Mennyire szeretjük, vagy csak muszájból végezzük a házimunkát? Ki rendmániás, és ki az, aki elviseli a káoszt maga körül? (beszélgetés)
...és egy ismerősöm mondta egyszer, amikor erről beszélgettünk, hogy kétféle rendetlenség létezik:
Az egyik a művészi rendetlenség, amikor pl. az íróasztalon más számára káosz van, de a tulajdonosa vakon is megtalál mindent, és a lenne káosz, ha valaki rendet rakna rajta, a másik meg a normál állapot, amikor számunkra rendben van amúgy, de a rendmániások számára már az is kupi...
Ezt itt olvastam valahol, hogy hol, mindegy, a lényeg a tartalma, és szerintem nagyon igaz:
"A koszos edények azt bizonyítják, hogy etetem a családom, a teli szemetes, hogy takarítok utánuk; a rendetlenség azt hogy hagyom hogy a gyermekeim jól érezzék magukat és felszabadultan játszanak; a felhalmozott vasalni való azt, hogy tiszta ruhában járatom a családom; a nedves kád pedig hogy lefürdetem a gyermekeim mindennap. Ezért ha legközelebb nálunk jársz, kétszer gondold meg, mielőtt ítélkeznél! Ha azért jössz, hogy meglátogass minket, gyere hozzánk bármikor, ha a lakásomra vagy kíváncsi, jelentkezz be, mielőtt jönnél!"
Szerintem két fél nő létezik. Az egyik stresszre eszik, a másik stresszre takarít:DDD
Na jó, persze vannak kivételek.
Én is inkább a rendes kategóriába tartozom.
Imádom a rendet, de nem mindig szeretek takarítani:) viszont ha meghallok egy jó zenét, akkor nem tudok leülni 3 órán keresztül.:D
A vasalást viszont gyűlölöm.....:SS
Nem viccből áll 4 adag a vasalódeszkán:SS
Amúgy nemsoká' megyek takarítani:)))
Én utálom, ha élre van állítva minden a lakásban, nekem az mű és élettelen.
Viszont a koszt nem bírom.
Így nálam a takarítással nincs gond, a rendrakással annál inkább :)
Engem is zavar a kupleráj de közben nagyon lusta is vagyok úgyhogy kb 1 hétig csak felületesen igyekszem rendet tartani aztán hétvégenként mindent helyrerakok.
Csak a konyhában meg fürdőszobában van folyamatosan rend és tisztaság mert ebben a két helyiségben nem tudom elviselni ha minden "szalad" vagy kosz van.
hát én ezzel úgy vagyok, hogy szeretem a rendet magam körül, de nekem nem gyerekem van hanem párom... :D
és ő rendszerint szereti a ruháit ledobva hagyni, vagy éppen előhagyni a dolgait, én meg csak pakolok utána, és azért egyszer kétszer már mondtam neki hogy popóverés lesz :P
Persze csak viccből. Nem vagyok rendmániás cseppet sem, de azért egy alaprendet szeretek tartani, zavar ha nagy kupi van, meg amúgyis valaki bejön mit lát?
Szóval azért erre igyekszem odafigyelni.
A zseni átlát a káoszon is:D
Nem szeretem és nem is érzem jól magam a rendetlenségbe, bár elég 10 egész perc is, hogy kupit csináljak.
én szeretek takarítani...akkor mindig úgy érzem hogy ez az én háztartásom :) holott tudom hogy nem, meg még fiatal is vagyok hozzá úgy érzem...de ilyenkor mindig belegondolok hogy ha majd nekem lesz családom milyen jó lesz rájuk főzni, takarítani...ilyenek jutnak eszembe :)
ha meg ideges vagyok akkor meg mindig takarítok :) annyira jól le tudja vezetni a feszültséget szerintem :) legalább is nekem nagyon jól levezeti :)
Én ugyan így vagyok.A cipőt az ajtó előtt levenni:-)
Szeretem ha finom illat van a lakásban.És így van minden a helyén.Párommal ezért szoktam is kiabálni:-) mert ha hozzányúl valamihez tuti nem oda/nem úgy rakja vissza ahogy volt.De ö már ezt megszokta.Sőt ha megkérem h. ágyazzon be az a válasza: Minek úgysem jó úgy ahogy Én csinálom.
Engem így neveltek.:-).
én rendszeresen takarítottam rendet raktam míg nem lett egy gyerek. aztán mikor 6 hós lett elkezdett pakolni. szét és ki. és egyre nagyobb kupi lett. valamikor akkor adtam fel.
mostanság is naponta 2-szer rendet rakok, de nem látszik. és beteszem ő kiveszi. de már nem érdekel.
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Elhidegülés a párunktól, pedig szeretjük...
- Pasik és a házimunka
- Ti hogyan osztjátok be a házimunkát?
- Hogyan oldod meg 8 hónapos baba mellett a házimunkát?