Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Meg tudná nekem valaki mondani, mit csinál az "Orvoslátogató"/"Patikalátogató"? fórum

Meg tudná nekem valaki mondani, mit csinál az "Orvoslátogató"/"Patikalátogató"? (tudásbázis)

1 2
14. gerna
2009. jan. 3. 07:47
A háziorvosok rendelési időn kívül beteghez mennek. Amúgy jó az ötlet, gondolom mindenki bedörömböl legközelebb a rendelő ajtaján és előadja, ha orvoslátogató érkezett ;-)
13. bóbita01 (válaszként erre: 12. - Gerna)
2009. jan. 3. 07:26
Oldja meg rendelési időn kívül.Pl.telefonon egyeztesen időpontot és azokkal az orvosokkal randizzon délelött,akik amúgy délutánosak és délután találkozzon azokkal akik délelött rendeltek.Biztos hamarabb végezne a látogató,nem lennének negy beszélgetések,röhögések,kávézások.
12. gerna (válaszként erre: 11. - Bóbita01)
2009. jan. 3. 07:19
Az orvoslátogató egy napon körbejár egy területet, mondjuk 10-15 háziorvost, mindenhová nem érkezhet "jó" időben. Sajnos.
2009. jan. 3. 07:06

Én csak a háziorvosomnál láttam orvoslátogatót.

Természetesen rendelési idő közepén,soron kívül megy be.Pár perc múlva nagy kacagások hallatszanak ki,kávéillat jön ki az ajtó alatt,felett,kulcslyukon.....a betegek pedig le vannak sz.rva,had várjanak.Én elhiszem,hogy ezekre a munkásokra is szükség van,de ezt úgy kéne elvégezni,hogy ne a betegek rovására menjen.

2009. jan. 3. 06:22

Annyira a beteg érdekeit nézik,hogy kizárólag rendelési időben látogatnak(na jó,a munkaidejük nekik is szabott és ez legalább annyira az orvos idiotizmusa is)és a lehető legdrágább gyógyszereket próbálják eladni....amik valóban nagyon szuper csini csomagolásban leledzenek,de legtöbbször már van ilyen hatóanyagú,csak olcsóbb...ugye nem véletlenül találták ki azt a törvényt sem ami 2007."Január 15-től hatályos amely előírja, hogy minősített számítógépes program segítségével kell a háziorvosoknak kiválasztaniuk az azonos hatóanyagú, egyenértékű gyógyszerek közül a legolcsóbbat, s ezt kell felajánlaniuk a betegeknek – tájékoztat a Magyar Nemzet. Ettől csak akkor térhetnek el, ha orvosi indok szól egy másik szer mellett, vagy a beteg írásban jelzi, hogy a gyógyszerátállítás kockázatát nem vállalja, és kifizeti a drágább orvosság többletköltségeit."

merthogy mind az orvos mind a látogató kapott jutalékot a forgalmazott új csodaszerek után....

egyébként meg tetszik ez a sales representative...a jelentése magyarra lefordítva:üzlet képviselő.

"Az értékesítési csapat elő szintjén helyezkedik el, a magyar terminológiában üzletkötőnek nevezik. Feladata a cég termékeinek értékesítése, meghatározott bevétel produkálása. A sales representative pozícióra pályakezdők is jelentkezhetnek, a kereskedelmi főiskolai diploma előnynek számít. Általában elegendő az alapszintű nyelvtudás."

nekem ez nagyon is ügynöknek tetsző munka :

tudjátok?mint a porszívó ügynök,vagy a házaló...:)

9. f290b382c2 (válaszként erre: 8. - Ericika2)
2009. jan. 3. 05:36
Nem,egy 2004.évi jelenleg is hatályos törvény szerint egészségügyi főiskolai végzettséggel is végezhető a munka.
8. ericika2 (válaszként erre: 2. - Dus)
2009. jan. 3. 05:32
Ahogy én tudom, orvosnak kell lenni.
2009. jan. 3. 04:30

Akkor tegyük helyre a dolgot:nem ügynök,hanem sales representative.A gyógyszercég törzskönyvezett gyógyszereit viszi orvosokhoz,patikákba,eü-i intézményekbe.

Nagyon sok gyógyszeradományt visznek,amit a beteg kvázi ingyen kap meg.

Felvilágosítja az orvost arról,hogy milyen betegnek,milyen gyógyszerrel együtt adható,mikor várható a hatás,hogyan kell szedni.

Napi minimum 10 orvost látogat,előadásokat tart és szervez,kongresszusokon a saját orvosait terelgeti,alőadásokra szakmailag felkészíti.

Mindenhol napi jelentés van,amit otthon munka után neten időre elvégez,v.mint napi,és heti látogatói terv készítése,megvalósítása.

Mindemellett naprakésznek kell lenni a konkurenciából,ill. a saját termékekből-egy folyamatos tanulási folyamat.

Nem ajánlgatás-házalás,hanem a cél,hogy a megfelelő beteg a megfelelő gyógyszert kapja.Korrekt cégeknél.

Mindezt sokszor rossz esetben 3 megyében,400-as orvosszámmal.

Hát ez a feladata egy korrekt orvoslátogatónak,akit nem csak az eladás,hanem a beteg is érdekel.

2009. jan. 3. 03:46
Az unokatesúm is orvoslátogató. Ő az egyik csecsemőtápszereket "ajánlgatja", egészségügyi főiskolai végzettsége van. A jogosítvány nélkülözhetetlen, mivel céges autóval járja valamelyik megye összes gyermekorvosát és gyógyszertárát./Amelyik megyébe be van osztva, nem kivánságműsor./ Elég nehéz bejutni, többszöri nekifutásra sikerült.
2009. jan. 3. 00:41
A gyógyszergyártók alkalmazásában álló ügynök aki az új engedélyezett termékeket ismerteti és rendeléseket gyűjt.
2009. jan. 3. 00:32
Eü.M. rendeletnek megfelelő végzettség (orvos, gyógyszerész, egészségügyi főiskolai diploma), jó kommunikációs készség és gyakran jogsit is kérnek, de ez specifikus.
2009. jan. 3. 00:30
Persze. Röviden és tömören, gyógyszerekkel házal a rendelőkben és gyógyszertárakban.
2. dus
2009. jan. 3. 00:30

Sziasztok!

Nagyon sok ilyen állás van, de fogalmam nincs, mit csinálnak ezek az emberek! Milyen végzettség kell ehhez? Ha valaki tudja, köszi, ha megírja!

Hátha esetleg egyszer én is kipróbálom! :))))

1. dus
2009. jan. 3. 00:28
Meg tudná nekem valaki mondani, mit csinál az "Orvoslátogató"/"Patikalátogató"?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook