Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos és diós beigli recept

Mákos és diós beigli recept

A Mákos és diós beigli hozzávalói:
1 kg liszt,
20 dkg vaj,
15 dkg zsír,
60 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
2 tojás,
2 dl tej,
1/2 dkg só,
40 dkg mák,
40 dkg dió,
1 cs.fahéj,
1/2 citrom.


A Mákos és diós beigli elkészítési módja:
A lisztet,a vajat,a zsírt és a 8 dkg cukrot deszkán elmorzsoljuk.Egy dkg élesztőt gyengén cukros,langyos tejben felfuttatunk,és a tésztához keverjük.Tegyünk bele egy egész tojást,sót,és jól gyúrjuk össze,majd hideg helyen 1-2 óráig pihentetjük.Közben elkészítjük a tölteléket. Mákos töltelék: 26 dkg cukorból,2,5 dl vízzel szirupot főzünk,majd leforrázzuk vele a mákot.Ebbe a szirupba keverjük a reszelt citrom héját és egy késhegynyi fahéjat.A tölteléket hidegen kenjük a tésztára. Diótöltelék:22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és a darált dióra öntjük.A szirupba tegyünk egy késhegynyi fahéjat,citromhéjat.A tölteléket szintén hidegen kenjük a tésztára.A tölteléknél ügyeljünk arra,hogy ne legyen se túl sűrű,se túl hideg,mert a tészta sütés közben felreped. A pihentetett tésztát hat egyenlő részre osztjuk,cipókká formáljuk,és mindegyik cipót téglalap alakúra nyújtjuk.Hármat mákos,hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy,hogy a sűrű tölteléket egészen a tészta széléig kenjük.A két végét egy ujjnyira visszahajtva a tésztát felsodorjuk,és a rudakat gyengén zsírozott tepsibe tesszük,nem túl közel egymáshoz.Tojással megkenve egy fél óráig meleg helyen tartjuk,utána ismét megkenjük,és most már hideg helyre tesszük addig,amíg a tojás megszárad (megrepedezik).Mérsékelt meleg sütőben kb.35-40 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos és diós beigli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook