Meg tudná nekem valaki mondani, mit csinál az "Orvoslátogató"/"Patikalátogató"? (tudásbázis)
Én csak a háziorvosomnál láttam orvoslátogatót.
Természetesen rendelési idő közepén,soron kívül megy be.Pár perc múlva nagy kacagások hallatszanak ki,kávéillat jön ki az ajtó alatt,felett,kulcslyukon.....a betegek pedig le vannak sz.rva,had várjanak.Én elhiszem,hogy ezekre a munkásokra is szükség van,de ezt úgy kéne elvégezni,hogy ne a betegek rovására menjen.
Annyira a beteg érdekeit nézik,hogy kizárólag rendelési időben látogatnak(na jó,a munkaidejük nekik is szabott és ez legalább annyira az orvos idiotizmusa is)és a lehető legdrágább gyógyszereket próbálják eladni....amik valóban nagyon szuper csini csomagolásban leledzenek,de legtöbbször már van ilyen hatóanyagú,csak olcsóbb...ugye nem véletlenül találták ki azt a törvényt sem ami 2007."Január 15-től hatályos amely előírja, hogy minősített számítógépes program segítségével kell a háziorvosoknak kiválasztaniuk az azonos hatóanyagú, egyenértékű gyógyszerek közül a legolcsóbbat, s ezt kell felajánlaniuk a betegeknek – tájékoztat a Magyar Nemzet. Ettől csak akkor térhetnek el, ha orvosi indok szól egy másik szer mellett, vagy a beteg írásban jelzi, hogy a gyógyszerátállítás kockázatát nem vállalja, és kifizeti a drágább orvosság többletköltségeit."
merthogy mind az orvos mind a látogató kapott jutalékot a forgalmazott új csodaszerek után....
egyébként meg tetszik ez a sales representative...a jelentése magyarra lefordítva:üzlet képviselő.
"Az értékesítési csapat elő szintjén helyezkedik el, a magyar terminológiában üzletkötőnek nevezik. Feladata a cég termékeinek értékesítése, meghatározott bevétel produkálása. A sales representative pozícióra pályakezdők is jelentkezhetnek, a kereskedelmi főiskolai diploma előnynek számít. Általában elegendő az alapszintű nyelvtudás."
nekem ez nagyon is ügynöknek tetsző munka :
tudjátok?mint a porszívó ügynök,vagy a házaló...:)
Akkor tegyük helyre a dolgot:nem ügynök,hanem sales representative.A gyógyszercég törzskönyvezett gyógyszereit viszi orvosokhoz,patikákba,eü-i intézményekbe.
Nagyon sok gyógyszeradományt visznek,amit a beteg kvázi ingyen kap meg.
Felvilágosítja az orvost arról,hogy milyen betegnek,milyen gyógyszerrel együtt adható,mikor várható a hatás,hogyan kell szedni.
Napi minimum 10 orvost látogat,előadásokat tart és szervez,kongresszusokon a saját orvosait terelgeti,alőadásokra szakmailag felkészíti.
Mindenhol napi jelentés van,amit otthon munka után neten időre elvégez,v.mint napi,és heti látogatói terv készítése,megvalósítása.
Mindemellett naprakésznek kell lenni a konkurenciából,ill. a saját termékekből-egy folyamatos tanulási folyamat.
Nem ajánlgatás-házalás,hanem a cél,hogy a megfelelő beteg a megfelelő gyógyszert kapja.Korrekt cégeknél.
Mindezt sokszor rossz esetben 3 megyében,400-as orvosszámmal.
Hát ez a feladata egy korrekt orvoslátogatónak,akit nem csak az eladás,hanem a beteg is érdekel.
Sziasztok!
Nagyon sok ilyen állás van, de fogalmam nincs, mit csinálnak ezek az emberek! Milyen végzettség kell ehhez? Ha valaki tudja, köszi, ha megírja!
Hátha esetleg egyszer én is kipróbálom! :))))
További ajánlott fórumok:
- Meg tudnátok mondani melyik doki csinálta Liptai Claudia cicijét?
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Meg tudná mondani valaki, hogy kell csinálni a fondánt?
- Hogyan lehet valaki egészségügyi diploma nélkül orvoslátogató?
- III. kerületben tud valaki ajánlani megbízható, jó fogorvost? Esetleg azt is megtudnátok mondani, hogy mennyiért csinál egy gyökérkezelést?
- Mennyire nehéz elhelyezkedni orvoslátogatóként?