Melyik nyelvvizsgatípus a legjobb? (tudásbázis)
Sajnos nem olcsó a vizsga így nagy lutri mindig úgy vizsgázni vagy sikerül vagy sem.Úgy vagyok ha akarnak úgy is találnak hibát:(
De bízni kell, hogy nem így lesz:)
Teljesen megértelek.Unokatesómnak(együtt nőttünk fel,mintha a nővérem lenne) többször is 2 ponton múlt a nyelvvizsgája.Emiatt nem kapta meg a diplomáját,nem egy lehetséges munkahely ugrott így.Fixen felvették volna ha átmegy :( Most végre sikerült neki 2-3 hete,de azóta felvettek másokat :(
Akkor jó szókincsed van:))
Nekem olyan volt mintha kinaiul beszéltek volna:(
Ez szerintem sokszor a pénzre megy ki nem áll nekik szándékukba átengedni sok embert.Nekem az egyik aszóbeli 2 ponton múlt az a fránya magnó rontotta le hogy csessze meg de mérged vagyok de tényleg nyamvadt 2 pont:(Na jó nem idegeskedek csak pusztán a tény
Én azt szerettem,max pontos lett :)
Bármit megértek csak megszólalni ne kelljen :D
Támaindítónak: az origós az inkább a nyelvtanosoknak jó.szótárt tényleg lehetett használni,én jó ha egyszer kinyitottam..szótárazva be sem lehet szerintem időben fejezni.osztálytársam nem mert át 3 próbálkozás után sem,neki az euro lett meg elsőre.
ja igen magnó hallgatás.
Azt nagyon nem szeretem mert úgy hadarnak, hogy semmit nem értek meg persze nincs is sok szókincsem így nagyon nehéz:((Nem is tudom alapfokra miért rakták ezt be
Rádiós? Hallásértés nem? Vagy régi nevén magnóhallgatás...
És ugye mindegyikbe van rádiós vizsga?Az volt a legnehezebb
Angliában csináltam Trinity nyelvvizsgát (hasonló mint a cambridge-i) de a kedves Magyar Állam csak vizsgával együtt honosítja szóval úgy gondolom olyan mindegy ha teljesen levizsgázom
szóbeli origo
írásbeli ecl
Mindkettő elsőre meglett
Én 1 hónapja voltam origós vizsgán a szóbeli 3 az írásbeli 10 ponton múlt belegondoltam ha nem lehetett volna szótárt használnom az írásbelin hány pontot értem volna el.Szóval nekem nagy segítség a szótár mivel nem sok a szókincsem
A szakmai nyelvvizsgák többet érnek szerintem, mint az általános, igaz szerintem nehezebb is!
arra gondoltam én is, amit homern is írt:)
Szerintem töltsd le a különböző nyelvvizsga mintafeladatokat netről (telc,euroexam,cambridge,bme, origi,ECL stb) csináld meg és ami a legjobban megy elsőre arra gyúrj rá. Nekem anno a Telc ment a legjobban, 6 hét alatt 5 év kihagyás után elsőre sikerült is. Igaz kemény 6 hét volt:)
csakis nemzetközileg elismertet csinálj, hiszen ha bármikor külföldre mész és igazolásra lesz szükség a tudásodról, akármit nem fogadnak el. szerintem nyelvfüggő is egy kicsit. németből például a goethe vagy az osztrák intézet vizsgája a legjobb, nívós és elismert, szerintem.
Az Origóst azért tartom könnyűnek mert lehet szótárt használni és az nagy segítség legalábbis nekem írásbelin
Van amelyik nyelvtanzseniknek való ,akik nem erősek beszédben,van amelyik azoknak való,akik lyukat beszélnek más hasába,de írásban gyengébbek.
Origós(régi rigó utcai) a legelismertebb,mert az a legnehezebb...nálunk ez igaznak is bizonyult(gimiben) aki ebbe belebukott,a többin rögtön átment.Azt mondják érdemes ma már nemzetközileg elismertet csinálni...
mire gondolsz konkrétan? hogy ki miben jó?
Sztem nincs konkrétan legjobb, mindenkinek más...attól függ, ki miben jó...
én Origósra megyek nemsokár az a legkönnyebb állítólag
Melyik nyelvvizsgatípus a legjobb. Mi alapján érdemes választani?
További ajánlott fórumok: