Megnéznétek a görbémet?Vélemények? (tudásbázis)
Jaj,bár igazad lenne!:)
Remélem hogy felmegy!
Isten ments hogy abba hagyjuk! :P
Majd írok hogy mi lett a vége!:)
Köszönöm szépen a válaszod!
Tuti, hogy volt peteérésed a múlt ciklusban, mert szép magas volt a hőd, és az a progeszteron miatt van.
Előfordulhat, hogy ez is egy hosszabb ciklus lesz...
Szerintem felmegy ez még, csak ne hagyjátok abban a házaséletet. :)
Igen,értem!Meg eddig is értettem csak akkor azt nem értem hogy most miért nem?
Én is furcsállom ezt az alacsony hőt!
Most megint később jönne meg?Vagy ez a hónap így veszett és pont?
Ha szerinted volt előző hónapban ovum akkor nyilván ez csak ilyen hónap!
Remélem nem vagyok PCOS vagy valami ilyesmi!:(
De érdekes,mert érzem hogy valami zajlik odabent mert így szurkál néha a méhemnél vagy hogy is mondjam!
Egyébként már sokat agyaltam, hogy hogyan írjam le Neked hétköznapian.
Tehát úgy néz ki egy olyan görbe, ahol volt ovu, mintha mennél egy hepehupás udvaron, aztán a végén van egy gödör (ott a ovu; de ez nem törvényszerű, valakinek nem esik le ovunál a hője), aztán szépen felsétálsz a teraszra és ott bandukolsz tovább.
Ha magad elé képzeled, szépen elkülönül a két rész, az alacsony és magas.
Nézd meg a mérésed első két napját (23-át és 24-ét). Nagyjából oda fog felmenni, és Neked most még lent van, és nem stagnál, hanem ingadozik.
A görbéd azt is jelzi amúgy, hogy a múlt ciklusban volt ovud.
Na ezt meg most találtam!
Ezt egy doktornő írta:
"A menses utáni néhány napban a hőmérséklet ingadozik akár egész fokokat is. Aztán egyszercsak jön 1-2 nap, amikor nagyon leesik, ilyenkor van a tüszőrepedés, majd az ezt követő pár napban emelkedni kezd egészen 36,8-37 fokig és innentől kezdve minden nap nagyjából azonos a hőmérséklet. Ez normál ciklus esetén is így van, tehát akkor is megnő akár 37 fok körülire a testhőmérséklet!
De nem kell feltétlenül ennyire megnőnie, van, akinél 36,6 fok a magasabb, másnál meg akár 37 fok fölé is mehet, ez teljesen egyéni, érdemes hozzá tudni az előző hónapok adatait is. Ami biztos, hogy ha nem ingadozik a testhőmérséklet nagyokat, hanem nagyjából stagnál, akkor már volt peteérés."
Ahha,akkor amit én bemásoltam akkor az csak a jele volt,tehát az nem azt jelenti hogy meg is történt!:(
Na hát ez nagyon klassz!:(
Azt a maradék szálat is elengedhetem!:(
Köszönöm hogy utána néztél!
A ciklus.hu-ról:
"Mennyi ideig kell a hőnek fennmaradnia ovuláció után?
Az ideális idő 14 nap. Néhány orvos szerint a 10 nap is elfogadható, de ha a magasabb hőmérsékletiű napok száma nem éri el a 12-t, akkor érdemes a luteális szakasz rövidségének okait megvizsgálni, kivizsgáltatni szakemberrel."
Nem 3 napig kell fennmaradnia, hanem minimum 12 napig. A minimum 3 nap emelkedésből tudsz visszavonatkoztatni, hogy már megvolt az ovud, de aztán is ugyanúgy fenn kell maradnia.
Most, hogy megnéztem a jelenlegi állást, tutira veszem, hogy nem vagy túl rajta.
Jó reggelt!:)
Köszönöm hogy mindig válaszolsz!:)
Na hát azt én sem tudom,de ha csak tényleg 3 napig kell fent maradnia a hőnek hogy ovuláció legyen akkor ezek szerint akkor is lehetett?
De aztán annyira kilengett és most újra 16-án ahhoz képest egy forma,nincs olyan nagy kilengés...
Nem lehet hogy extra peteérésem volt?
31. naposak voltak mindig a ciklusaim,de pár hónapja 31 és 38 nap közt ingadozik kb!
Most itt tartok!
Nézd meg egy órával hamarabb ébredtem fel és ugyan annyi mint tegnap!
Jó reggelt! :)
Nem kell, hogy 37 körülre felmenjen, hanem az alaphőhöz képest kell emelkedést tapasztalni.
Az nem értem, hogy 3-a és 6-a között miért az a nagy emelkedés.
Valóban a 16. napodon volt utoljára hőleesés, de ha akkor volt ovud, akkor a 30. napon van az esedékes nemvárt ideje.
Vigyorex6!
Ne hari hogy terrorizállak,de minden szálba kapaszkodok!
(Vagy ha esetleg valaki más is olvassa és van rá válasza,akkor azt megköszönöm!)
Szóval most olvastam a ciklus.hu-n ezt:
..."Az ovuláció jele, ha legalább 3 napon keresztül minimum 0.2 celsiusfok hőemelkedést tapasztalunk. Termékeny időszaknak a hőemelkedés alatti napok és az azt megelőző 4 nap számít"...
Szóval ha erre alapozok,akkor csak lehetett ovum mert a 16. nap után ugrott 0,3 fokot és azóta tartja is magát szépen eddig!(Tehát meg van azóta a 0,2 fok emelkedés!)Azt olvastam hogy nem mindenkinek ugrik 37 fok körülire...
Vagy nagyon törvényszerű hogy nagyobb eltérésnek kéne lennie? :(
Ha így marad az jó nem?
Szia Vigyorex6!
Na hát most úgy sikerül egy vonalban mozognom(már az elejéhez képest)!:D
Hátha legalább így maradna!
Amúgy még mindig néha(tényleg ritkán) tompán be-be görcsölget a méhemnél!
Nézegettem már az időt is...
Mondjuk nálam úgy van arányosságban, hogy ha később mérek, akkor magasabb a hőm. Viszonylag egy időben kell mérni, +/- fél óra.
Nem!Lehet az a baj hogy nem egy időben mérem!(az időt látod fent)
De szerintem annak nincs jelentősége!Meg van a minimum 6 óra alvás!
Higanyossal mérek,de mindig azonnal ébredés után!
Azt is olvastam hogy ez a hőmérőzés nem mindenkinek válik be és hogy csak utólag mutat eredményt ami nem is biztos hogy valós!
Na hát ezt a ciklust már csak végig viszem!
De érdekes,mert éreztem most 2 napig ilyen tompa görcsölést és a folyásom is több!
Igen. Az tévhit, hogy 37 fölé kell mennie a hőnek.
Elég egy kis emelkedés.
Csak igazából azért nehéz a tiédet átlátni, mert annyira tág intervallumban mozog a hőd, hogy kérdés, hogy mihez képest kell nézni az emelkedést.
Mondjuk nem egészem értem miért ilyen cikkcakkos a görbid.
Nem digitálissal mérsz és esetleg merülőfélben van az elem?
Köszönöm szépen!
A tiédhez képest az enyém nagyon cikk cakk!Nem valami jó! :\
Azt olvastam most hogy elég 2 tizedes hőemelkedés a peteéréshez!
Remélem most már fent marad a hőm,mert ez így nem valami biztató!
Itt a múlt havim:
36 napos ciklusom volt. A 23. napomon volt ovum. 12 napig magas tartományban van a hő.
Tehát nem kell elkeseredni!!!!
Egyébként pedig minden nőnél vannak ún. anovuláns ciklusok, mikor nincs peteérés. Akkor nem megy fel a hő.
Ha ez a ciklusod is hosszú lesz (amit előre ugye nem tudunk) akkor normális, ha még lent van.
A legvégén pedig meg kell számolni a magas hőjű napok számát.
Ma reggel meg tegnap este görcsölgetett jobb oldalt lent!
Remélem ez a peteérés vagy valami hasonló!:)
Nincs. Még normális, ha nem ment fel.
A legvégén majd jól kell, hogy látsszon, hogy elkülönül a folliculáris fázis a luteálistól. A luteálisban a hőnek minimum 12 napig fenn kell maradnia és akkor minden bizonnyal megfelelő a hosszúsága.
Akkor nincs okom aggódni ugye?
Nyelv alá szoktam tenni!
A szádban a nyelvet alá teszed a mérőt?
Ilyen ciklushosszakkal és normál luteális fázissal nagyjából innentől kezd majd érdekessé válni a dolog. Van akinél nem esik le a hő ovukor és csak a több napon át tartó emelkedésből lehet következtetni, hogy megvolt.
Sziasztok!
Számban mérem,higanyossal!
A ciklusom 31-38 nap közt mozog!
Szia!
Elég nagy kilengések vannak benne. Hol mérsz?
A ciklusaid hány naposak?
Eddig úgy néz ki, hogy még nem vagy túl az ovun.