Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Menni vagy maradni? Albérlet, vagy család? Ez itt a kérdés, de mi a véleményetek? fórum

Menni vagy maradni? Albérlet, vagy család? Ez itt a kérdés, de mi a véleményetek? (beszélgetős fórum)


2011. aug. 9. 22:48

Hazajöttünk. Itt ülök a bérelt lakásban. Rájöttem, hogy se én se a férjem nem vagyunk itt boldogok. Megpályáztam egy lángossütő állást, lesz ami lesz alapon.

Apóson szavaival élve:

Az idő kereke forog. Meg kell várni, hogy úgy forduljon, hogy mindenkinek jó legyen. De nem szabad siettenti: hagyni kell hogy kiforogja magát.

13. pbeácska75 (válaszként erre: 1. - Miramira77)
2011. aug. 2. 07:03
Én kipróbálnám,ha nem úgy alakulnak a dolgok vissza jönnék.Ha most nem szerzel szakmai tapasztalatot,akkor mikor? Később nélküle még nehezebb lesz elhelyezkedni.
12. Ancsa19860211 (válaszként erre: 1. - Miramira77)
2011. aug. 1. 22:51
Én a helyedben mennék! Ha a jelenlegi helyre nem köt semmi, ott meg kertes ház és olyan munka vár, amit szeretsz, szerintem nincs is min gondolkodni. Ha nem jön be, albérletet mindig találsz a jelenlegi városban is, simán vissza tudtok jönni.
11. 312927a3d8 (válaszként erre: 1. - Miramira77)
2011. aug. 1. 20:52
Azt hiszem én is mennék :). Ha itt, ahol jelenleg élsz, nem tudsz elhelyezkedni, s albérletben éltek, nem sok lehetőséggel arra, hogy valaha saját házatok legyen, az ország másik felében viszont kertes ház várna olyan munkával, amit mindketten szeretnétek, megpróbálnám. Főleg, ha meglenne rá a lehetőségetek, hogy később saját lakást vásároljatok. Ha nem megy, nem tudsz beilleszkedni, nem szereted meg ott vagy rájösztök, hogy ott sem olyan jók a lehetőségek, akkor még mindig visszaköltözhettek oda, ahol jelenleg éltek.
2011. aug. 1. 20:14
én mennék. :)
2011. aug. 1. 20:13
6 helyre adtam be a jelentkezésemet! Kismama vagyok, nem tudok nyolc órában, három műszakban dolgozni. Hiszen akkor ki lenne a babával? Ráadásul szakmai tapasztalatom sincs. itt viszont ismerős a pékség vezetője, szívesen alkalmazna!
8. Mókinca (válaszként erre: 6. - Miramira77)
2011. aug. 1. 19:23

És Te nem találsz valami munkát?

Mármint nem a Nyírségben.

2011. aug. 1. 18:45
Az itt-et úgy értem, hogy éppen apóséknál vagyunk nyaralni...
2011. aug. 1. 18:44
Jelenleg a férjem keres egyedül annyit, mint amennyit ketten keresnénk itt. Bölcsi, nagymama keresztapu itt is van. Egy kicsit félek azért ideköltözni. Világ életemben ott laktam... De mindenki fél az ismeretlentől! Apósékkal nagyon jó a viszonyom, a lányunk is imádja őket!
2011. aug. 1. 18:33

Én mennék, ha:

- biztosan lenne munkahely mindkettőnknek

- ha a gyermeket el tudom helyezni

- ha a lakásgondom megoldódna (még ha átmenetileg is)

- ha ott ahol élek kilátástalannak tűnik a munka és lakáshoz jutás.

Szóval MENNÉK!

2011. aug. 1. 18:22
A nem keresnénk sokat és azt csinálnánk amit szeretünk és tanultunk, reménykeltőbb mint a futószalag, vagy a munkanélküliség. És ha nem megy az együttlakás, ott is van bérelhető otthon.
2011. aug. 1. 18:20

Jól át kell gondolni, mi NEKTEK a jobb....

Csak ti tudjátok!


A kislányotokat ott bölibe be tudnátok adni?


Én biztos mennék...

2. Sena
2011. aug. 1. 18:18
A Nyírségben jobbak a lehetőségek? Inkább keletről szoktak nyugatra költözni munka reményében. Ami a házat illeti, át kell gondolni, hogy akivel együtt laknátok, azzal könnyű lesz-e együtt élni, el fogjátok-e viselni egymást akár hosszabb távon is.
2011. aug. 1. 18:13

Merjünk-e változtatni? A viszonylag könnyű biztos életet le merjük-e cserélni egy új, szép, de bitonytalanra? Az éremnek mindíg két oldala van.

Albérlet, vagy együtt élés egy nagyobb családban.

Te melyiket választanád?

Jelenleg egy albérletben élünk négyen: a 10 hós kislányunk, a férjem, én és egy jó barát. Én jelenleg GYES-en vagyok. Lenne egy viszonylag jó lehetőségünk: elköltözni az ország másik végébe.

Nem keresnénk sokat, de azt a munkát végezhetnénk, amit szeretünk, amit tanultunk a férjemmel: pékség és cukrászat.

Ahol jelenleg élünk nem tudok elhelyezkedni. Édesanyámék rengeteget segítenek, házi dolgokkal: hús, tojás, tej, zöldségek.

Barátaink nincsenek. Én kollégista voltam, az összes jóbarátom messze lakik. A kapcsolatunk megszakadt mikor én babát vállaltam. A férjem sajnos ugyanígy járt. Ami minket odaköt az az én családom és kedves Anyós1, akivel nem éppen baráti a viszonyunk.

A férjem családjához költöznénk először, majd saját házat szeretnénk. De iszonyú nagy a távolság a két helység között: Őrségből a Nyírségbe.

Após és Anyós2 a tipikus devizahiteles csapbába szorultak. A törlesztő magas, a fizetés kevés. A házuk hat gyerekre volt számolva, ebből négy már kirepült, csak két sógorkám él velük. Egy hatalmas, kertes(!) ház, szép udvarral, műhellyel.

Tudom, hogy az éremnek két oldala van. Az egyiket elveszítjük, ha a másikat választjuk.

Tudom, hogy ott ahol élünk, nem lesz saját házunk, vagy csak magas hitellel. Munka is csak gyárban, futószalag mellett van.

Ti mit tennétek? Menni, vagy maradni?


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook