Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló? fórum

Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
2009. nov. 30. 09:39
Ezzel a fórummal minden rendben van amennyiben nem a 20. erről szóló téma csak a hoxán.
187. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 184. - Docsi)
2009. nov. 30. 09:36

Nem jártam így sohasem mert én tudom helyesen használni a gumit. MErt nem hiszem el, hogy ez a sok ember akinek kilyukadt mind megfelelően használta. Mindenkinek meg kéne tanulnia mielött ágyba bújik!

Egyébként nem tudom észrevetted-e, hogy egy árva szót sem szóltam hozzád? Amit mondtam az se rád vonatkozott hanem úgy általában az emberekre. Az egyetlen amiért bocsánatot kérhetek az általánosítás.

Amit én definiálni akartam az nem ez a fórum hanem az az emberi magatartás amit azok tanusítanak akik már ilyen csipp csupp dolgok miatt kiírja a fórumot. Mert google csak nálam van, csak én informálódom mielött kérdeznék. Más akkor is kérdez ha tele van a net a keresett információval. Elhiszem, hogy kényelmesebb rögtön megkérdezni mint venni a fáradtságot és kicsit utánanézni. Erről az általános beállítódásról beszéltem ami itt a hoxán(szerintem egyre inkább) megfigyelhető. De speciel nem rád gondoltam, nem ismerem a sztoridat. Csak éppen most szakadt el az a bizonyos cérna.. Bocsi, rosszkor voltál rossz helyen. De attól még nem téged hurrogtalak le!

186. 099c0bed40 (válaszként erre: 184. - Docsi)
2009. nov. 30. 07:56

Kedves Docsi, én nem szerettelek volna megbántani, távol álljon tőlem.

Azért írtam amit írtam, mert nem Te voltál már az első aki olyant kérdezett, ami szerepel a gyógyszer tájékoztatóján.

Volt nekem olyan ismerősöm ( nem itt!) aki azt is bevallotta, hogy a tájékoztató papírt nemhogy nem olvasta el, de egyből el is hajította, csak a gyógyszert kapta be, és azt hitte kész, ennyi.


Magam azért nem szedtem soha Escapelle-t, mert mikor én voltam fiatal, akkor még a Postinor volt csak forgalomban semmi egyéb, és ilyen fórumok sem léteztek, mint most. ( 30 éve)

De távol álljon Tőlem hogy bántsalak, ha így hangzott amit írtam, akkor kérlek bocsáss meg.

185. 099c0bed40 (válaszként erre: 181. - Barbee1990)
2009. nov. 30. 07:50

Szia, ezt a gyógyszer nem folyamatos védekezésre való, hanem kizárólag "baleset" esetén, utólagos védelemre.

Nagyon nagy mennyiségű hormon van benne, ezért a figyelmeztetés hogy max. 2-szer lehet vele élni évente, hacsak valaki nem akarja taccsra vágni a hormonrendszerét.

Felnőttek vagyunk ( vagytok) döntsétek el hogy mi a jó, ez persze kényelmesnek kényelmes, hisz "csak" utólag kell használni---de ér-e ennyit ez a kényelem, hogy a hormonháztartásod utána esetleg hónapokra megzavarodik?

Ha igen, semmi gáz.

Ha nem, be kell tartani amit ír a tájékoztató.


A napi fog. gátló tabin kívül egyébként többfajta módszer is létezik, ha unod hogy utánaolvass, menj el a tini ambulanciára, vagy kérdezz meg a neten egy szakértőt, Ők részletesen el fogják mondani mik ezek .

