány 14-18 éves kora közt nem babázik,hogy NEM TÁN BETEG? Az már gyanús.. megvetendő

Ja és lehet ezen szörnyűlködni,lehet erről nem beszélni,meg lehet ezért kövezni azt aki kimondja.. de akkor is ez az egyik legnagyobb probléma ma itt ,kicsiny országunkban

103. globus (válaszként erre: 100. - Tumbo)
máj. 5. 11:11
Pénzt erre nem adnék, inkább magát a kiváltott gyógyszert. Elég drágák a fogamzásgátlók, több ezer Ft, és ha pénzben adják, esetleg másra fordítódna.
102. Channa* (válaszként erre: 101. - Papája)
máj. 5. 09:55

De most gondolj bele, mekkora adag hormont pumpálnak egyszerre a szervezetbe!

A gyógyszer sem veszélytelen, hát még egy ekkora dózisú injekció.

Én nem kérnék belőle az biztos...

101. papája
máj. 5. 09:06

Családvédelmi Szolgálatnál dolgozó védőnő ismerősöm mesélte kb. 15 éve, hogy a kisebbség női kérhetik ingyenesen az injekcióban adható fogamzásgátlót. Egy adag 6, vagy 8 hónapra ad védelmet erre már nem emlékszem. Kérdeztem, ha ez ingyenes miért nem kaphatja a nem kisebbség is, hiszen ez így egyszerű védekezés és miért nem tudunk erről. Az mondta ezt nekik találták ki.

Kíváncsi lennék rá, hogy erről mennyien tudnak és használják-e.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook