Mára megtanultam: aki látványosan szenved, panaszkodik,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
"kár ebbe több gondolatot még beletenni"
Pontosan!
a "nyavalygás" az pontos jé-vel is csak nyavalygás marad.
én ehhez már nem akarok érdemben sokat hozzátenni.
a magyar helyesírás szabályai szerintem is azokra vonatkoznak, akik magyarul írnak hozzászólást egy fórumon.
természetesen ez is, mint minden más vitaalap, csak nézőpont kérdése.
kár ebbe több gondolatot még beletenni.
Hansika!
Ez igazán gentlemeni gesztus Tőled, de...
De!
Engedd meg nekem, hogy a nemtetszésemnek hangot adjak.
Mi, öregek, még azt tanultuk - és ez nem csupán az ly-ra vonatkozik! - hogy ha tévedünk, ill. eltévesztünk valamit, és erre felhívják a figyelmünket, akkor elgondolkozunk a dolgon, és javítunk, javulunk. űElnézést kérni annak illenék, aki a tévedést elkövette.
S még valami: tudtommal a magyar helyesírás szabályai azokra vonatkoznak, akik magyarul írnak. Nemzeti hovatartozásuktól függetlenül.
Elnézést kérek mindenkitől, aki szerint a fentiek "off" lenne! (Szerintem nem az.)
Ahogy gondolod.
:-(
Azért vettem magamra, mert:
"Túl érzékeny lettél,
Mert nem bírod, ha fáj.
Mert nem vagy elég hasznos,
Mert eltűnt már a báj!
Mert öreg vagy már hozzá,
Mert nem vagy naprakész,
Mert megfogadtad százszor,
És mert nincs már józanész."
A “próbáld ki” inkább tűnt rosszindulatnak.
Ha a helyedben lennék nem vettem volna magamra egy ilyen vallomást, hiszen nem rólam szólna.
Rosszindulat? Inkább keserűség.
Egyenként gondolj bele, hogy neked az én helyemben hogyan esne olyant olvasni, hogy a hangos panasz mögött nevetséges probléma rejtőzik?
A vallomásom azokról szólt, akik napi szinten, teátrálisan előadják mennyire betegek - de nincs mögötte valóság.
Érthetetlen számomra, egyáltalán miért vetted magadra.
Úgy látom rosszindulatod is lett.
Természetes, hogy kivétel mindig akad, de ezek után bánom a hozzád intézett kedves szavakat.
Egyrészt mindenkinek a maga problémája a legnagyobb.
Másrészt minden traumát mindenki máshogy dolgoz fel.
Nekem szükségem van rá, hogy kiírjam magamból, ez is egy módja a trauma feldolgozásának. Mostanában eléggé megvisel, hogy nem elég a sclerosis multiplex, lett egy tumorom is, ha szerinted ez nem elég ok a panaszkodasra, próbáld ki.
Továbbá nem változott az írsz (írol), adsz (adol), lopsz (lopol) helyesírása sem.
Van, amikor nem is tudja az ember, hogy sírjon-e vagy nevessen...
(sírsz? sírol? nevetsz? nevetel?)
🤔😮😅😆😢
igazad van, lépj túl rajta.
a fórum is másról szól, és én vagyok a hibás, sorry.
"Most sértegetel?"
fura egy lány vagy nekem, mert a kérdésed sem írtad jól magyarul.
magázva úgy lenne: most sérteget?
tegezve úgy lenne: most sértegetsz?
jujj de fura ez a szó pontos jé-vel.
"nyavalyogni" én így tanultam persze már elég régen, de lehet, hogy azóta változott a helyesírás szabálya.-).
mi ebben neked a sértegetés?
nem akartalak megbántani vele, csak azt hittem, hogy egy magyar szó helyes leírása mindenkinek természetes, már bánom, hogy szóltam, mert úgy érzem, hogy te lépsz fel velem szemben támadólag.
miért akarnálak én téged sértegetni?
Pontosan így, ilyenektől egy idő után mindenki menekül.
Ami még hatásos lehet, ha találkoznak egy hozzájuk hasonlóval, rádöbbenhetnek, hogy mennyire fárasztó. Igazi energiavámpírok.
Van olyan ismerősöm, aki mindent, de tényleg mindent sírva ad elő, állandóan rosszul van, semmi nem jó, előre tudja, hogy a vizsgálati eredménye rossz lesz. Persze nem lett rossz, de ez is ok a bőgésre. Családtagjai nagy ívben kerülik. Tíz percig elviselhetetlen.
én kérek elnézést a buta, öreges észrevételemért.
csak nekem fura volt.
Attól még lehet magyar, hogy nem fontos neki helyesírás. :-)
"Mit nekem ti, ékezetek, elipszilinok!" (Petőfi után szabadon)
További ajánlott fórumok:
- Szűzies életet élő, magányos (és emiatt örökké panaszkodó) lányoktól miért kap kosarat az ember?
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Mert panaszkodni jó.. (?)