Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeerdei meggytorta recept

Feketeerdei meggytorta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Feketeerdei meggytorta hozzávalói:
Csokis piskóta:7 db tojás,14 dkg cukor,18 dkg liszt,fél csomag sütőpor,3 dkg kakaópor

Meggykrém:1 üveg magozott meggybefőtt,2 csomag vaníliás pudinpor,cukor ízlés szerint

Csokis tejszínkrém:3 dl tejszín,másfél csomag tejszínhabfixáló por,2 evőkanál kakaópor,porcukor

Tejszínhab:6 dl tejszín,porcukor,3 csomag habfixálópor


A Feketeerdei meggytorta elkészítési módja:
-Piskóta:Tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját a cukor felével kikeverjük,a fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral.A sárgáját és fehérjét ÓVATOSAN összekeverjük,majd nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet(liszt+sütőpor+kakaópor összekeverjük),kivajazott,lisztezett kerek tortakarikában 30 perc alatt megsütjük.
A meggybefőttet levével együtt felforraljuk ízesítjük cukorral ha kell,a pudingport kevés vízzel elkeverjük majd ha forr a meggyünk beleöntjük és lassú tűzön csomómentesre főzzük.
A piskótát 3 felé vágjuk,az alsó részre rákenjük a még meleg de nem forró meggykrémet rátesszük a következő lapot és teljesen kihűtjük.
Addig elkészítjük a csokis tejszínhabot.3 dl tejszínt kemény habbá verjük,beletesszük a porcukrot ízlés szerint plusz a habfixálót és kakaóport ezt rákenjük a kihűlt tortánkra,majd rátesszük a 3.lapot is.
Felverjük a 6 dl tejszínt,bele a porcukrot,habfixálót majd ezzel körbe kenjük a tortánkat és a tetejét habzsákból felfecskendezzük.
Tetejét meggyszemekkel és csokiforgáccsal díszítjűk.


A meggykrémnél vigyázzunk ne hütsük ki teljesen mert megköt,hanem még jó melegen de ne fórrón kenjük a lapra.Ezután hűtsük ki teljesen!
Tejszínhabnál a porcukrot,kakaóport és a habfixálót csak akkor keverjük bele amikor már majdnem teljesen kemény a hab.Zselatin nem kell a habba erre tökéletes a habfixáló!

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. szept. 23. 18:39

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook