Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alessandro kedvenc marhapörköltje recept

Alessandro kedvenc marhapörköltje recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro kedvenc marhapörköltje hozzávalói:
1 kg marhalábszár (de lehet marhanyak is),
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
2-3 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez is elmaradhat),
1 púpozott teáskanál őrölt majoránna,
1 teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt kömény,
ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors


Az Alessandro kedvenc marhapörköltje elkészítési módja:
A húst megtisztítom és felkockázom kb. 2-2,5 cm-es kockákra. Az étolajon a húst kb. 6-8 percig előpirítom (amíg ki nem engedi a víztartalmát). Utána az egészet úgy ahogy van átöntöm a kuktába, öntök hozzá 4-5 deciliter vizet, teszek rá őrölt fekete borsot, majd kuktában kb. 40 percig párolom. Ezalatt a zsiradékon az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítom, hozzáadom a megtisztított, felkockázott vöröshagymákat és a pirított szalonnán enyhe barnulásig (kb. 5-6 perc) együtt pirítom. Ezután a megtisztított paprikákat és a paradicsomokat beleszelem és addig sütöm, amíg a levét el nem süli, akkor 1 dl vörösborral felengedem, majd pár perc kevergetés után hozzáteszem a szójaolajat, a töpörtyűkrémet, az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, az őrölt köményt és fekete vagy színes borsot. Ezután a megkuktázott marhahúst a pörköltalaphoz adom és fedő alatt kb. 15-20 perc alatt készre pörkölöm. Ha kell, a marha, kuktában főtt és megmaradt, főzővízével 1-2 dl-el felengedem, amíg az egész teljesen megpuhul. Csak a legvégén (a vége előtt kb. 5 perccel) adom hozzá a majoránnát, a sót és a pirospaprikát.

Nagyon finom, laktató, igazi férfias étel. Tarhonya, nokedli (esetleg kifőtt durumtészta) illik hozzá bármilyen savanyúsággal. Az egészet egy nagy pohár hideg sörrel vagy egy közepes pohárka finom vörösborral célszerű "lekísérni". :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2013. máj. 26. 19:30
Az alessandro kedvenc marhapörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook