Megszakításos módszer (tapasztalatok) (beszélgetés)
Igen én is éppen biztonságos módszert keresek de mindenképpen HORMONMENTESET.
Kérdeztem az orvosomtól,hogy mit szólna a spirálhoz (sima egyszerű művi spirál)?
Azt mondta, azt semmiképpen nem ajánlja amíg nem szültem... így kutatok további módszerek után.
Először is, a megszakítás nem fogamzásgátlási módszer, hanem egy hülyeség. Bizonyított tény, hogy már az elélvezés előtt is távozik sperma, ráadásul mi van akkor, ha nem sikerül "megszakítani"...
A leírtak alapján okos és előrelátó nőnek tűnsz, ne dőlj be ennek a mesének. Javaslom, hogy nőgyógyász segítségével találd meg a neked megfelelő tablettát(nem létezik, hogy mindegyiktől hízol)vagy próbálj ki más alternatívákat mint pl. hüvelygyűrű, spirál, akármi.
Hangsúlyozom, hogy ez az én saját véleményem, de én sose csinálnám megszakítással.(arról az apró tényről nem is beszélve, hogy akkor megszakítani amikor a legjobb???kinek jó az???)
Szia!
Én csak így védekezem már évek óta.Én is azért,mert tartok a fogamzásgátló általi hízástól.
Nekem Hála Istennek eddig még soha nem volt probléma.Bevallom bennem azért felmerült,hogy az is lehetett ennek az oka,hogy az előző párom 47éves volt és talán az ő spermája már nem annyira aktív(mert ugye ennek a módszernek a legnagyobb veszélye az,hogy hiába veszi ki a partner időben,az úgynevezett előnedv által is megtermékenyülhetsz,ami minimális mennyiség és amit se Ő se Te nem érzékelsz).
A mostani párom fiatal(24 éves)vele 2hónapja vagyok,és eddig vele is simán működik a dolog...
Szerintem ez nagyon rossz módszer, én nem tudnék stresszelni mindig, hogy most vajon megjön-e vagy nem...
Amúgy azt tudom javasolni, hogy probálj ki egy másik fogamzásgátlót, hátha attól nem hizol. Vagy pedig van valami új kúp, amit fel kell dugni egyet szex előtt és 10 perc múlva már lehet szexelni. Nem tudom pontosan, hogy hogy van és nem tudom mi a neve pontosan.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék ki mit gondol erről az "alternatív" fogamzásgátlási módszerről?
Mik a tapasztalatok?
Kérem hogy olyanok írjanak akik már próbálták is.
Jómagam már szedtem 2 féle fogamzásgátló tablettát is melyektől fél év alatt "sikerült" 11 (!) kg-t híznom, hangsúlyozom ugyanolyan életmód mellett mint, amilyet előtte folytattam (cukrok kerülése, aerobik hetente többször rendszeresen).
Jelenleg óvszerrel védekezünk, de már többször előfordul, hogy 72órás tablettát kellett másnap felíratnom, mert elszakadt a gumi.
Szeretnék egy hormonmentes, nagyobb hatékonyságú módszert találni arra a 2-3 évre amíg nem szeretnénk babát.
Többektől hallottam, hogy évek óta "megszakítással" védekeznek sikeresen, de 4-5 ember véleményéből még nem mernék messzemenő következtetéseket levonni...
Várom a tapasztalataitokat!
Adél
További ajánlott fórumok:
- Ha Down-kóros babát várnál, megszakítanád a terhességet?
- Jobb hogy megszakítottuk a kapcsolatot egymással? Szenvedek...
- Ti is megszakítottatok volna emiatt egy 8 éves barátságot?
- A nagy kérdés. Teherbeesés megszakításos módszerrel?
- Kötött valaki közületek felnőttképzési szerződést? Elvégezte a tanfolyamot vagy megszakította? Mik a tapasztalatok, hasznos volt, megérte?