Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló? (tudásbázis)
Hát én elárulom: nekünk kétszer szakadt ki (régebben ilyen sosem volt), és nem vagdostuk előtte ollóval, és nem estünk egymásnak úgy, mint egy állat, mégis...
Bármikor lehet közte "selejt", úgyhogy én nem bíznám rá az életem... Az, hogy eddig nem szakadt ki...van még jó pár évtized arra, hogy megtörténjen.
Árulja már nekem el valaki, hogy lehet az?? 2 évig használtam óvszert, soha nem volt vele semmi baj! A papirján le van irva, úgy kell felhelyezni. Ha nem marad alatta levegő( attól szokott kilyukadni) akkor nem tudom elképzelni mi gond lehetne még vele. Én egyszer lufit fújtam belőle, direkt arra mentem hogy kiszakadjn és képzeljétek fél órát kínlódtam vele mire szétszakadt. Egy sima aktus (még ha állatok módjára csináljátok se) alkalmas arra hogy kilyukassza, ha nincs benne levegő és nem járt le 10 éve. Használat után mindig fújtam bele levegőt és összefogtam a végét, hogy nincs-e mikrosérülés ami szabad szemmel nem látszik. Hát nincs. Ha szakad akkor szó szerint végighasad és az látható. Azért ez a "megfelelően volt használva és mégis kiszakadt" nekem értetetlen.
A gumit gyengítik gyógyszerek(hüvelykúpok) egyes sikosítók, éles körömmel sem nehéz ártani neki.
Mensi alatt nem sok esély van teherbe esni, de sosem nulla. Előfordult már. És látom többen is írták, hogy ez a bogyó se 100%. Majd kiderül. Gondolom még messze van a mensid, izgulhatsz egy sort. :S Drukkolok!
Nálunk is megfelelően volt használva az óvszer...
Mindenesetre ma, egy héttel az Escapelle bevétele után megjött - két héttel korábban a vártnál. Még mindig nem nyugodtan meg teljesen...
@krisztika26, mi a helyzet?
@lilflowerke - remélem, hogy segít a bogyó.
Kedves Elfelejtett jelszó, megfelelően volt használva az óvszer,de mégis kiszakadt...
a kérdésem az volt,hogy teherbe eshetek-e így ?:S
Sziasztok!
18 éves lány vagyok,a barátommal tegnap este voltunk egütt és kiszakadt az óvszer...egyből rohantunk a sürgősségire kaptam Escapelle tablettát kb 2-3 órára az esemény után vettem be.A menstruációmnak 10.-én lett vége(2nap elteltével a közösülés után)!Szerintetek mennyi az esélye,hogy teherbe essek? Nagyon aggódok, egyébként 3hónapja már vettem be 1 Escapellet!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Sziasztok!
Nekem utoljára aug.8-án volt a menstruációm és aug. 16-án történt a párommal egy kis 'baleset' (ez szombatról vasárnapra virradó éjjel történt) Nyaralni voltunk és a gyógszertárban nem adták ki a gyógyszert. Ezért csak hétfőn tudtam feliratni. kb. 34 óra múlva vettem be a gyógyszert. Semmilyen mellékhatása nem volt. Múlt hét pénteken kellett volna megjönni, de nem jött. Csináltam két tesztet és pozitív lett. Úgyhogy most sajnos futnom kell azokat a köröket, amiket pont a tablettával szerettem volna elkerülni!!! Nekem tehát nem segített!
sziasztok!
én 2 hete vettem be tablettát 2 órán belül, és rá 5 napra barnás véres folyásom volt,most meg a hasam fáj, ez mitől lehet?
Mi az a 84%? Csak nem teherbeesési arány? :O
A tabi aktus után 72 órán belül véd. A 32 tehát pont jó, én még 71-nél se aggódnék. Nem olyan könnyű ám teherbe esni, egy egészséges nőnek ha minden stimmel is csak 30% esélye van egy hónapban.
Szóval én tök nyugodt vagyok védekezés nélkül is.
Szerencsére velem se volt semmi baj! Aug 2-án, 2 nappal a vártnál hamarabb, de megjött!
:)
Csúnya dolog ilyet mondani tudom, mert van aki hiába próbálkozik... De én azt szeretném, hogy a pici jókor jöjjön és jó időben, amikor már meg tudunk neki adni mindent és adottak a körülmények is!
:) :)
Szerintem az eredetihez képest kell számolnod, tehát a normális időben.
Én jul. 30-án vettem be Escapelle-t. Ez a menstruációm után a 8. nap volt. Utána a 8. napra volt vérzésem. De a ciklusaim elég hosszuak, ugyhogy ez még nem az volt. A mensturációmnak már 2 napja meg kellett volna jönnie.. de semmi :( A ciklusaim ilyen 35-45 naposak, és eddig rendszertelen is volt, ugyhogy biztos nem tett jót neki a gyógyser. De ugye, ha volt vérzés, akkro kizárt a terhesség? Vagy van esélye? Bárcsak megjönne már a mensturációm, akkor nem kéne aggódnom.. no meg ha nem történik "baleset".
Köszi a válaszokat
Sziasztok!
Most 15-én múlt el a menstruációm és 16-án történt egy védekezés nélküli együttlét. 18-án bevettem az Escapellét és és rá 5 napra, azaz ma picit "vérezgetek". Szerintetek ez teljesen normális? Valamint mikorra várható véleményetek szerint a következő menstruációm, mostantól 28 nap vagy az eredetileg tervezett időpontban?
Köszi a véleményeket!
Sziasztok!
Szombaton összevesztem a párommal, vasárnap hajnalban jött egy béküljünk ki szex és egy katasztrófa... 32 órával később sikerült tablettát iratni és bevenni (remélem még hatásos lesz)! Escapelle-t kaptam én is!
Egyszer már vettem be Escapelle-t és csak jót tudok mondani róla, mert nem borította fel a ciklusomat, csak 2-3 hónapig nem 28, hanem 30-31 napra jött meg, de utána még be is állt pöpec 3 naposra a vérzés...
Remélem most is segíteni fog!!!!!!!!!!!!!!
Ezelőtt nem tapasztaltam semmi mellékhatást, de tegnap nagyon fájt a fejem, kicsit szúrt az alhasam oldalt és az étvágyam lett nagyobb... De semmi komoly szerencsére... !
Volt, hogy kaptam Rigesoftot is, attól kb 3 hónapig 2 hetente jött eg teljes gőzzel! Tuti biztos voltam benne, hogy nincs baba, de azért megviselt...
Szerintetek 32 óra nem sok?
Csak mert ezelőtt nem vártam vele ennyit és most azért félek, hogy nem esek bele abba a 84%-ba!
Drukkoljatok!!!!!
Üdv!
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod.Ma reggelre megjött hála istennek.
További ajánlott fórumok:
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Valaki tud valamit a Rezia nevű fogamzásgátló tablettáról? Elsősorban a mellékhatásaira lennék kíváncsi, és hogy megbízható-e?
- Mennyi az esély arra, hogy valaki sürgősségi fogamzásgátlás mellett maradjon terhes?
- Mennyire megbízható a férfiaknak készült fogamzásgátló?
- Bevált-e az escapelle sürgősségi gyógyszer vagy nem?
- Mik a sürgősségi fogamzásgátló tabletta tünetei?