Áfonyás pite recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Áfonyás pite hozzávalói:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojás
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Töltelékhez:
50 dkg áfonya
2 dkg étkezési keményítő
3 dkg cukor
12 dkg sárgabarack-lekvár
3 tojásfehérje
11 dkg porcukor


Az Áfonyás pite elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük. A keményítőt 2 evőkanál vízzel összekeverjük, majd hozáadjuk a megmosott áfonyához és cukorhoz. Összeforraljuk, majd lehűtjük. A tésztát kinyújtjuk, majd kivajazott tepsibe terítjük, úgy, hogy az oldalát is fedje. Villával megböködjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Utána megkenjük a lekvárral, és elterítjük rajta az áfonyát. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd nyomózsákba töltjük, és rácsot nyomunk belőle a pite tetejére. 175 fokon 10-15 percig sütjük.

A recept 4 személyre szól.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Áfonyás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook