Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyibe kerül egy baba az 1. születésnapig? fórum

Mennyibe kerül egy baba az 1. születésnapig? (beszélgetés)

ápr. 17. 11:26

Sziasztok!

Nemsokára megszületik a kisbabánk, és szükségem lenne tanácsokra, hogy milyen babafigyelőt érdemes venni egy csecsemő számára.

Eddig ezen az oldalon nézelődtem: [link]

Nem szeretnénk gagyit, de túl drágát sem. Nektek milyen tapasztalatitok vannak e téren?

ápr. 17. 11:18
Valóban nem lehet általánosítani attól függ beteges a gyerek vagy éppen mennyire vannak a szülők eleresztve anyagilag sok összetevője lehet.
11. fc4ed11a54 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 09:21

Nem lehet általánosítani. Amit felsorolnak általában, a berendezési tárgyak és a ruhák azok, amiket nagyon lehet olcsósítani, ha akaros vagy ha muszáj.

Viszont a szülésre, terhesgondozásra, Dévény-tornára, esetleges egyéb külön fejlesztésekre egy vagyont el lehet költeni.

Szintén drága az anya esetleges pszichológiai segítsége, amire majdnem minden kismamának szüksége lenne, hogy könnyebben feldolgozza ezt ahatalmas traumát és változást. Intimtorna, hasizomtorna, ha esetleg probléma adódik. Drága az egészséges táplálkozása az anyának, költségesek a vitaminok is.

Az autósülések sem két filléresek.

Mindezek a gyermek egy éves koráig szükséges költések, csak sokan hajlamosak elfeledkezni az anya jogos igényeiről.

10. ,zumba
ápr. 15. 17:10
Kevesebb jövedelemmel rendelkezőknek kevesebbe, milliárdosnak meg nem számít.
ápr. 15. 16:24

hat ez jo kerdes, szerintem eleg szeles az a sav amiben ez az osszeg mozog. mi most keszulunk az elsoszulott erkezesere es az eddigi 9 honap alatt szinte semmire se koltottunk. van 2 babaagy, 2-fele ringato, rengeteg babaruha majdnem egy eves koraig, jatekok es fejleszto cuccok, furdeto kad, egeszsegugyi es orvosi keszletek, moshato es eldobhato pelenka az elso hetekre, ragoka, cumi, cumisuveg, tapszerek, autos baba ules, 2 babakocsi.

ebbol a pelenkak kerultek penzbe meg az egeszsegugyi es orvosi keszlet, a tobbi mind masodkezbol kerult hozzank, sok esetben bontatlan/hordatlan allapotban. meg a terhesruhakat is hasznaltan szereztem, mondjuk azt vettem, de felso nem kellett, nehany nadragot vettem csak.

minden mas meg ujonnan volt babakoszonto csomagokban (peldaul egy darab cumit se vettem, se cumisuveget, van belole megis 10+).

de mas meg elkolt ra masfel millio forintot es siman hianyozhatnak dolgok...

ápr. 15. 16:21

Sose számoltam ki, de biztos lehetsz benne, hogy ez lesz élete leggazdaságosabb időszaka. 😎

Ilyenkor még szinte új állapotú bébiruhákat tudsz venni börzéken. Ilyenkor még nincs sport, zene, mindenféle foglalkozások, különórák. Úgy 10-15 éve olvastam egy pénzügyi tervező oldalán, hogy egy gyerek kb. 20-25 millióba kerül, mire felnő.

ápr. 15. 15:11

Nem lehet összeget mondani, még megközelítőleg sem.

Rengeteg összetevője van.

Nem mindegy, hogy mindent újonnan kell-e beszerezni.

Gyakori, hogy használtan vesznek a babának kiságyat, babkocsit, bébiőrt, stb.

Olyan is van, hogy valaki "örököl" ismerőstől, baráttól babaruhát, bontatlan (kinőtt) pelenkacsomagot, egyebeket.

Üzlete is válogatja, hol mennyiért tudod beszerezni ugyanazt a dolgot.

Nekem az is furcsa, hogy azt kérdezed, hogy mennyibe kerül egy baba az 1. születésnapig. Miért pont az 1. születésnapig? Menet közben még több lehetősége van az anyukának olcsóbban vagy ingyen hozzájutni olyan dolgokhoz, amire a későbbiekben is szükség lesz.

Ezt nem kötekedésként írom, csak nem értem, hogy miért éppen az első születésnapon van a hangsúly.

ápr. 15. 14:58

Pelenka, 150.000 – 200.000 Ft/ év kb. napi 6–8 db.

vitaminok, gyógyszerek 30.000 – 50.000 Ft.

Kiságy, pelenkázó kb. 100-200 ezer.

Ruhák 150 ezerre toppelem.

Babakocsi szintén 60-100 ezer.

Téászer, ha kell az is húzós + bébiétel sac/kb. 100-150 ezer.

ápr. 15. 14:25
A babaváró időszak költéseit is számold hozzá.
ápr. 15. 14:24

kb. 1-1,5 millió.

De lehet sokkal-sokkal több is, ma már az sem ritka, ha szülész elvisz ennyit.

A babakocsi is lehet 500 ezres is, és vehetsz használtan 20 ezerért is.

Maga az etetőszék is, van amelyik 200 ezerhez közelít.

Autósülések is ...tehát pénzfüggő.

3. gigi> (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 14:20

Határ a csillagos ég!

Attól függ te mennyit tudsz rá szánni. Vannak olcsóbb és vannak nagyon drága holmik. Te döntöd el melyik kategória áll hozzád a legközelebb.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 14:14

Bocs,,de miért nem számolod ki magad?

Mármint azt megértem ha érdekel,,de meglehet nézni az árakat és írni egy listát.

Ha azt kérdezted volna mi kell alaphangon a babánk azt megértem.

ápr. 15. 14:10
A szükséget eszközökre, tárgyakra, ruhákra, vitaminokra, ételekre gondolok. Összesen kb mennyi?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook