Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pásztortarhonya recept

Pásztortarhonya recept

A Pásztortarhonya hozzávalói:
1 kg. marhahús (vagy sertéshús)
1 csomag tarhonya
3 kanál zsír
15-20 dkg. füstölt szalonna
30-40 dkg. gomba
2 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika, só, bors, ételízesítő
petrezselyem
1 pohár tejföl
1 ek. liszt


A Pásztortarhonya elkészítési módja:
A tarhonyát a szokásos módon megfőzzük. A felolvasztott zsírban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockákra vágott húst, majd felöntjük egy kevés vízzel ( kb. 1 dl. ). Sóval, borssal, petrezselyemmel és egy kevés ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt pároljuk. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A szalonnát pici olaj hozzáadásával kicsit megpirítjuk, majd ebben megpároljuk a gombát. Amikor a hús puha, hozzáöntjük a gombás szalonnát, majd néhány perc együttpárolás után a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Hozzákeverjük a tarhonyát, együtt átfogatjuk és tálaljuk.

Aki nem szereti a marhahúst, bátran használjon helyette sertéshúst.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jan. 26. 21:54
A pásztortarhonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook