Mélyvénás trombózis után (beszélgetés)
Voltunk orvosnál, volt INR vizsgálatom. Minden oké. Idáig. Viszont itt kint nincs Warfarin így majd valószínű másik gyógyszert fogok kapni mert nem biztos hogy otthonról fogjuk hozatni a gyógyszert.
Legközelebb 19-én megyek.
Értem.
A legjobbakat kívánom! És cáfolj rá az orvosokra, ha lehet, azaz gyógyulj meg egészen! :D
Érsebész látott már?
A budapesti érklinikán beutalóval kérhetsz időpontot.
futni se szabad, az úszás viszont a legajánlottabb testmozgás.
A vérvizsgálatot, hogy van-e rá genetikai hajlamod sajnos nem minden helyen végzik el, háziorvos írja fel, de nekem se a körzeti sztk-ba kellett menni vérvételes vizsgálatra, hanem a Kútvölgyi kórházba. A havi INR-es vérvizsgálatra persze mehet az ember a körzetibe.
Kevébé unalmas, és mivel otthon végezhető, kifogás sincs... a Sansone.
Azért is jó, mert nem monoton helyben járás, vannak benne lábemelések, oldalra lépések is. Ugrás nincsen.
Igen, igazad van. Nagy valószínűséggel ez lehet a megfejtés. :D
Mgagi, az adatlapodon levő mail-címre küldtem levelet!
Nem tudom, és jobb, ha egy jó orvosra hallgatsz.
A testmozgás mindenképpen nagyon fontos.
A rög idővel oldódik természetes módon is. Nem kell attól félned, hogy az már örökre ott marad!
Nyugodtan küldheted. Legfeljebb pár hónappal később azokat is kipróbálom.
Nem tudod milyen módja van eltávolítani egy ilyen rögöt?
Tudom nem kéne ilyennel foglalkoznom, de a férjem ezzel traktál. Túl fiatal vagyok még ahhoz hogy ilyen harisnyákba kelljen járnom akár életem végéig.
Én a gyógyszeres vérrögfeloldásról hallottam.
Tudom, hogy ez úgyis orvos dönti el és ha nem javult volna a helyezet akkor akkor meg is műtöttek volna.
Most utánanéztem, itt olvastam róla:
Ha szabad, ajánlanám a helyben járásos edzésfajtát! Leslie Sansone amerikai gyógytornász fejlesztette ki, sok videója található a "jutub"-on. Vidám edzések, a helyben járást más lépésekkel váltogatja. ha jó testtartással végzi az ember, nagyon szépen megdolgoztat mindent. Távok szerint van felosztva, azaz mérföldekre. Próbálj meg egy 1 Mile -t, hogy sikerül, persze harisnyában!
Sok torna van, otthon végezhető, amiben nincs ugrálás.
A lovaglást nem értem, ezek szerint azt kell kerülnöd, hogy ülve erőltesd a lábizmokat? Jó lenne pontosabban tudni, mi az, ami kerülendő mozgásfajta.
További ajánlott fórumok:
- Mélyvénás trombózis kialakulása után mi a teendő? Mik a legjobb gyógymódok?
- Ha valakinek az alsó lábszárában mélyvénás trombózist diagnosztizálnak, akkor az normális, hogy vastagbél-és gyomortükrözést csinálnak?
- Várandós lányom trombózisos. Sehol nem kapok várandós harisnyát! Normál harisnya 4-5, hol nézzek utána?
- Mélyvénás trombózis terhesség alatt....
- Mélyvénás Trombozis!receptek, diéták, mozgás, minden amit tudni kell
- Mélyvénás trombózis után repülni - milyen intézkedéseket kell tenni?