Melyik a jobb autó: Peugeot Patrner (esetleg Tepee), vagy Citroen Berlingo (Multispace)? (többit írom) (tudásbázis)
Sziasztok!
Apukamnak volt Paugeot Partnere, perpillanat 550.000 km van benne, es meg mindig fut... ezert gondoltam eredetileg a Paugeot-ra, aztan, miutan utanaolvastam, derult ki, hogy van "konkurense" :)
Hasznaltan vennenk.
Mar utananeztem a temanak, es rengeteg a pro-kontra erv.
Csaladi "pakolos" autonak kellene, es ez a ketto kozul valasztanank. Egy gyartosoron keszulnek, megis (nyilvan) vannak kulonbsegek.
2.0 (90 LE) dizel verzioban gondolkodunk (minimum, de tudtommal erosebb motorral nincs).
A Berlingot jobban dicserik, de tobb tesztnel is irtak, hogy meg a 110 loeros (benzines?) verzio sem nagyon gyorsul, talan, mert nehezebb, mint a Partner? Ez nalunk pl. fontos szempont lenne, mert dombos videken elunk, es hegynek fol elozni - kell a kakao :)
Szoval egy pont a Peugeot-nak, masreszt viszont a Berlingonak (allitolag) praktikusabb a muszerfala, van egy csomo jo es hasznos funkcioja a board-computernek; mig a Partnernel tobb a "pakolos" resz, fiokok, zsebek.
Berlingonak jok a karambol-tesztjei, a karosszeria eleg massziv (a 2003-as modellektol kezdve). Partnert nem tudom, hogy szerepelt a teszteken.
Erdekelnenek a tapasztalataitok: melyik mennyire romlekony? Tartalek alkatreszek, szerviz melyiknel olcsobb? Mire kell egyiknel vagy masiknal odafigyelni? Meg persze minden egyeb erdekel, ami eszetekbe jut, hogy erdemes az adott modellrol tudni.
Koszonom!
A partner és a berlingo egy és ugyanaz. Közös fejlesztés volt csak a dizájn más :)
PSA konszern