184. Docsi
2009. nov. 29. 23:03
Nos kedves Elfelejtett jelszó és Öregnéneőzikéje!Természetesen elolvastam a tájékoztatót nem is 1x és sok oldalt végignéztem és elolvastam.De ilyen esetben az ember elég ideges és ienkor szokása "banális" kérdéseket is feltenni ami más esetben egyértelmű lenne számára....és azért ír be ilyen oldalakra h keresse a hasonló eseteket és egy kis vigaszt találjon és beszélgessen hasonlóan járt emberekkel.Ilyen kétségbeesett helyzetben sztem nincs senkinek szüksége arra h olyan válaszokat kapjon amit írtatok...Gondolom ha itt vagytok ezen a fórumon akkor Ti is így jártatok valamikor ugyh nem értem h miért kell ilyeneket írnotok ebben a helyzetben hisz Ti is átéltétek ezt,nem??Ez a téma sztem pont nem definiálható egy "köhögésről" szóló fórummal...Fontos mindenhonnan információt szerzni!!Ebben a helyzetben akár egy életről is lehet szó,amivel nem illik játszani senkinek!!
2009. nov. 29. 13:22
De már kezdem megszokni, vannak akik köhögnek egyet és már írják is ki a fórumtémát...
182. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 178. - Cézé)
2009. nov. 29. 13:21
Igazad van ez engem is dühít néha
2009. nov. 29. 11:52
Sziasztok. Velem ebben az évben 2-szer fordult elő sajnos, h escapelle tablettát kellett bevennem, ugyanis mind2 esetben elszakadt az óvszer. Az első ilyen eset április környékén történt, a másik nov. 23-án pár napja. Kérdésem az lenne, h mivel egy évben 2-szer lehet ezt a gyógyszert bevenni, akkor min. 6 hónapig nem szabad szexuális életet élnem, mert kockázatos? Egyáltalán mi történik, ha többször veszem be? Fogamzásgátlót semmiféleképpen sem akarok szedni. Köszi
2009. nov. 29. 09:49

Szia, cézének igaza van, sok hozzászólás annyira banális kérdéseket feszeget, amik egészen érthetően le vannak írva a tájékoztatóban, csak annyi kéne hozzá, hogy valaki vegye a fáradtságot, és még mielőtt beveszi a gyógyszert, végignyálazza a laírtakat.

És ha akkor sem ért valamit,hát itt ez a fórum, volt már eddig 178 hsz, ha kicsit visszaolvas, könnyen lehet hogy rátalál az őt érdeklő problémára és annak magyarázatára is.

És ha még ekkor sem tiszta hogy mi a helyzet, van a net, milló egy enfo, aztán meg van a "kérdezz-felelek" rovat ahol szakembertől lehet kérdezni, plusz vannak a rendes, hús-vér nőorvosok, ahova bármikor bármilyen kérdéssel vagy kétellyel el lehet menni .

Hogy ilyen variációhalmazt sem elég egyeseknek, arra már nem lehet mit mondani, csak csúnyát lehetne, azt meg nem akar az ember.

179. FiatalVok (válaszként erre: 178. - Cézé)
2009. nov. 28. 15:16

Újat nem mondtál.

Űgyhogy megkérdezem, hogy ezt miért is írtad le?

178. cézé
2009. nov. 26. 16:13

Rá van írva a tájékoztatóra, hogy a vérzésnek normális időben kell megjönnie, persze okozhat rendellenességet. Ez annyit jelent, egyszerű értelmezéssel, hogy ha hamarabb nem jön meg, az normális, ellenben, ha hamarabb megjön, akkor se kell kétségbe esni, mert az is normális.


És szintén le van írva azon a tájékoztatón, hogy egyéb mellékhatása nincs.


Az emberek ennyire nem olvassák el a papírt, mielőtt bevesznek valamit????

2009. nov. 26. 08:59

Igen-igen. Láthatod itt is... Elég sok mindenkinek nem hatott a tabletta :S .


Hozzászólók közel negyede írta kb., ami engem is megdöbbentett.


Olyan is volt, hogy valakinek hatott, de teljesen szétbombázta a ciklusát hónapokra...

176. Docsi (válaszként erre: 175. - FiatalVok)
2009. nov. 25. 19:33
Igen!Én is olvastam valahol h 7-9napon belül elvileg meg kell jönnie!Ezért várok vele hétfőig,de addig hátha meg is jönne.Csak sajnos ez nagyon egyén függő mert nincs két egyforma ember...
2009. nov. 25. 14:03

Ja, látom, 20 éves vagy. Én 21, nekem sem jött volna most jól!


Tesztelj mindenképp! De látom, hogy vasárnap történt a dolog, azért vedd meg a tesztet, és hétvégén csináld meg. Vagy jövő hét elején.


Sokan írták itt egyébként, akiknek használt a tabletta, hogy 1 héten belül meg is jött nekik.

2009. nov. 25. 14:01

Hány éves vagy?

Vedd meg azt a tesztet, már kimutatja, szerintem, ha esetleg....

173. Docsi (válaszként erre: 172. - FiatalVok)
2009. nov. 24. 21:40
Értem!Köszi a választ!Örülök h neked minden rendben volt és szerencséd volt:)remélem én is hasonlóan leszek vele,mert most még naon ideges vagyok...:Snem is tudom mit csinálnék ha...
172. FiatalVok (válaszként erre: 171. - Docsi)
2009. nov. 24. 20:35

Igen-igen :) .

Nálam minden rendben volt, nekem nagyon hamar megjött, ha nem jött volna, akkor csináltam volna azért egy tesztet, mert elég ideges voltam. Azért jobb, ha biztosra megy az ember lánya ilyen esetben...

171. Docsi
2009. nov. 24. 20:01
Jaj bocsi most olvasom már leirtad h neked h volt...:)
170. Docsi (válaszként erre: 169. - FiatalVok)
2009. nov. 24. 20:00
Értem!Köszönöm a választ!Neked FiatalVok h volt?Mert én nem érzek semmi különösebbet,teljesen jól vagyok semmi tünet.Ez a normális vagy kellene vmit?neked mennyi időre jött meg utánna??
169. FiatalVok (válaszként erre: 168. - Docsi)
2009. nov. 24. 18:17

Én is így voltam, vagyis nekem pénteki napon múlt el, és szombatin történt a dolog. Nem lett semmi baj, én negyed órán belül bevettem a tablettát. Dokihoz én nem mentem vissza.

De, hogy teljesen nyugodt legyél, csinálj egy tesztet, azt hiszem így pár nap után is már kimutatja a terhességet.

168. Docsi
2009. nov. 23. 19:15
Sziasztok!A segítségeteket,véleményeteket szeretném kérni!Most Nov. 14-én jött meg nekem 19-én elmúlt és 22-énn reggel történt a baleset a párommal...Azonnal elmentünk az ügyeletre és max.2órán belül bevettem az esemény utáni tablettát.Mekkora az esély a terhességre?Az normális h különösebb mellékhatást ,fájdalmat, semmi különöset nem érzek??Időnként kissé feszítő vagy fájó nem is tudom milyen érzés alhasi tájékon...És még annyi h 2hét múlva mindenképpen szükséges visszamenni nőgyógyászhoz??Előre is köszönöm!
2009. nov. 23. 10:10

Már leírtam a történetemet, de azt még hozzá tenném, hogy a gyógyszert szombati napon vettem be, utána héten csütörtökön meg is jött, 2 héttel korábban. Na, azóta ismét, de most az utolsóhoz mérve pontosan, szóval szerencsés vagyok, nálam nem rombolta a rendszert :) .

Olvastam itt, hogy valakinek hónapokig kiszámíthatatlan volt a gyógyszer miatt.

166. Lady05
2009. nov. 16. 11:18

[link]


Akit érdekel olvassa el! Ha nem tudtok valamit itt biztos kaptok rá választ!

Ha megtörtént a baj, de bevettétek a bogyót, ne izguljatok, Ti megtettetek mindent, amit csak lehetett! Ha mégis összejön a baba, akkor az azért van, mert az a baba meg akar(t) születni! Ez elég durván hangzik és elég nehéz elfogadni, ha valaki még nem szeretne gyereket, de én így gondolom!

2009. nov. 6. 16:24
Pont 85%, hogy nem leszel terhes. Egyik ismerősöm is így lett terhes... De az ő története szomorú lett a végére...
164. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 163. - 099c0bed40)
2009. nov. 6. 13:38
értem én nem is haragszom:)csak olyan sokan mondják hogy biztos a személyben van a hiba mert felelőtlen,nem jól használta stb...én nagyon figyeltem a fogamzásgátlóknál is és az esemény utáninál is...életemben egyszer,idén nyáron vettem be csak,ráadásul meg kellett volna jönnie de azért ugy gondoltam csak veszek biztos ami biztos.....nos az biztos hogy most majd 23 hetes terhes vagyok:)))
163. 099c0bed40 (válaszként erre: 162. - 9ea67a7a1c)
2009. nov. 6. 12:43

Szia, bocsáss meg, az előző hsz-t nem a Te kontódra írtam, vagyis nem szerettelek volna megbántani vagy ilyesmi.


Ha ennek ellenére így érzed, az csak félreértés, és ha részemről történt hiba, bocsáss meg érte, esküszöm nem konkrét személyre céloztam a bejegyzéssel, csak az előttem szóló szavait erősítettem meg.

162. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 161. - 099c0bed40)
2009. nov. 6. 07:41

én pár óra mulva bevettem az esemény utánit,életemben először,tehát nem sporttszerüen és rendesen figyeltem az órát mikor kell a következőt...

akkor is azt mondom nem feltétlenül tuti a szer mindnekinek akkor sem ha rendesen szabályosan van használva...többségnek jó de lehet kivétel....és tuti akkor volt nem hamarabb stb a teherbeeseés kizárásos alapon:)

161. 099c0bed40 (válaszként erre: 160. - Cézé)
2009. nov. 5. 23:41

Pontosan erről van szó, és a 72 óra a MAXIMUM, jobb ha minél kevesebb idő telik el a "baleset" és a gyógyszer bevétele között, lehetőleg 24 , vagy még ennél is kevesebb.

Megbízható szer, viszont akkora hormonbomba a szervezetnek, hogy minél ritkábban ildomos élni vele, vagyis csak olyankor ha nagyon muszáj, nem pedig puszta "kényelemből".

160. cézé
2009. nov. 5. 20:23

Augusztusban vettem be ilyet, életemben először és utoljára, peteérés idejében történt ráadásul az akció. A tabletta bevétele után egy kicsi fáradtságot éreztem, aztán semmi, és az azóta lezajlott két menstruációm is szabályos volt.


Két hete azonban elkezdtek iszonyú alhasi fájdalmaim lenni. Alig tudtam ülni, mintha tűvel szurkálták volna odabent a petefészkem.


Mindenféle vizsgálaton átestem, de semmit nem találtak, majd amikor felmerült az orvosnál, hogy vettem be ilyet, igaz hónapokkal ezelőtt, akkor azonnal mondta, hogy na igen, akkor ez lehet a baj, elmúlik, pihenjek. Egy hét múlva el is tűnt a fájdalom, gyógyszerek nélkül.


Szóval ha ilyen furcsa hatásai vannak, akkor szerintem a vérzési rendellenességektől sem kell megijedni.


Az orvos azt is mondta, hogy ő a pályafutása alatt (pedig nem kezdő) nem találkozott olyannal, aki, ha szabályosan használta, terhes maradt volna tőle.


Csak hát sok tájékozatlan ember hajlamos azt hinni, hogy ezt beveszik, és akkor az egész havi lelkiismeret be van hintve sóval, holott nem! Nagyon fontos, hogy ez csak 72 órával a bevétel ELŐTTI esetektől véd meg, utána már semmi hatása nincs.

159. 099c0bed40 (válaszként erre: 158. - Elfelejtett jelszó)
2009. nov. 2. 10:22

Értelek, tökéletesen igazat is adok, az anyagi és egyéb feltételeknek meg kell lennie mire a baba világra jön.

A lombik-módszer pedig roham léptekben fejlődik, egyre kisebb tortúra maga az eljárás, és egyre nagyobb a terhességi ráta. Pont most hallottam egy előadást, onnan tudom.

❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook