Meg tudná vki mondani az adatlapomon lévő növények nevét? (tudásbázis)
Igen pont ilyen az enyém is, remélem "felépül" még :) A tiéd viszont nagyon szép meg tetszik a fal is :D
Fúúú végre, de örülök neki már annyi helyen kerestem :D köszönöm szépen mindenkinek a segítséget :) Akkor lehet, h túl nagy volt a lelkesedésem az öntözéssel. A sárgulásnál meg tuti, hogy a huzat volt a bűnös :)
Castanospermum australe a latin neve, de ha neten keresnél róla adatot, akkor "déligesztenye" néven keresd. :)
Na így már felismerem, de a nevét nem tudnám már megmondani (már úgy értem a latint). Azt nem tudod esetleg? Könnyebben megtalálnám. Ha már ilyen érdekes dologról van szó, megnézném mit kellene tudnom róla. :D
Ó szuper, örülni fogok neki! Köszi szépen! :)
Nekem 5 éve van meg egy, és kettő pedig egy éves, teszek fel képet róla az adatlapra, azon még látszanak a gesztenyék is.
Na ez nekem is új infó volt! Szuper! :)
Nem lehet egy virágot sem mindennap locsolni (vizipálma) Mert kirohad egy héten egyszer és a cserép alá.
Itt találsz képet és leírást.
[link]
Szia! A másik növény, ami három kis szárból indul, egy dísz gesztenye fa. Hetente egyszer szabad locsolni, nem bírja a tűző napot, és ha már elszáradtak a föld feletti kis gesztenyék, akkor át kell ültetni egy fokozattal nagyobb cserépbe. Kb.: 15 év alatt éri el a másfél méter magasságot, nem szabad kivinni a szabadba, kifejezetten szobai növény.
Ja! A minden napi öntözés sok lesz!
A bal oldali szerintem is Ficus Benjamina, de a jobb oldali rejtély.
Ezek a növények általában azonos gondozást igényelnek, mert azonos égövezetből származnak.
Álatlában 21-25 fokot szeretik a legjobban, a kis adagokkal történő, gyakori öntözést. Szóval kb heti 3x kellene őket öntözni, és arra figyelni, hogy ne legyen nagyon nedves a földjük, de ne is száradjon ki soha teljesen.
A hirtelen hőmérséklet csökkenésre (rányitod az ablakot) és a huzatra kivétel nélkül sárgulással és lombhullással reagálnak.
A radiátor mellett közvetlenül szintén tuti, hogy nem lesznek jó helyen, mert sugárzó hőnek leszenk kitéve. Nem bírják a közvetlen napsütést sem huzamosabb ideig.
Szóval elég bonyi növények.
Összefoglalva: egyenletes és közepes vízellátás, huzat és szelőztetés esetén dugd őket a sarokba, ahol nem éri a hideg közvetlenül, és tarsd őket fényes, de nem napsütötte helyen.
Sok sikert! :)
Köszönöm szépen :) Minden nap locsolom őket, néha ásványvízzel, de nem javul a helyzet :/
A bal oldali szerintem ficus benjamina, a jobb oldali nem tudom mi, de gyorsan locsold meg, mert kókadoznak a levelei! Szerintem nem dieffenbachia.
Szerintem az egyik valami fikusz, a másik mintha diffenbachia lenne.
Szeretnék tanácsokat kérni a gondozásukkal kapcsolatban.Még nyár elején vettem a bmaxxban és nagyon szeretném ha sokáig életben maradnának, de most vmiért hullik és sárgul a levelük. Lehetséges, h ez normális? :)
Meg tudná vki mondani az adatlapomon lévő növények nevét?
További ajánlott fórumok: