Mellrák gyanú (beszélgetés)
Sajnos én is érintett vagyok/voltam a témában. Rendszeresen jártam mellvizsgálatra, mert anyukámnak volt melldaganata, ezért is nagyon odafigyeltem magamra. Mindig mondták, hogy vannak ciszták mind a két oldalon, nincs velük semmi teendő. Egyszer észrevettem egy csomót, megnézték, azt mondták a ciszta megtelt folyadékkal, leszívták, semmi gond. Majd pár hónap elteltével megjelent egy csomó a másik oldalon, nyugodt voltam, azt hittem az is folyadékkal telt ciszta lesz. Aztán mondták az ultrahangon, hogy ez sajnos nem cisztának néz ki, vesznek belőle mintát. Rossz lett az eredménye. Kaptam kezeléseket, műtöttek is. Ennek már 2 éve, jól vagyok. Szóval nekem kb. 5 hónap alatt alakult ki, vagy a megelőző vizsgálaton elnéztek valamit. Azt mondták nekem akkor, hogy szerencsére időben elkapták. Ez csak az én történetem. Remélem nálad nem találnak semmi bajt, sokminden más is lehet, pl. jóindulatú csomó is. Anyukámnak is volt többször jóindulató, amit kivettek.
Hát már alkudozom, ha van is, ne legyen nagyon rossz legalább!🙏
Hát sajnos az utóbbi időben nem tapogattam magam de ez már most úgyis mindegy. A jövőre nézve nem!
Én tuti a legrosszabbra gondolnék mert ha igaz nem fog sokként érni ha meg nincs akkor baj megnyugszom. De kár ezen idegeskedni, aggódj akkor amikor megmondják h mi a baj. Lehet semmi nincs ott 🤷♀️
Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, várd meg az eredményt. Sajnos, azt mondják, hogy a mellrák akár 3 hónap alatt kifejlődik, ezért kell sűrűn vizsgálni magunkat.
Nagyon szépen köszönöm!🙏❤️
Csak még egyet: Ne hagyd hogy rábeszéljenek minden féle "igazán jót tesz" étrendkiegészítőkre mert a gatyád is rámegy, és ilyenektől még a hírességek se szoktak meggyógyulni. Sokat tehetsz magadért más módon is.
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat! ❤️
Lehet bármilyen jóindulatú elváltozás is. A lényeg, hogy ha mégsem az, akkor még időben elcsípik. Nem mondom, hogy ne kattogj rajta, mert attól még nem fogsz megnyugodni, majd csak ha látod, hogy negatív a szövettan eredménye. Bízzunk benne, hogy így lesz!
Évek óta túl vagyok rajta, ezért lehet hogy többet tudok ez ügyben mint sokan mások. De még én se mondhatok semmit amivel biztosan megnyugtatnának, mert minden ember teljesen más. Hiába mondanék bármit, nem lennél nyugodtabb.
Nem biztos hogy rákos vagy, sok más is van amit kimutat a vizsgálat de teljesen ártalmatlan.
Amit máris tehetsz: Vegyél egy szobatrambulint, nem drága, és mozogj rajta. Ugrálni se kell, elég ha le-fel himbálózol, gyalogolsz, futsz rajta. Én csinálom, 70 évesen. Az intenzív le-fel mozgással erőteljesen serkenteni lehet a nyirokkeringést, amivel az egész szervezet tisztulását érjük el. Ezzel sok betegség kivédhető, még a mikor gyulladások is megszüntethetők. Savas, oxigénhiányos környezetre van a rákos sejteknek szüksége. Ez ellen tudunk tenni! Betelne a fórum ha a trambulin összes jótékony hatását leírnám ide. Álljál fel, ne itt ülj, filmnézés közben is mozoghatsz rajta, mint én se a kanapén punnyadok. Amint rálépsz, mindjárt derűsebb is leszel!
Gyógyulást kívánok!
Engem egyszer visszarendeltek. Nagyon bepánikoltam, azon gondolkodtam, hogy mit tegyek.
Eszembe jutott, hogy kikérem az előző mammográfiás leleteimet és meg is tettem.
Már azon is ott volt a csomó és semmit nem mondtak akkor, azaz nem mondták, hogy kóros, további vizsgálat kell, stb., így egy kicsit megnyugodtam, de innentől azon kattogtam, hogy már 2 éve is ott volt...
Végül, azt mondták, hogy ott lehet, semmi bajom nincs.
Olyan is volt, hogy a hónaljamban volt csomó, amire azt mondta az orvos, hogy sajnálja, de ez nyirokcsomó és menjek további vizsgálatokra. Akkor is minden rendben volt.
Próbálj arra gondolni, hogy ez az eleje, még semmi nem biztos! Ez lehet ciszta is vagy egy zsírcsomó, amivel semmi teendő nincs.
Voltak így ismerőseim, ők sem voltak nyugodtak.
És elmondhatom én is, hogy van több olyan ismerősöm, aki mellrákos volt és meggyógyultak!
Hát múlt évben is voltam kontrollon és akkor még nem látta a doktornő, szóval remélem, hogy időben vagyok!!!
Én sem tudnék most másra gondolni, de figyelj... én több mellrákon átesett nőt ismerek, mind meggyógyult!!! Ma már ez jól gyógyítható, főleg, ha időben észreveszik.
Ráadásul elég jó doki nézte és ő azt mondta neki sajnos gyanús hogy ez nem lesz jó dolog... látott már párat :(
Próbálj meg olyan dolgokat keresni erről is neten is ahol időben észre lett véve és meg gyógyult. Tudom nehéz én is nehezen tudnám terelni a gondolataim, de magadra sem kellene vonzani a legrosszabbat. A félelmeit az ember hamarabb be vonzás. Jó egészséget kívánok! 😘
Nagyon szépen köszönöm, ez nekem a legnehezebb, hogy ne gondoljak a legrosszabbra. Hogy csináljam? :(
Próbálj meg nem a legrosszabbra gondolni. Lehet bármi is az és jó indulatú. Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen.
Sziasztok. Tegnap mammográfiás kontrollon gyanús csomót tapintottak és láttak, amiből vettek biopsziát és jövő héten lesz emlő MRI. Tavaly még semmi nem látszott az emlő ultrahangon. Szerintetek egy év alatt mennyire durva dolog lehet ott? Eléggé félek. :(
További ajánlott fórumok: