Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes kekszrúd recept

Meggyes kekszrúd recept

Elkészítési idő 30 perc

A Meggyes kekszrúd hozzávalói:
30dkg darált háztartási keksz
25dkg porcukor
30dkg vaj
0,5dl rum
20dkg magozott meggybefőtt
a befőtt leve


A Meggyes kekszrúd elkészítési módja:
A kekszet összegyúrjuk a 20dkg vajjal,15dkg porcukorral,illetve a befőtt levével.A tésztát egy porcukorral meghintett alufóliára tesszük és azon nyújtjuk ki 4-6 mm vastagra!A maradék 10dkg vajat habosra keverjük a maradék 10dkg porcukorral,majd beledolgozzuk a rumot és az apróra vágott meggyet.Ezt a krémet kenjük rá a tésztára,majd tekerjük fel(fóliába tekerve)2-3 órára hütőbe tesszük!

Vizezett késsel szeleteljük fel!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes kekszrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook